Tutkimuksesta liiketoimintaa

Innovaatiokeskus auttaa löytämään tutkimuksen liiketoimintapotentiaalin! Tarjoamme palveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja tuemme yritysten ja tutkijoiden välistä yhteistyötä.
Ihmisiä innovaatioiden ja ideoiden äärellä

Autamme tekemään tutkimuksesta liiketoimintaa

Me Innovaatiokeskuksessa autamme tutkimustulosten kaupallistamiseen ja immateriaalioikeuksiin liittyvissä kysymyksissä, liiketoimintapotentiaalin löytämisessä sekä liikeideoiden kehittämisessä. Avustamme Business Finlandin sekä muiden tutkimustulosten kaupallistamisen rahoitusten hakemisessa ja yhteistyöverkoston rakentamisessa.

Innovaatiokeskuksesta löydät kaikki liiketoiminnan kehittämiseen liittyvät palvelut:

  • kaupallistettavan idean tunnistaminen ja jalostaminen
  • rahoitusvaihtoehtojen kartoittaminen lupaavimmille ideoille
  • valmennukset ja koulutukset
  • tiimin rakentaminen
  • tukea yhteistyökumppaneiden löytämiseen.

Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston yhteinen Innovaatiokeskus kokoaa yhteen kahden korkeakoulun palvelut ja tutkimusprojektit. Innovaatiokeskuksesta löydät väyliä yritysyhteistyöhön ja tutkijoiden kohtaamiseen. 

 

Tutustu palveluihin

Tutkimukseen perustuva liiketoiminta on täynnä mahdollisuuksia! Me Innovaatiokeskuksessa etsimme kaupallistajia, liiketoiminnan tuntijoita, pitkän linjan yrittäjiä tai sijoittajia mukaan liiketoiminnan kehittämiseen. Lisäksi tarjoamme tutkijoille ja opiskelijoille valmennusta ja koulutuksia tutkimuksen kaupallistamisessa mm. valmentamalla tutkijoita kohti rahoitushakua, tärkeimpänä rahoitusinstrumenttina Business Finland. Tarjoamme koulutuksia myös esimerkiksi immateriaalioikeuksista ja tuemme opiskelijayrittäjyyttä. 

Autamme tutkijoita ja yrityksiä kaikissa immateriaalioikeuksiin liittyvissä asioissa, kuten oikeuksien siirtoon liittyvissä hintaneuvotteluissa ja sopimuksissa, patentoinnissa ja lisensoinnissa. Yhdistämme myös sopivaa teknologiaa etsiviä yrityksiä teknologiaa kehittävien tutkijoiden kanssa.  

Rahoitusta tutkimuksen kaupallistamiseen

Research to Business (R2B) – on Business Finlandin rahoitusinstrumentti, jonka avulla tutkimuksesta kehitetään liiketoimintaa. Tavoitteena on edellytysten luominen uusille startup-yrityksille tai teknologioiden lisensoinnille.

Tutkimuslähtöiset startup-yritykset

Tutkimuslähtöiset yritykset ovat osa yliopiston yhteiskunnallista vaikuttamista. Yliopisto rohkaisee henkilökuntaansa ja opiskelijoitaan osallistumaan yritystoimintaan ja hyödyntämään osaamistaan myös akateemisen maailman ulkopuolella.

 

Lisensoitavat tutkimustulokset

Yliopistossa tehtävä tutkimus tuottaa monenlaisia lisensoitavia tutkimustuloksia, kuten biologisia materiaaleja, tietokoneohjelmia, tietokantoja, keksintöjä ja uusia liikeideoita. Täällä esittelemme tarjontaamme – tutustu ja löydä uusia tutkimustuloksia liiketoimintasi kasvattamiseksi!

Ota yhteyttä!

Tarvitsetko apua tutkimuksen kaupallistamisessa? Ota meihin yhteyttä!

Janne Haverinen  
Vastuualue: Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta,  HuTK, KTK, OBS, KSI, Arkkitehdit  
janne.haverinen(at)oulu.fi  

Markku Känsäkoski  
Vastuualueet: BMTK, LuTK, LTK, TTK, erillisyksiköt  
markku.kansakoski(at)oulu.fi  

Ville Saarenpää  
Vastuualueet: Perustutkinto-opiskelijat
ville.saarenpaa(at)oulu.fi  

Tai lähetä sähköpostia Innovaatiokeskukselle: innovaatiokeskus@oulu.fi 

Sinua voisi kiinnostaa myös