Tuore 6G-lehti esittelee tutkimusta monipuolisesti

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma on julkaissut uuden numeron 6G Waves -lehdestään. Tuhti 56-sivuinen lukupaketti kerää yhteen viimeisimmän aihepiirin tutkimuksen, mielenkiintoisia ihmisiä ja yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä. Tutkimus ja sen kehitysaskeleet esitetään havainnollisesti.

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma on julkaissut uuden numeron 6G Waves -lehdestään. Tuhti 56-sivuinen lukupaketti kerää yhteen viimeisimmän aihepiirin tutkimuksen, mielenkiintoisia ihmisiä ja yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä. Tutkimus ja sen kehitysaskeleet esitetään havainnollisesti. Suomen Akatemian Oulun yliopistolle myöntämän 6G Flagship –tutkimuskokonaisuuden kokonaisbudjetti kahdeksalle vuodelle on 251 miljoonaa euroa.

Keskeisessä roolissa lehden tuoreessa numerossa on kesällä julkaistujen tulevaisuuden tutkimusta linjaavien kahdentoista dokumentin, 6G White Paperien, sisällöllinen avaaminen. Niiden kirjoittamiseen osallistui yli 250 asiantuntijaa kaikilta asutuilta mantereilta. Kyse ei ole vain teknologiasta teknologiana vaan siitä, miten huomioidaan esimerkiksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, millaista uutta liiketoimintaa syntyy ja millaisia palveluja ja sovelluksia meillä on mahdollisesti käytettävissämme kymmenen vuoden päästä. Laajalla yhteistyö eri toimijoiden kanssa on onnistumisen edellytys.

Lehden ensimmäistä numeroa on ladattu puolessa vuodessa jo lähes satatuhatta kertaa, joten kiinnostusta näiden asioiden pohtimiseen selvästi riittää. Suomella on globaali johtajuus 6G-tutkimuksessa ja maassamme vaikuttavat kaikki alan keskeiset toimijat. Siksi katseet maailmalta kohdistuvat meihin. Ole edelläkävijä ja kurkista tulevaisuuteen jo nyt lukemalla uusi lehti tästä.

Viimeksi päivitetty: 10.11.2020