Uusin 6G-lehti avaa tutkimuksen tulevaisuutta

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma on julkaissut uuden numeron 6G Waves -lehdestään. Tuhti lukupaketti kerää yhteen viimeisimmän aihepiirin tutkimuksen, mielenkiintoisia ihmisiä, yritysyhteistyötä ja tulevia tapahtumia.
The latest 6G magazine informs and inspires

Tutkijoiden visiossa on alusta asti ollut vahvasti mukana se, kuinka tulevaisuuden teknologioilla edistetään YK:n kestävän kehityksen vuoden 2030 tavoitteiden saavuttamista. Kyse ei ole vain langattomasta tietoliikenteestä vaan siitä, mitä sen avulla voidaan mahdollistaa.

-Yhteiskuntien digitalisaatio on ulotettava koskemaan sekä metropoleja että maaseutua, niin kehittyviä maita kuin jo teknologisesti edistyneitäkin. Riittävä ja edullinen liitettävyys tietoverkkoihin voi tarjota keinoja köyhyyden tai eriarvoisuuden torjumiseksi, toteaa lehden avaussanoissaan Akatemiaprofessori 6G Flagshipin johtaja Matti Latva-aho.Suomella on globaali johtajuus 6G-tutkimuksessa ja maassamme vaikuttavat kaikki alan keskeiset toimijat. Maailmalla tapahtuu paljon mutta katseet kohdistuvat merkittävästi myös meihin. Olimmehan ensimmäisiä. Suomen Akatemian Oulun yliopistolle vuonna 2018 myöntämän 6G Flagship –tutkimuskokonaisuuden kokonaisbudjetti kahdeksalle vuodelle on 251 miljoonaa euroa.6G Waves on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka nostaa esille alan viimeisimmän tutkimuksen nykytilan ja esittelee kiinnostavimmat tutkimusaiheet sekä tietysti joukon ihmisiä 6G Flagshipin takana. Lehden aiempia numeroita on ladattu yli satatuhatta kertaa kutakin. Ota tulevaisuus haltuun jo nyt ja lataa uusin 6G Waves -lehti ilmaiseksi tästä.Aiemmat numerot:

Syksy 2020

Kevät 2020

Viimeksi päivitetty: 13.4.2021