RefWorks-viitteidenhallintaohjelman sopimus päättyy 31.12.2021

Oulun yliopistolla ja Oamkissa pitkään käytössä olleen RefWorks-viitteidenhallintaohjelman sopimus päättyy vuoden 2021 lopussa. Jokaisen RefWorks-käyttäjän on siirrettävä viitteensä johonkin toiseen ohjelmaan, mikäli haluaa säilyttää ne myöhempää käyttöä varten.

ProQuest on vahvistanut, että RefWorks-käyttäjillä on sopimuskauden päättymisen jälkeen 2 kuukautta aikaa siirtää viitteensä pois. Määräaika on siis 28.2.2022. Ongelmatilanteissa yksittäisten käyttäjien on kuitenkin mahdollista pyytää apua RefWorksin tekniseltä tuelta myös määräajan jälkeen.

Oulun yliopiston kirjaston ja Oamkin RefWorks-tilauksia ei enää uusita, koska sopimuksen ehdot ovat ristiriidassa EU:n tietosuojalainsäädännön kanssa. RefWorks ei myy yksittäisiä, henkilökohtaisia lisenssejä, joten kunkin käyttäjän kannattaa tallentaa viitteensä johonkin toiseen viitteidenhallintaohjelmaan.

Miten saan RefWorks-ohjelmassa olevat viitteeni talteen?

RefWorks-ohjelman viitteet saat talteen esimerkiksi siirtämällä ne toiseen viitteidenhallintaohjelmaan, kuten Mendeley tai Zotero. Sekä Mendeleystä että Zoterosta on tarjolla maksuttomat versiot. Kirjastosta on mahdollista saada opastusta Mendeleyn käyttöön.

Kirjaston RefWorks-oppaasta löydät ohjeet viitteiden siirtoon RefWorksista Mendeleyhin. Mendeleyn käyttöönotossa auttaa myös kirjaston Mendeley-opas.

Huom! Jos olet käyttänyt RefWorksia Wordin tai Google Docsin kanssa, et voi muokata tekemiäsi tekstiviittauksia tai lähdeluetteloa toisella viitteidenhallintaohjelmalla. Myös RefWorks Citation Manager- ja Write-n-Cite-lisäosat lakkaavat toimimasta 1.1.2022.

Neuvoa ja opastusta kirjastosta

Viitteidenhallintaan liittyvissä pulmatilanteissa saat opastusta kirjaston tietopalvelusta.

Mendeley-oppaassa on ohjeita ja opasvideoita. Myös Mendeley-tietoiskujen tallenteita on linkitetty oppaaseen.Kysymyksiä? Ota yhteyttä: informationservice@oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 23.12.2021