Haluan opiskella arkkitehtuuria

Arkkitehtuuri

Arkkitehtuuri, Arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja arkkitehti (3 v + 2 v)
 

Arkkitehtuurin keskiössä on aina ihminen. Arkkitehtuurin avulla parannetaan ihmisten hyvinvointia rakentamalla ympäristöstä mahdollisimman terveellinen ja mielekäs paikka, joka kunnioittaa ihmisten tarpeita, tavoitteita ja unelmia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

  • Maailman pohjoisin arkkitehtikoulu.
  • Koulutus antaa monipuoliset tiedot ja taidot rakennusten, kaupunkitilojen ja yhdyskuntien suunnitteluun.
  • Opetuksen erityisalana on muuttuva pohjoinen rakennettu ympäristö.

Arkkitehti on rakennetun ympäristön erityisasiantuntija

Ihminen ja mielekäs ympäristö ovat arkkitehtuurin keskiössä. Opiskelijana opit huolehtimaan ympäristön tilasta, viihtyisyydestä, asuttavuudesta sekä ympäröivästä luonnosta ja opit tuntemaan kestävän kehityksen periaatteet ja rakennusmateriaalien ympäristövaikutukset.

Rakennetun ympäristön asiantuntijaksi innovatiivisesti ja kestävästi

Arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma tarjoaa sinulle monipuoliset tiedot ja taidot rakennusten, kaupunkitilojen ja yhdyskuntien suunnitteluun. Kasvat innovatiiviseksi rakennetun ympäristön erikoisosaajaksi eettisesti, ekologisesti ja kestävästi.

Opiskelijana opit huolehtimaan muun muassa ympäristön tilasta, viihtyisyydestä, asuttavuudesta ja ympäröivästä luonnosta. Opit tuntemaan kestävän kehityksen periaatteet ja rakennusmateriaalien ympäristövaikutukset, ja sinusta kasvaa puurakentamisen asiantuntija ja estetiikan osaaja. 

Oulussa sijaitsee maailman pohjoisin arkkitehtikoulu. Opetuksen erityisalana on muuttuva pohjoinen rakennettu ympäristö. Sinua kannustetaan löytämään omat vahvuusalueesi monipuolisessa tutkinto-ohjelmassa. Kandidaatin tutkinnon opetusalat ovat arkkitehtuurin historia ja korjaussuunnittelu, nykyaikainen arkkitehtuuri, rakennussuunnittelu sekä yhdyskuntasuunnittelu.

 

50

aloituspaikkaa

 

3900 €

mediaanipalkka

 

vain 1 %

työttömänä

Tiimityöskentelyä ja kädentaitoja

Opintosi perustuvat pitkälti henkilökohtaiseen ohjaukseen, ja pääset kartuttamaan erityisosaamista ja kädentaitoja tekemällä harjoitustöitä sekä itsenäisesti että ryhmätyönä. Opintojesi edetessä pääset käyttämään myös digitaalisia suunnittelutyökaluja. Oulun yliopiston tasokkaassa arkkitehtuurin yksikössä vallitsee rento ja lämmin yhteishenki, joka mahdollistaa tiiviin tiimityöskentelyn. 

Valmistuttuasi sinulla on erinomaiset valmiudet työskennellä monipuolisissa tehtävissä kaikkialla maailmassa. Voit työllistyä esimerkiksi yksityiseen suunnittelutoimistoon, kunnalle tai valtiolle. Arkkitehtina olet monen näkökulman ja osatekijän ammattilainen, jonka työkenttään vaikuttavat yhteiskunta, ekologia, talous ja tekniikka.

 

Kiinnostuitko arkkitehtuurista?

Lue lisää ja hae Opintopolussa