ICT on kaikkien ala

ICT koskettaa meistä jokaista tavalla tai toisella yhä kasvavassa määrin ja siksi ala tarvitsee kaikenlaisten ihmisten näkemystä, kokemusta ja osaamista. Ota sinäkin ensimmäinen askel tulevaisuuteen ja hakeudu opiskelemaan ICT-alaa.
Henkilö istuu pöydän edessä testilaboratoriossa.

Määrää itse oma suuntasi

Maailman ensimmäisen täysin elektronisen yleiskäyttöisen tietokoneen, ENIAC:in, pääohjelmoijina oli Margaret Hamilton tiimeineen. Ilman heitä Apollo 11 ei olisi voinut laskeutua kuuhun.

Elämme jo nykyään teknologiayhteiskunnassa, jossa monia asioita ohjaa teknologian kehittyminen. Teknologian kehittyessä sen ympärille myös syntyy uusia ilmiöitä, jotka vaativat niin ihmisten kuin yritystenkin valveutumista. Tietoturva, jonka puolesta Laura Kankaala taistelee TV:ssäkin, on yksi esimerkki näistä teknologian ympärille syntyvistä ilmiöistä.

Tulevaisuudessa kehityksen tahti kiihtyy entisestään ja ICT-osaajia löytyy alalta kuin alalta. Siksi kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin.

Ota sinäkin ensimmäinen askel tulevaisuuteen ja hakeudu opiskelemaan ICT-alaa.

Oulun yliopistossa voit opiskella ICT-alaa monipuolisesti

Haetko yliopistoon ensimmäistä kertaa? Tutustu kandidaattiohjelmiin alla olevista linkeistä ja löydä oma tulevaisuuden polkusi. Tarjolla on myös englanniksi opiskeltava Digitalisation, Computing and Electronics -ohjelma.

Onko sinulla jo alempi korkeakoulututkinto? Voit hakea suoraan maisterivaiheeseen. Tutustu ICT-alan maisteriohjelmiin alta. Huom! Haku näihin maisteriohjelmiin tapahtuu jo kevään ensimmäisessä yhteishaussa 3.-17.1.2024.

ICT on kaikkien ala

ICT koskettaa meistä jokaista tavalla tai toisella yhä kasvavassa määrin ja siksi ala tarvitsee kaikenlaisten ihmisten näkemystä, kokemusta ja osaamista. Tämä on asia, joka on ymmärrettykin jo monin paikoin.

Esimerkiksi Nika Nour tekee töitä pelialalla sen eteen, että alalle pääsevät ja alalla menestyvät myös aliedustetut ryhmät. Hänen työnsä asettama esimerkki on tärkeä koko alalle, sillä kattamalla kaikki katsonta- ja käyttötavat teknologialle varmistamme sen, että ICT on kaikkien ICT:tä.

Tule opiskelemaan ICT-alaa

Kandidaattiohjelma mielessä? Hae Oulun yliopistoon yhteishaussa 13.–27.3.2024. Jos kiinnostuit opiskelemaan englanniksi, muista hakea Digitalisation, Computing and Electronics -ohjelmaan jo ensimmäisessä yhteishaussa 3.-17.1.2024.

Suoraan maisterivaiheeseen? Hae Oulun yliopistoon yhteishaussa 3.-17.1.2024.