Siirtohaku

Jos opiskelet tutkintoon johtavassa koulutuksessa suomalaisessa yliopistossa ja haluaisit vaihtaa opiskelupaikkaa, voit hakea opiskelupaikan vaihtoa siirtohaussa.

Hae siirtoa Oulun yliopistoon siirtohaussa

Kevään siirtohaku syksyllä 2024 alkaviin opintoihin 2.-16.5.2024. Haku alkaa klo 8.00 ja päättyy 15.00.

Kuka voi hakea siirtoa?

Hae siirtohaussa, jos sinulla on kandidaattiopinnot kesken ja

 • haluat siirtyä Oulun yliopistoon tai
 • olet Oulun yliopiston opiskelija ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen tai
 • olet Oulun yliopiston opiskelija ja haluat vaihtaa pääainetta tai suuntautumista tutkinto-ohjelman sisällä.

Jos olet jo suorittanut kandidaatin tutkinnon, hae suoraan maisterikoulutukseen yhteishaussa.

Siirtoa hakevalla tulee olla voimassa oleva suomalaisen yliopiston opiskeluoikeus ja ilmoittautumistieto haun ajankohtana voi olla joko läsnä- tai poissaoleva. Jos sinulla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, on sinun valittava, minkä opiskeluoikeuden siirtoa haet. Huomaathan kuitenkin, että voit hakea siirtoa vain yliopistotutkinnosta toiseen yliopistotutkintoon tai yliopistotutkinnon sisällä. Sinulla tulee olla riittävästi opintojen suoritusaikaa jäljellä.

Hakeminen

Oulun yliopistoon haetaan Opintopolku -palvelussa, osoitteessa www.opintopolku.fi.

Oulun yliopistoon voi hakea vuosittain kahdessa siirtohaussa, joista syksyn siirtohaku on Oulun yliopiston oma ja kevään siirtohaku on yliopistojen yhteinen.

Tarkat tiedot kaikista Oulun yliopiston siirtohaun hakukohteista valintaperusteineen päivitetään ennen haun alkamista. Huomaathan, että osaan hakukohteista otetaan siirto-opiskelijoita ainoastaan kevään haussa.

Lue lisää siirtohausta englanninkielisiin koulutuksiin.

Hakukohteet kevään siirtohaku 2024

Kielitaitovaatimukset

Siirtohaussa suomenkielisiin koulutuksiin haettaessa sinun tulee osoittaa suomen kielen taitosi. Suomen kielen kielitaitovaatimukset koskevat kaikkia Oulun yliopiston hakukohteita, joissa on opetuskielenä suomi. Suomen kielen kielitaitovaatimukset ovat samat kuin 2. yhteishaussa. Katso lisää suomen kielen taidon osoittamisesta yhteishaun sivulta.

Siirtohaussa englanninkielisiin koulutukseen haettaessa sinun tulee osoittaa englannin kielen taitosi. Kielitaitovaatimukset ovat samat kuin 1. yhteishaussa Bachelor-koulutuksiin haettaessa.

Valinta-aikataulu

Voit seurata valintasi etenemistä kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun.

Kevään 2024 siirtohaku

 • Hakuaika: 2.-16.5.2024 Opintopolussa
 • Lataa liitteet hakemukselle 23.5.2024 klo 15:00 mennessä
 • Tulokset julkaistaan 4.7.2024 mennessä
 • Ota paikka vastaan Oma Opintopolu -palvelussa 11.7.2024 klo 15:00 mennessä
 • Ilmoittaudu läsnäolevaksi (päivitetään myöhemmin)

Syksyn 2023 siirtohaku

 • Hakuaika: 1.-15.11.2023 Opintopolussa
 • Lataa liitteet hakemukselle 22.11.2023 klo 15:00 mennessä
 • Tulokset julkaistaan 11.12.2023 mennessä Opintopolussa
 • Ota paikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa 18.12.2023 klo 15:00 mennessä
 • Ilmoittaudu läsnäolevaksi 20.12.2023 mennessä

Aiemman opiskeluoikeuden päättyminen

Kun otat uuden opiskelupaikan vastaan siirtohaun jälkeen niin, että korkeakoulusi tai tavoitetutkintosi vaihtuu, aikaisempi opiskeluoikeutesi päättyy. Opintojen suoritusaika ei pitene. Uuden tutkinnon tavoitteellisesta opiskeluajasta vähennetään se aika, jonka olet jo käyttänyt aloittamasi tutkinnon suorittamiseen.

Jos olet saanut opiskeluoikeuden sekä kandidaatin, että maisterin tutkintoon ja siirryt kesken alemman tutkinnon, myös ylemmän tutkinnon opiskeluoikeus siirtyy vastaavasti.

Uusi opiskeluoikeus alkaa syksyn siirtohaussa haussa 1.1. ja kevään siirtohaussa 1.8. Vastaavasti aiempi opiskeluoikeutesi päättyy uuden opiskeluoikeuden alkamista edeltävän lukukauden päättyessä.

Yhden paikan säännös ei koske siirtohakua. Voit siis samana vuonna esimerkiksi ottaa paikan vastaan yhteishaussa ja siirtää opiskeluoikeutesi koulutuksesta toiseen.