Haluan opiskella hammaslääketiedettä

Hammaslääketiede

Hammaslääketiede, Hammaslääketieteen tutkinto-ohjelma, hammaslääketieteen lisensiaatti (5,5 v)
 

Uudenlaiset elämäntavat, kuten happamat juomat ja vegaaniruokavalio, vaikuttavat suun terveyteen. Samanaikaisesti digitaaliset ratkaisut tarjoavat uusia mahdollisuuksia hammaslääkärin työhön. Hammaslääketieteen avulla voit ennaltaehkäistä sairauksia ja ylläpitää suun ja hampaiden terveyttä. 

Hammaslääkärinä pääset työskentelemään käsilläsi ja käyttämään akateemisessa koulutuksessa saatua laajaa lääketieteellistä tietopohjaa potilaiden parhaaksi. Hammaslääkärin työ on ihmisläheistä ja palkitsevaa, sillä työsi tulos näkyy konkreettisesti.

  • Suomen edistyksellisimmät opetustilat.
  • Akateeminen käsityöläisammatti, jonka laadun varmistaa harjoittelun osaamistavoitteiden mukaiset eri-ikäiset potilaat.
  • Arvostettu ammatti, varma työpaikka ja korkea tulotaso.

Miksi hammaslääketiedettä Oulussa?

Oulun yliopistossa hammaslääketieteen opetuksessa hyödynnetään nykyaikaisia simulaatio- ja kuvantamistyökaluja. Opetus on myös laaja-alaista ja käytännönläheistä alan kehittyneimpien harjoittelutilojen sekä monipuolisen potilastyöharjoittelun ansiosta.

Nykyaikaista ja käytännönläheistä koulutusta

Oulussa pääset opiskelemaan hammaslääkäriksi Suomen edistyksellisimmissä koulutustiloissa, joissa hyödynnetään monenlaisia simulaatio- ja kuvantamistyökaluja. Opetus perustuu viimeisimpään tutkimustietoon ja on hyvin käytännönläheistä. Hammaslääketieteen koulutuskeskuksessa pääset opiskelemaan teoriaa ja harjoittelemaan käytäntöä ennen potilasharjoittelua.

Potilasharjoittelu erikoisosaajien tukemana tapahtuu aluksi Opetushammashoitolassa ja antaa erinomaiset valmiudet hammaslääkärin työhön. Opintojen loppuvaiheessa harjoittelet ohjatusti sopimusterveyskeskuksessa hammaslääkärin tehtävissä.

 

52

aloituspaikkaa

 

5800 €

mediaanipalkka

 

0,5 v

käytännön harjoittelua


Käsityöammatti akateemisella twistillä

Hammaslääketieteen tutkinto-ohjelmasta saat itsellesi arvostetun, akateemisen ja ihmisläheisen kädentaitoammatin, varman työpaikan ja korkean tulotason. Valmistuttuasi voit työskennellä perusterveydenhuollossa suun terveyden hoitotiimissä, erityistason sairaanhoidossa, terveydenhuollon hallinnossa ja opetustyössä. 

Kahden työvuoden jälkeen voit halutessasi hakeutua kliiniseen jatkokoulutukseen suu- ja leukakirurgian, oikomishoidon, suun terveydenhuollon ja eri kliinisten alojen erikoishammaslääkäriksi. Tieteellinen jatkokoulutus johtaa hammaslääketieteen tohtorin tutkintoon.

 

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • hammaslääkäri
  • erikoishammaslääkäri
  • hammaslääketieteen tohtori
  • suun terveydenhuollon johtaja
  • tutkija

 

 

Kiinnostuitko hammaslääketieteestä?

Lue lisää ja hae Opintopolussa