Opiskeluohjaus

Opiskeluohjaus on opintoihin liittyvää, tutkinto-ohjelmasta riippumatonta, erityisohjausta sovittuna ajankohtana vuoden ympäri.

Milloin opiskeluohjaukseen?

Opiskelijan ensisijainen ohjaaja Oulun ylipistossa on omaopettaja. Voit kuitenkin tarvittaessa varata ajan opiskeluohjaukseen myös ohjauspalveluihin, kun haluat keskustella opintoihin liittyvistä kysymyksistä. Voit varata tapaamisen missä tahansa opintojesi vaiheessa. Voimme käydä läpi esimerkiksi seuraavia asioita:

  • opintojen suunnittelu tai jumissa olevat opinnot
  • haasteet opiskelumotivaation löytämisessä
  • stressi ja ajankäytön suunnittelu
  • opinnäytetyön pulmat

Ajanvaraus tapahtuu ottamalla yhteyttä osoitteeseen ohjausajanvaraus@oulu.fi. Laita ajanvarausviestiin oma nimesi, tutkinto-ohjelmasi ja aloitusvuotesi sekä lyhyesti syy ohjaukseen hakeutumiseen (esim. ajankäytön suunnitelu tai jumissa olevat opinnot yms.). HUOM! Ohjausajanvaraus on kiinni 31.5.-1.8.2024.

Study Coaching

Ohjauspalvelut tarjoaa myös yksilövalmennusta, Study Coachingia, jos kaipaat boostia opiskeluun, haluat parantaa motivaatiotasi tai tehostaa ajankäyttöäsi. Opiskelijoille on tarjolla kolme erilaista teemoiteltua valmennuspakettia, mutta voit hakeutua valmennukseen myös omien, itsellesi ajankohtaisten teemojen kanssa.

Valmennuspaketit

  • Fokusta opiskeluun, vahvistusta arkeen – Nepsyoireisen opiskelijan valmennuspaketti (5x45min)

Teemoina omien vahvuuksien tunnistaminen, tarkkaavuuden suuntaaminen, ajanhallinta ja lykkääminen, itsemyötätunto, stressi ja motivaatio.

  • Voimaa opiskeluun -valmennus (5x45min)

Teemoina motivaatio, omat vahvuudet, itsensä johtamiseen ja itsemyötätunto.

  • Ajatusta ajankäyttöön -valmennus (4x45min)

Teemoina arvot ja ajankäyttö, itsensä johtaminen, mikä meitä ohjaa? sekä pysyvän muutoksen tekeminen.

Voit varata ajan Study Coachingiin laittamalla viestin osoitteeseen ohjausajanvaraus@oulu.fi. Laita otsikkoon toivomasi valmennuksen nimi tai "Ajanvaraus Study Coachingiin" ja viestiin oma nimesi, tutkinto-ohjelmasi sekä aloitusvuotesi. Huom! käytäthän ajanvaraukseen yliopiston tai OAMK:n virallista sähköpostiosoitetta tietoturvasyistä.

Valmentajana toimii Suunnittelija, Coach SCY, Neuropsykiatrinen valmentaja Katja Holtinkoski-Perttula.