Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytiede, Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)
 

Tekoälyn ja digitalisaation vaikutuksia on vaikea olla havaitsematta, koska informaatioteknologiaa on kaikkialla ympärillämme. Tietojenkäsittelytieteen asiantuntijana voi oppia ohjelmoimaan tietokoneiden ja kännyköiden lisäksi myös rakennuksia, autoja, tehtaita, pölynimureita tai elokuvien animaatiohahmoja. Älyä jopa puetaan päälle.

 • Saat erinomaisen pohjan informaatio- ja viestintäteknologian kehittämiseen ja soveltamiseen.
 • Hankit osaamista, jota tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa digitalisaation edetessä.
 • Pääset muokkaamaan maailmaa kansainvälisellä alalla.

Kuulostaako IRC tutulta?

Oulussa on vahvat digiosaamisen perinteet, ja moni maailmaa muuttanut innovaatio on lähtöisin Oulun yliopiston alumneilta. Tietojenkäsittelytieteistä valmistuu koodareita, jotka ymmärtävät miten ihmiset ja yhteiskunta hyötyvät teknologiasta ja pystyvät toimimaan kaikilla sovellusaloilla.

Lisäarvoa ohjelmia käyttäville ihmisille

Opiskeltuasi tietojenkäsittelytiedettä teknologia ei ole sinulle enää vain sähköisiä laitteita tai monimutkaista koodia. Tavoitteesi on sen sijaan luoda lisäarvoa ohjelmistoja käyttäville ihmisille ja organisaatioille, jotka hyödyntävät eri tietojärjestelmiä.

Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelmassa voit tulla asiantuntijaksi tietokoneohjelmistojen kehittämisessä tai suuntautua ohjaamaan informaatioteknologian hyödyntämistä ihmisten arjessa ja organisaatioissa.

Voit valita suuntautumisvaihtoehdoksesi ohjelmistotuotannon tai tietojärjestelmät. Ohjelmistotuotannon suuntautumisvaihtoehdossa sovelletaan järjestelmällistä lähestymistä ohjelmistojen kehittämiseen, kun taas tietojärjestelmien suuntautumisvaihtoehdossa tarkastellaan informaatioteknologian hyödyllisyyttä, käyttöä sekä vaikutusta ihmisten toimintaan.

 

130

aloituspaikkaa

 

4000 €

mediaanipalkka

 

2

suuntautumisvaihtoehtoa: ohjelmistotuotanto tai tietojärjestelmät

Työelämälähtöistä opiskelua

Suoritat opintosi työelämälähtöisesti, sillä harjoitus- ja projektityöt tehdään usein yhteistyössä yritysten tai julkisten organisaatioiden kanssa. Ala on erittäin kansainvälinen, mikä näkyy myös koulutuksessa.

Informaatioteknologia kehittyy nopeasti, joten alan asiantuntijoille on suurta kysyntää. Työmarkkinat ovat murroksessa digitalisaation ja automaation voimistuessa, ja yhä useammat alat muuttuvat ohjelmisto- ja palvelukeskeisiksi. Valmistuttuasi työllistyt todennäköisimmin informaatioteknologia-alan yritykseen, palvelu- ja teollisuusyritykseen, julkiselle sektorille tai koulutusorganisaatioon.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

 • ohjelmistoarkkitehti
 • käyttöliittymäsuunnittelija
 • järjestelmäanalyytikko
 • IT-konsultti
 • tietohallintopäällikkö.

Suositeltavia lukioaineita ovat:

 • matematiikka
 • fysiikka
 • englanti.

 

Hae meille opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä:

Lue lisää ja hae