Ohjelmistot omaan käyttöön

Ohjelmistoja, joita voit opiskelijana ladata ohjelmistojakelusta tai ostaa omaan käyttöösi.

Tälle sivulle on kerätty tietoa ja asennuslinkkejä pääasiassa niistä yliopistolle lisensoiduista ohjelmista, joita opiskelijat voivat asentaa omaan käyttöönsä. Lisenssitietoa yksiköille ja henkilökunnalle on Notiossa. Lue ohje: Näin pääset Notioon.

Tällä sivulla esitellyistä ohjelmista osa on opiskelijalle maksullisia ja osa ilmaisia. Yleensä näiden ohjelmistojen käyttöoikeus loppuu opiskeluiden loppuesssa. Ohjelmat ladataan joko tietohallinnon ylläpitämästä ohjelmistojakelusta tai tietystä verkkokaupasta. Lue toimintaohjeet aina kyseisen ohjelman kohdalta.

Ohjelmistojakelu

Ohjelmistojakelu on tietohallinnon ylläpitämä palvelu, mistä voi ladata ohjelmistoja omaan käyttöön kunkin ohjelmiston lisenssiehtojen mukaisesti. Ohjelmat ovat joko ilmaisia tai niiden lataamiseen tulee ensin ostaa lisenssikoodi. Joidenkin ohjelmien lisenssit sallivat asennuksen vain tietylle ryhmälle; opiskelijoille tai henkilökunnalle. Ohjelmistojakelun lisenssiehtoihin ja asennusohjeisiin kannattaa perehtyä ennen asentamista. Ohjelmistojakeluun kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella. Linkki: Ohjelmistojakelu.

Verkkokaupat

Tietohallinto myy lisenssisopimusten puitteissa joitakin ohjelmistoja opiskelijoille yliopiston verkkokaupassa. Kivuto-verkkokaupan tarjonta on riippuvainen roolistasi yliopistolla; erilainen valikoima opiskelijoille ja henkilökunnalle, myös kaupan linkki on erilainen. Kannattaa käydä omalla yliopiston käyttäjätunnuksella katsomassa, mitä milloinkin on tarjolla. Sekä yliopiston että Kivuton verkkokauppoihin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella ja käyttäjän roolin mukaisesti näkyville tulevat joko opiskelijan tai henkilökunnan tuotevalikoimat. Linkki Verkkokaupat-sivulle: www.oulu.fi/th/kauppa. 

Jotkut ohjelmistot ostetaan suoraan toimittajan omasta verkkokaupasta tai ladataan www-sivuilta, joihin ei tarvitse erikseen kirjautua. Tällöin palvelussa voidaan käyttää esim. kampanjatunnusta tai asennuskoodia, jonka saat tapaukohtaisesti joko ohjelmistojakelusta tai ostat verkkokaupasta.

Opiskelijalle maksuttomia ohjelmia

 • ArcGIS: Paikkatieto-ohjelmisto. Lue lisää: Ohjelmistojakelu
 • Autodesk: Opiskelijat ja opettajat voivat käyttää Autodeskin tarjoamia ilmaisia ohjelmia, opetusmateriaalia ja keskustelufoorumeita. Autodesk-ohjelmistot ovat viihteen, luonnon resurssien, valmistavan teollisuuden, suunnittelun, rakentamisen ja yhdyskuntainfrastruktuurin ohjelmistoja. Linkki: http://www.autodesk.com/education/student-software
 • E-kirjat: Lue lisää: Ohjelmistojakelu
 • LabView: NI Student Edition Software. Lue lisää: Ohjelmistojakelu
 • Office: Opiskelijat, jotka ovat rekisteröineet käyttöönsä O365-palvelun, voivat asentaa omaan käyttöönsä työasemalle ja mobiililaitteisiin Office-sovellukset. Sama tarjous koskee myös henkilökuntaa. Lue lisää: Infosivu
 • Origin Pro: Tiedon analysointi ja grafiikka. Lue lisää: Ohjelmistojakelu
 • Matlab: Sekä opiskelijat että henkilökunta voivat maksutta asentaa omaan käyttöönsä Matlabin, joka on erityisesti numeeriseen laskentaan ja esitysgrafiikkaan tarkoitettu ohjelmisto. Lue lisää Wiki-sivulta, kirjautuminen yliopiston tunnuksella.
 • Mendeley: Viitteidenhallintaohjelma. Linkki: https://www.mendeley.com/
 • QSR NVivo: Sekä opiskelijat että henkilökunta voivat asentaa laadullisen tutkimuksen ohjelmiston, QSR NVivon, kotikoneelleen maksutta. Lue lisää: Infosivu
 • RefWorks: Viitteidenhallintaohjelma. Yliopiston tarjoama RefWorks-tili on tarkoitettu kaikille opiskelijoille ja henkilökunnan jäsenille. Tunnistusta varten tarvitaan kirjautumisvaiheessa yliopiston sähköpostiosoite. Lue lisää: RefWorks-opas (http://libguides.oulu.fi/New_RefWorks)
 • SAS: Tiedon analysointi. Lue lisää: Ohjelmistojakelu
 • Webropol: Opiskelijat, laitosten vastuuhenkilöt sekä tutkimusryhmien ja -projektien edustajat voivat käyttää Webropol- kysely- ja tiedonkeruusovellusta. Lue lisää: Infosivu
 • Windows 10 Education: Opiskelijat voivat ladata Windows-käyttöjärjestelmän päivityspaketin maksutta Kivuto-verkkokaupasta.

Maksullisia ohjelmia

 • Endnote: Viitteiden hallintaohjelmisto. Lisätietoa: Kivuto-verkkokauppa
 • F-Secure SAFE: Sekä henkilökunta että opiskelijat voivat hankkia omaan käyttöönsä F-Secure SAFE -ohjelmiston alennettuun hintaan F-Securen verkkokaupasta. Lisätietoa, hinnat, alennuskoodin ja verkkokaupan osoitteen saat kirjautumalla Ohjelmistojakeluun.
 • IBM SPSS Statistics: Lue lisää: Infosivu
 • LabView: LabView Student Edition opiskelijoille. Lisätietoa: Kivuto-verkkokauppa

Muita ohjelmia

 • Lisäksi ohjelmistojakelusta saat suositeltavia ilmaisia pääteohjelmia. Lue lisää: Ohjelmistojakelu
 • Opiskelijoiden ja tutkijoiden käyttöön tarkoitetuista laskenta- ja mallinnusohjelmistoista saat lisätietoa täältä.
 • Lisätietoa tietohallinnon ylläpitämien itseopiskelutyöasemien ohjelmistoista: Työasemien ohjelmistot

Lisää aiheesta: ohjelmistojakelu, käyttäjätunnus, verkkokaupat, työasemien ohjelmistot, neuvontapalvelut

Viimeksi päivitetty: 13.2.2019