Haluan opiskella saksan kieltä ja kulttuuria

Saksan kieli ja kulttuuri

Saksan kieli ja kulttuuri, Kielten ja kirjallisuuden tutkinto-ohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)
 

Nykyaikaisessa muuttuvassa maailmassa on erityisen tärkeää ymmärtää ihmisten välistä vuorovaikutusta esimerkiksi eri kulttuurien elinkeinoelämässä ja mediassa. Kielen hallinta on perusta kansainväliselle yhteistyölle, jossa kulttuuriset erityispiirteet korostuvat.

  • Perehdyt kieliopintojen lisäksi saksankielisten maiden kulttuuriin ja kirjallisuuteen.
  • Saat kieltenopettajan pätevyyden tai asiantuntijuutta erilaisiin yrityselämän tehtäviin.
  • Voit lähteä opiskelijavaihtoon Saksaan ja Itävaltaan.

Laaja-alaiseksi ja kansainväliseksi osaajaksi

Voit yhdistää opintoihisi muita kieliä, kauppatieteitä, matkailua, yrittäjyysopintoja tai viestintää, jolloin saksan kielen asiantuntijuutesi avaa yhä monipuolisempia urapolkuja kansainvälistyvässä työelämässä.

Monipuolinen ja kansainvälinen tutkinto-ohjelma

Saksan kielen ja kulttuurin tutkinto-ohjelmassa opit ymmärtämään monikulttuurisen vuorovaikutuksen haasteita sekä ihmisen roolia muuttuvassa maailmassa. Kieliopintojen lisäksi perehdyt saksankielisten maiden kulttuuriin ja kirjallisuuteen. 

Voit yhdistää opintoihisi esimerkiksi muita kieliä, kauppatieteitä, matkailua, yrittäjyysopintoja tai viestintää, jolloin saksan kielen asiantuntijuutesi avaa laaja-alaisemmin urapolkuja kansainvälistyvässä työelämässä. Opiskeluyhteisömme on tiivis ja lämminhenkinen, ja henkilökunta sekä opiskelijat ovat apunasi kasvaessasi osaksi tiedeyhteisöä.

Suomalais-saksalais-itävaltalainen opetustiimi, vierailevat opettajat sekä ulkomaalaiset vaihto-opiskelijat tekevät ohjelmasta erittäin kansainvälisen. Sinulla on mahdollisuus lähteä opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun Saksaan tai Itävaltaan, jolloin saat arvokkaita kansainvälisiä kokemuksia sekä verkostoitumismahdollisuuksia. Voit myös hakea vuosittain tarjottavaa stipendiä kielikursseja tai ulkomaan opiskelua varten.

 

 

13

aloituspaikkaa

 

112

eri työnimikettä

 

150 op

sivuaineopintoja ja muita valinnaisia

 

Ainutlaatuisia erikoistumisvaihtoehtoja ja uramahdollisuuksia

Saksan kielen ja kulttuurin asiantuntijuus on arvokasta Euroopan Unionin suurimman kielialueen taloudellisen ja kulttuurisen merkityksen vuoksi. Yli 100 miljoonaa ihmistä puhuu saksaa äidinkielenään maailmanlaajuisesti. 

Jos olet kiinnostunut suuntaamaan elinkeinoelämään ja olemaan mukana ratkaisemassa yritysten kansainvälistymishaasteita, voit valmistua yritysviestinnän asiantuntijaksi liittämällä tutkintoosi esimerkiksi kauppatieteiden tai viestinnän opintoja. 

Voit myös hankkia pätevyyden kieltenopettajan tehtäviin, jolloin voit hyödyntää opetustyössä monikielisyyden etuja.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • kansainvälisen kaupan ammattilainen
  • tiedottaja
  • kieltenopettaja
  • vienti-, markkinointi- tai viestintäpäällikkö
  • kääntäjä

 

 

Kiinnostuitko saksan kielestä ja kulttuurista?

Lue lisää ja hae Opintopolussa