ÄLYREHU-hanke edusti Suomea AGRI Innovation Summit 2019  -tapahtumassa Ranskassa

Eurooppalainen EIP-AGRI-verkosto, Euroopan komissio, Ranskan maatalousministeriö, Ranskan alueiden verkosto ja Normandian alue järjestivät kesäkuun lopulla kaksipäiväisen AGRI Innovation Summit 2019 -kokouksen, johon osallistui yhteensä 450 henkeä. Osallistujat olivat pääasiassa EIP-AGRI-hankkeiden asiantuntijoita, maataloushallinnon ja -politiikan ja alueverkostojen toimijoita sekä maanviljelijöitä eri puolilta Eurooppaa. Tapahtuman tavoitteena oli esitellä EIP-AGRI-hankkeissa tehtyä työtä ja edistää agroekologiaa eli ympäristön huomioivaa maanviljelyä.

Tapahtuma oli kutsukokous. Suomesta edustajia oli Ruokaviraston Verkostopalveluista ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta MTK:sta. Lisäksi Suomen kahdeksasta EIP-hankkeesta paikalle oli kutsuttu Oulun yliopiston Mittaustekniikan yksikön Älyrehu-hanke ja Tampereen teknillisen yliopiston MIKÄ DATA –hanke. Molemmat hankkeet työskentelevät Euroopan tasollakin erittäin kiinnostavien ja ajankohtaisten asioiden kanssa: Älyrehu maatilakäyttöön soveltuvien sensoreiden ja kenttäkäyttöisten mittauksien sekä mittaustiedon hallinnan ja MIKÄ DATA laajamittaisen peltodatan keräämisen ja käsittelyn kanssa.

Älyrehun edustajana kokoukseen osallistui tutkimuspäällikkö Pekka Kilpeläinen. Hänellä oli kokouksessa posteriesitelmä Feed self-sufficiency and animal health –työpajassa. Yhtenä osana posteria esitelty Älyrehun ja virolaisten EIP-hankkeiden yhteistyö kiinnosti myös komission EIP-AGRI-verkoston hallinnoijia. Kokouksen aikana tutkimuspäällikkö Kilpeläinen kävi mielenkiintoisia keskusteluja virolaisten osallistujien lisäksi ruotsalaisten hanketoimijoiden kanssa biokaasun tuotosta maaseudulla, slovenialaisten kanssa säilörehun NIR-seurannasta, hollantilaisten kanssa nurmen muokkaamisesta yksimahaisille sopivaksi proteiiniravinnoksi ja walesilaisten kanssa antibioottien käytöstä lammastiloilla.

Kokouksen ohjelma löytyy täältä ja posteriesitykset täältä.

Liitteet:

Viimeksi päivitetty: 2.8.2019