Yliopiston harjoittelutuet opiskelijoille - vuoden 2024 tilanne

Vuonna 2024 Oulun yliopiston harjoittelutukibudjetti on aiempaa pienempi, mistä johtuen keväälle ja kesälle 2024 haussa ollut tuki on nyt kokonaisuudessaan käytetty ja uusia hakemuksia otetaan vain odotuslistalle. Syksyn osalta tilanne arvioidaan uudelleen ja siitä tiedotetaan elokuussa.

Yliopiston opiskelijana sinun on mahdollista suorittaa opintoihin kuuluvaa harjoittelua kotimaassa ja ulkomailla harjoittelutuella. Vuonna 2024 Oulun yliopiston harjoittelutukibudjetti on aiempaa pienempi, mistä johtuen keväälle ja kesälle 2024 haussa ollut tuki on nyt kokonaisuudessaan käytetty ja uusia hakemuksia otetaan vain odotuslistalle. Syksyn osalta tilanne arvioidaan uudelleen ja siitä tiedotetaan elokuussa. Huomioithan, että esimerkiksi ulkomaan harjoitteluihin on haettavissa muitakin tukia, mistä lisätietoa alla.

Kotimaan harjoittelutuet

Yliopiston kotimaan harjoitteluihin saatavilla ollut tuki on käytetty alkuvuoden 2024 osalta. Hakemuksia voidaan ottaa odotusjonoon sen varalta, että tilanne muuttuu. Mikäli sinulla on harjoittelupaikka tiedossa, ole yhteydessä lähipalvelusi koulutussuunnittelijaan: Harjoittelun yhteyshenkilöt.

JobTeaserista löydät Oulun yliopistolle ilmoitetut palkalliset harjoittelupaikat eri alojen opiskelijoille. Career Centre on tukenasi, kun etsit oman alasi työ- tai harjoittelupaikkaa.

Lue lisää kotimaan harjoittelutuesta: Harjoittelutuki Suomessa

Kysymyksiin vastaa Ohjauspalvelut: opiskeluntuki@oulu.fi

Ulkomaan harjoittelutuet

Yliopisto myöntää kolmenlaisia apurahoja ulkomaan harjoitteluihin: Erasmus+ apurahaa, edustustoharjoittelun apurahaa sekä Oulun yliopiston kansainvälisen harjoittelun apurahaa.

Näistä jälkimmäisin, Oulun yliopiston kansainvälisen harjoittelun apuraha (UniOulu traineeship abroad –apuraha) maksetaan yliopiston harjoittelutuesta, mikä on nyt käytetty alkuvuoden 2024 osalta. Mikäli sinulla on kyseiseen apurahaan sopiva harjoittelupaikka suunnitteilla, laita viestiä osoitteeseen: international.office@oulu.fi. Hyväksymme hakemuksia odotusjonoon sen varalta, että tilanne muuttuu.

Erasmus+ apurahat Euroopan harjoitteluihin sekä Edustustoharjoittelun apurahat ovat yhä haettavissa normaalisti ja haku on jatkuva.

Lue lisää ulkomaan harjoittelun apurahoista: Harjoittelu ulkomailla

Kysymyksiin vastaa Kansainvälisen liikkuvuuden palvelut: international.office@oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 16.2.2024