Tietosuojailmoitus - Lainauspalvelut

Tietosuojavastaavan yhteystiedot
DPO@oulu.fi

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus
Käsittelemme henkilötietojasi lainauspalvelun asiakassuhteen hoitamiseksi, ja lähettääksemme sinulle lainauspalveluun liittyviä viestejä.

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperusteet
Käsittelemme henkilötietojasi sopimussuhteeseen perustuen asiakaspalvelun toteuttamiseksi, ja palvelu edellyttää henkilötietojen antamista.

Mitä henkilötietoja käsittelemme
Kerättäviä henkilötietoja ovat nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilötunnus, kirjaston asiakasryhmä ja tilastointiryhmä, kirjastokortin tunnus.

Henkilötietojen vastaanottajat
Maksaessasi asiakasmaksuja verkkosivujemme kautta henkilötietojasi siirtyy Paytrail Oyj:lle. Henkilötietojasi luovutetaan Oulun yliopiston talouspalveluille palauttamattomien lainojen laskutuksen yhteydessä.
Mikäli käytät yhteislainauspalvelua, henkilötietojasi siirtyy väliaikaisesti yhteislainauskirjaston asiakasrekisteriin.
Kirjastojärjestelmän verkkosivusto käyttää Finna-palvelua (tietosuojaseloste)
Tietoja ei siirretä EU:n / ETA:n ulkopuolelle.

Henkilötietojesi säilytysaika
Henkilötietosi poistetaan 6 vuoden kuluttua viimeisestä asiakastapahtumasta, mikäli sinulla ei ole hoitamattomia velvoitteita.

Mistä saamme henkilötietoja
Henkilötietosi saadaan pääsääntöisesti sinulta itseltäsi. Jos teet yhteislainauspalvelun kautta pyynnön julkaisuumme, henkilötietojasi siirtyy väliaikaisesti asiakasrekisteriimme.

Sinun oikeutesi

Voit tarkastaa henkilötietojasi itse kirjautumalla Oula-Finna-käyttöliittymään. Tarkastuspyynnöt, jotka koskevat muita kuin Oula-Finnassa näkyviä tietoja, osoitetaan sähköpostitse: kirjaamo@oulu.fi.

Sinulla on oikeus pyytää meiltä pääsyä henkilötietoihisi sekä henkilötietojesi oikaisemista. Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista tai käsittelyn rajoittamista.

Sinulla on myös oikeus tehdä henkilötietojesi käsittelystä valitus valvontaviranomaiselle, yhteystiedot: https://tietosuoja.fi/ilmoitus-tietosuojavaltuutetulle

Viimeksi päivitetty: 25.5.2018