Todistusvalintojen tulokset julkaistu hakijoille Opintopolussa - pääsykokeet jatkuvat Oulun yliopistossa

Oulun yliopiston opiskelijavalinnassa pääosa uusista opiskelijoista on nyt valittu ylioppilastutkintotodistusten perusteella. Loput opiskelupaikat täytetään valintakokeiden perusteella. Hakijat saavat tietoa todistusvalintojen tuloksista ja valintojen etenemisestä henkilökohtaisesti Oma Opintopolku -palveluun. 

Todistusvalinnalla täytetään yli puolet Oulun yliopiston aloituspaikoista, ja luvut vaihtelevat hakukohteittain. Todistusvalintojen osalta tulokset on ilmoitettu hakijoille viimeistään 31.5.2021. Todistusvalinnan lisäksi Oulun yliopistoon valitaan opiskelijoita valintakokeiden kautta, ja myös avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi osaan koulutuksista.

Hakijoita Oulun yliopistoon oli tämän kevään toisessa yhteishaussa yli 20 000, ja haettavana oli yhteensä 2755 aloituspaikkaa kandidaatti- ja maisteriohjelmiin.

Opiskelijavalinnat etenevät edelleen

Yliopistojen opiskelijavalinnat ovat edelleen käynnissä valintakokeilla, jotka jatkuvat Oulun yliopistossa 11.6.2021 saakka. Edessä on vielä esimerkiksi humanististen alojen, kauppatieteiden ja luonnontieteiden valintakokeita. Valintakoeaikataulut löytyvät Oulun yliopiston Valintakokeet-verkkosivuilta.

Koronapandemian vuoksi Suomen yliopistojen kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutetaan tarkoin turvallisuusjärjestelyin, lue lisää järjestelyistä UNIFIn sivuilla.

Valintojen etenemistä voi seurata Omassa Opintopolussa. Tiedot päivittyvät sitä mukaa, kun valinnat etenevät. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7. Varasijoilta voi tulla hyväksytyksi 2.8. saakka. Lisätietoa valintojen etenemisestä löytyy Opintopolku-palvelusta.

Jo kesällä on mahdollista aloittaa avoimen yliopiston opinnot, joiden perusteella voi hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykoetta kevään 2022 yhteishaussa. Avoimen väylän kautta haettavien aloituspaikkojen määrä on kasvanut, ja kevään yhteishaussa 2021 niitä oli 247. Lue lisää avoimen väylän opinnoista.

Viimeksi päivitetty: 1.6.2021