Haluan opiskella luokanopettajaksi

Luokanopettaja

Luokanopettaja, Opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelma, kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)
 

Kuinka ehkäistään eriarvoisuutta ja edistetään tulevien sukupolvien tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja kestävästä kehityksestä? Kuinka oppimista ja hyvinvointia parannetaan digitaalisilla ratkaisuilla? Luokanopettajakoulutus tarjoaa vastauksia juuri näihin kysymyksiin.

  • Saat valmiudet myönteistä vuorovaikutusta edistävään opettajuuteen.
  • Perehdyt monipuolisesti kouluikäisen lapsen kehitykseen ja oppimiseen.
  • Voit hankkia myös yläkoulun aineenopettajan kelpoisuuden.

Kasvata tulevaisuuden sukupolvesta fiksu ja rohkea

Luokanopettajakoulutus tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa. Pääset tukemaan tulevaisuuden sukupolvea ja auttamaan lapsia kasvamaan fiksujen päätösten puolestapuhujiksi.

Tärkeää työtä tulevien sukupolvien hyvinvoinnin puolesta

Opettajana saat välittää tuleville sukupolville tärkeitä arvoja, tietoja ja taitoja siten että myös muuttuvan maailman tarpeisiin pystytään vastaamaan. Koulutuksesi keskiössä ovat ihmisen kasvu ja oppiminen, ja pääset tarkastelemaan esimerkiksi ihmiskäsityksiä, ihmisyyttä sekä ihmisen ja yhteiskunnan suhdetta.

Ilmastonmuutoskasvatus turvaa hyvän elämän edellytyksiä ja on siksi tärkeä osa opintojasi. Ilmastonmuutosta käsitellään niin kasvatustieteiden kuin eri tiedonalojen opettamiseen liittyvissä opinnoissa. 

Luokanopettajakoulutus auttaa ymmärtämään kestävää kehitystä niin ekologisesta kuin sosiaalisesta ja kulttuurisestakin näkökulmasta, jolloin opit ihmisoikeuksista sekä alueellisesta ja globaalista tasa-arvoisuudesta.

 

 

130

aloituspaikkaa

 

vain 2 %

työttömänä

 

91 %

työllistynyt kunnalle tai kuntayhtymään

Monipuolista osaamista tulevaisuuden koulujen tarpeisiin

Tutkinto-ohjelma antaa valmiuksia toimia kasvatusalan ammattilaisena tulevaisuuden koulussa. Pääset perehtymään monipuolisesti kouluikäisen lapsen kehitykseen ja oppimiseen.

Valmistuttuasi voit toimia erityisesti perusopetuksen luokkien 0–6 oppimis- ja kasvatusympäristöissä. Voit myös hankkia yläkoulun aineenopettajan kelpoisuuden. Maisterintutkinnon suoritettuasi saat luokanopettajan kelpoisuuden.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • luokanopettaja
  • koulutussuunnittelija
  • tutkija
  • asiantuntija
  • kouluttaja

 

 

Kiinnostuitko luokanopettajakoulutuksesta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa