Tietosuojailmoitus - Lainauspalvelut

Kirjaston lainauspalvelut


Tietosuojailmoitus

Rekisterinpitäjä 
Oulun yliopisto
PL 8000, 90014 Oulun yliopisto

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Kirjaston johtaja Minna Abrahamsson-Sipponen

Tietosuojavastaavan yhteystiedot
DPO@oulu.fi
 

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus
Käsittelemme henkilötietojasi lainauspalvelun asiakassuhteen hoitamiseksi ja lähettääksemme sinulle lainauspalveluun liittyviä viestejä.

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperusteet
Käsittelemme henkilötietojasi sopimussuhteeseen perustuen asiakaspalvelun toteuttamiseksi. Asiakaspalvelu edellyttää henkilötietojen antamista.

Mitä henkilötietoja käsittelemme
Kerättäviä henkilötietoja ovat nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilötunnus, kirjaston asiakasryhmä ja tilastointiryhmä sekä kirjastokortin tunnus. 

Henkilötietojen vastaanottajat
Henkilötiedot tallennetaan kirjastojärjestelmän toimittaja Exlibriksen palvelimelle, joka sijaitsee Euroopassa. Oulun yliopiston kirjasto on solminut henkilötietojen käsittelysopimuksen Exlibriksen kanssa. 
Tuudo-mobiilikorttia käyttävien asiakkaiden henkilötietoja tallentuu Tuudo Oy:n tietojärjestelmiin (tietosuojaseloste). 

Maksaessasi asiakasmaksuja verkkosivujemme kautta henkilötietojasi siirtyy Paytrail Oyj:lle. Henkilötietojasi luovutetaan Oulun yliopiston talouspalveluille palauttamattomien lainojen laskutuksen yhteydessä. 

Kirjastojärjestelmän verkkosivusto käyttää Finna-palvelua (tietosuojaseloste).
Tietoja ei siirretä EU:n / ETA:n ulkopuolelle.

Henkilötietojesi säilytysaika
Henkilötietosi poistetaan 3 vuoden kuluttua viimeisestä asiakastapahtumasta, mikäli sinulla ei ole hoitamattomia velvoitteita.

Mistä saamme henkilötietoja
Henkilötietosi saadaan pääsääntöisesti sinulta itseltäsi. Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelija- ja henkilökuntarekistereistä saamme tietoja asiakastietojen ylläpitoon ja Digi- ja väestötietovirastosta muuttuneiden yhteystietojen päivittämiseen.

Sinun oikeutesi

Voit tarkastaa henkilötietojasi itse kirjautumalla Oula-Finna-käyttöliittymään. Tarkastuspyynnöt, jotka koskevat muita kuin Oula-Finnassa näkyviä tietoja, osoitetaan sähköpostitse: kirjaamo@oulu.fi

Sinulla on oikeus pyytää meiltä pääsyä henkilötietoihisi sekä henkilötietojesi oikaisemista. Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista tai käsittelyn rajoittamista. 

Sinulla on myös oikeus tehdä henkilötietojesi käsittelystä valitus valvontaviranomaiselle, yhteystiedot: https://tietosuoja.fi/ilmoitus-tietosuojavaltuutetulle.
 

Viimeksi päivitetty: 25.2.2021