Siirtohaku

Jos opiskelet tutkintoon johtavassa koulutuksessa suomalaisessa yliopistossa ja haluaisit vaihtaa opiskelupaikkaa, voit hakea opiskelupaikan vaihtoa siirtohaussa.

Hae siirtoa Oulun yliopistoon siirtohaussa

Oulun yliopiston siirtohaku keväällä 2023 alkaviin opintoihin 1.-15.11.2022 ja syksyllä 2023 alkaviin opintoihin 2.-16.5.2023. Haku alkaa klo 8.00 ja päättyy 15.00. 

Kuka voi hakea siirtoa?

Hae siirtohaussa, jos sinulla on kandidaattiopinnot kesken ja

  • haluat siirtyä Oulun yliopistoon tai
  • olet Oulun yliopiston opiskelija ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen tai
  • olet Oulun yliopiston opiskelija ja haluat vaihtaa pääainetta tai suuntautumista tutkinto-ohjelman sisällä.

Jos olet jo suorittanut kandidaatin tutkinnon, hae suoraan maisterikoulutukseen yhteishaussa.

Siirtoa hakevalla tulee olla voimassa oleva suomalaisen yliopiston opiskeluoikeus ja ilmoittautumistieto haun ajankohtana voi olla joko läsnä- tai poissaoleva. Jos sinulla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, on sinun valittava, minkä opiskeluoikeuden siirtoa haet. Huomaathan kuitenkin, että voit hakea siirtoa vain yliopistotutkinnosta toiseen yliopistotutkintoon tai yliopistotutkinnon sisällä. Sinulla tulee olla riittävästi opintojen suoritusaikaa jäljellä.

Hakeminen

Oulun yliopistoon haetaan Opintopolku -palvelussa, osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Oulun yliopistoon voi hakea vuosittain kahdessa siirtohaussa, joista syksyn siirtohaku on Oulun yliopiston oma ja kevään siirtohaku on yliopistojen yhteinen.

Tarkat tiedot kaikista Oulun yliopiston siirtohaun hakukohteista valintaperusteineen päivitetään ennen haun alkamista. Huomaathan, että osaan hakukohteista otetaan siirto-opiskelijoita ainoastaan kevään haussa.

Lue lisää siirtohausta englanninkielisiin koulutuksiin.

Kielitaitovaatimukset

Siirtohaussa suomenkielisiin koulutuksiin haettaessa sinun tulee osoittaa suomen kielen taitosi. Suomen kielen kielitaitovaatimukset koskevat kaikkia Oulun yliopiston hakukohteita, joissa on opetuskielenä suomi. Suomen kielen kielitaitovaatimukset ovat samat kuin 2. yhteishaussa. Katso lisää suomen kielen taidon osoittamisesta yhteishaun sivulta.

Siirtohaussa englanninkielisiin koulutukseen haettaessa sinun tulee osoittaa englannin kielen taitosi. Vaatimukset ovat samat kuin 1. yhteishaussa Bachelor-koulutuksiin haettaessa. 

Valinta-aikataulu

Voit seurata valintasi etenemistä kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun.

Syksyn 2022 siirtohaku

  • lataa vaaditut liitteet hakulomakkeelle 22.11.2022 klo 15.00 mennessä
  • tulokset julkistetaan Opintopolussa 12.12.2022 mennessä
  • ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku-palvelussa 19.12.2022 klo 15.00 mennessä

Kevään 2023 siirtohaku järjestetään 2.-16.5.2023

Aiemman opiskeluoikeuden päättyminen

Kun otat uuden opiskelupaikan vastaan siirtohaun jälkeen niin, että korkeakoulusi tai tavoitetutkintosi vaihtuu, aikaisempi opiskeluoikeutesi päättyy. Opintojen suoritusaika ei pitene. Uuden tutkinnon tavoitteellisesta opiskeluajasta vähennetään se aika, jonka olet jo käyttänyt aloittamasi tutkinnon suorittamiseen.

Jos olet saanut opiskeluoikeuden sekä kandidaatin, että maisterin tutkintoon ja siirryt kesken alemman tutkinnon, myös ylemmän tutkinnon opiskeluoikeus siirtyy vastaavasti.

Uusi opiskeluoikeus alkaa syksyn siirtohaussa haussa 1.1. ja kevään siirtohaussa 1.8. Vastaavasti aiempi opiskeluoikeutesi päättyy uuden opiskeluoikeuden alkamista edeltävän lukukauden päättyessä.

Yhden paikan säännös ei koske siirtohakua. Voit siis samana vuonna esimerkiksi ottaa paikan vastaan yhteishaussa ja siirtää opiskeluoikeutesi koulutuksesta toiseen.