Haluan opiskella ruotsin kieltä

Ruotsin kieli

Ruotsin kieli, Kielten ja kirjallisuuden tutkinto-ohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

 

Ruotsin kielen asiantuntijat ovat myös ruotsalaisen kulttuurin ja vuorovaikutuksen asiantuntijoita. Ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa on tärkeää ymmärtää, miten yhteisöt ja kulttuurit reagoivat ympäristönsä muutoksiin. Kielitaito ja monikielisyys ovat siinä keskeisessä asemassa.

  • Valmistut kielten, kulttuurien ja viestinnän osaajaksi.
  • Voit erikoistua kansainväliseen yritysviestintään ja kääntämiseen.
  • Voit hankkia myös kielten opettajan pätevyyden.

Miksi ruotsin kieltä Oulussa?

Kiinnostaako sinua monikulttuurisuus, kielenoppiminen, monikielinen organisaatioviestintä, kieliasenteet ja suvaitsevaisuus? Oulun kaupungin historia, monikielinen yhteisö sekä vahvat yhteydet Pohjois-Ruotsiin ja Norjaan tekevät tutkinto-ohjelmasta ainutlaatuisen.

Monipuolisesti kielestä ja kulttuurista 

Tässä oppiaineessa opitaan vuorovaikutuksesta nimenomaan ruotsin kielen ja kulttuurin näkökulmasta. Opiskelet enimmäkseen pienryhmissä. Ohjausta on saatavilla runsaasti.

Opit suullista ja kirjallista viestintää, ääntämistä sekä pohjoismaista kirjallisuutta ja kulttuuria. Yhtä lailla kartutat osaamista yritysviestinnästä, kääntämisestä, kieliopista ja tekstintutkimuksesta.

Sinua tuetaan kieliharjoittelussa, joka suoritetaan pohjoismaisessa ympäristössä osana opintoja. Ruotsin kieltä opiskelevat lähtevätkin usein Nordliks-vaihtoon tyypillisesti Ruotsiin, Tanskaan tai Norjaan.

 

 

20

aloituspaikkaa

 

163

eri työnimikettä

 

155 op

sivuaineopintoja ja muita valinnaisia opintoja

 

Tukea asiantuntijuudelle sivuaineista 

Sivuaine- ja kurssivalinnat muovaavat asiantuntijuutesi kehittymistä, ja niillä vaikutat parhaiten tulevaan uraasi. Jos päätät opiskella toista vierasta kieltä sekä opettajan pedagogisia opintoja, valmistut todennäköisesti kieltenopettajaksi. Kääntämistä ja kieliä opiskelemalla suuntaudut kielenkääntäjäksi.

Jos tavoittelet yritysmaailmaan työllistymistä, suositeltavia sivuaineita ovat viestintä, matkailu ja kauppatieteiden opinnot. Valmistuttuasi sinulla on hyvä ruotsin kielen taito ja valmiudet toimia yrityselämässä kielten, viestinnän ja kulttuurien asiantuntijatehtävissä esimerkiksi kieltenopettajana, yritysviestinnän ammattilaisena, kääntäjänä, tutkijana tai matkailualan asiantuntijatehtävissä.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • kieltenopettaja
  • kouluttaja
  • tiedottaja
  • viestintäsuunnittelija
  • kääntäjä.

 

 

Kiinnostuitko ruotsin kielestä?

Lue lisää ja hae Opintopolussa