Haluan opiskella suomen kieltä ja kirjallisuudentutkimusta

Suomen kieli ja kirjallisuudentutkimus

Suomen kieli ja kirjallisuudentutkimus, Kielten ja kirjallisuuden tutkinto-ohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)
 

Suomen kielen opinnoissa saat monipuolisen kuvan kielen rakenteesta ja kehityksestä sekä kielestä viestinnän ja vuorovaikutuksen välineenä. Kirjallisuuden oppiaineessa opit analysoimaan kirjallisuutta ja kertomuksia sekä niiden suhdetta yhteiskuntaan.

  • Saat laaja-alaista tietoa suomen kielestä sekä kotimaisen ja kansainvälisen kirjallisuuden erityispiirteistä.
  • Suomen kieli ja kirjallisuus ovat itsenäisiä pääaineita, ja voit opiskella molempia tai valita tutkintoosi vain toisen näistä.
  • Valmistut äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettajaksi tai viestinnän ja kulttuurin ammattilaiseksi.

Miksi suomen kieltä ja kirjallisuudentutkimusta Oulussa?

Historiallinen, yhteiskunnallinen ja tekstianalyyttinen osaaminen yhdistyvät Oulussa, ja opinnot antavat erinomaisia valmiuksia yhteiskunnallisten kysymysten ratkaisemiseen. Suomen kielessä ja kirjallisuudentutkimuksessa on monipuolinen kurssivalikoima, opiskelijalähtöiset opetusmenetelmät ja motivoitunut henkilökunta.

Ilmaisun ja kielen rakenteen asiantuntijaksi

Suomen kielen opintojen myötä opit, miten kansankielestä tuli kansalliskieli ja millainen merkitys äidinkielellä on nykytilanteessa sekä yksilön oman ilmaisun välineenä että yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinona. Tutustut myös suomen kielen rakenteeseen, kehitykseen ja muunnelmiin sekä kielen käyttöön ja viestintään. 

Kirjallisuuden opintojen kautta pääset tarkastelemaan sellaisia kielellisiä ja kerronnallisia keinoja, joilla välitetään inhimillistä kokemusta ja ilmaisua. Voit tutustua oppiaineessa myös luovaan kirjoittamiseen ja kirjallisuusterapiaan.

 

 

42

aloituspaikkaa

 

206

eri työnimikettä

 

145 op

sivuaineopintoja ja muita valinnaisia opintoja

 

Hakeutumalla opettajan pedagogisiin opintoihin voit saada äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan pätevyyden peruskouluun, lukioon tai muihin oppilaitoksiin. Suomi toisena ja vieraana kielenä -oppiaineen kautta saat valmiuden työskennellä ympäri maailmaa, sillä suomea opetetaan yli sadassa yliopistossa.

 

Hakukohteesta voit valmistua esimerkiksi:

  • äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi
  • suomi toisena ja vieraana kielenä -opettajaksi
  • viestinnän, kustantamisen ja sisältöliiketoiminnan aloille
  • erilaisiin kulttuurihallinnon töihin ja projekteihin
  • kirjoittajaksi perinteisiin ja uusiin medioihin

 

 

Kiinnostuitko suomen kielestä ja kirjallisuudentutkimuksesta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa