Opiskelu- ja uraohjaus

Omassa tutkinto-ohjelmassa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä ohjausta antavat ensisijaisesti sinulle nimetty omaopettaja sekä opintoneuvoja (koulutussuunnittelija). Jos et tiedä, kuka omaopettajasi on tai haluat olla yhteydessä opintoneuvojaasi, lähesty tiedekuntasi koulutuksen lähipalvelua. Koulutuksen lähipalveluun voit olla yhteydessä kaikissa tutkinto-ohjelmaasi liittyvissä kysymyksissä koskien opiskelua, opintoneuvonta ja tutkinnon suorittamista.

HOPSin laatimiseen liittyvissä asioissa sinua neuvoo omaopettaja tai muu yksikön nimeämä ohjaaja. Apua saa tarvittaessa myös opintoneuvojalta. Tutustu myös HOPS-ohjauksen ja OodiHOPS-työkalun käytön yhteiset linjaukset Oulun yliopistossa.

Opiskelun aikana voi eteesi tulla vaiheita, jolloin kaipaat lisätukea tai ohjausta esimerkiksi opintojesi suunnittelussa. Lisäohjauksen tarpeessa voit kääntyä ohjauspalveluiden puoleen: opiskelu- ja uraohjaus tai opintopsykologin ohjauspalvelut.

Opiskelu- ja uraohjauksen sisältö

Opiskelu- ja uraohjaus on opintoihin liittyvää erityisohjausta, kun asia koskee

  • opintoalan vaihtamista
  • jumiutuneiden opintojen tai lopputyön eteenpäin viemistä (sisällöllisissä kysymyksissä ota yhteys tutkinto-ohjelmassasi omaopettajaan tai opintoneuvojaan)
  • työelämään sijoittumista ja urasuunnittelua
  • työnhakua tai muita työelämään liittyviä yleisiä kysymyksiä

Yhteydenotto

Jätä ajanvarauspyyntö lomakkeella.

Viimeksi päivitetty: 27.2.2019