Kuka voi hakea yhteishaussa?

Yhteishauissa voit hakea kandidaatti- ja maisterikoulutuksiimme (3+2 vuotta) sekä maisterikoulutuksiimme (2 vuotta). Pohjakoulutus- ja kielitaitovaatimukset riippuvat koulutuksesta, johon olet hakemassa.

Hakukelpoisuus

Katso alta, millä pohjakoulutuksilla voit hakea. Mikäli haet toisen asteen tutkinnolla, tutustu kandidaatti- ja maisterikoulutuksen pohjakoulutusvaatimuksiin. Mikäli sinulla on jo korkeakoulututkinto, tutustu maisterikoulutuksen pohjakoulutusvaatimuksiin.

Kielitaitovaatimukset

Toisessa yhteishaussa suomenkielisiin koulutuksiin hakiessasi sinun tulee osoittaa suomen kielen taitosi. Suomen kielen kielitaitovaatimukset koskevat kaikkia Oulun yliopiston hakukohteita, joissa opetuskieli on suomi.

Suomen kielen taidon osoittaminen

Yhteishaun hakulomakkeella on suomen kielen taitoa koskeva kysymys, johon sinun tulee pyydettäessä liittää myös suomen kielen taitosi osoittava todistus.

Jos osoitat suomen kielen taitosi kielitaitovaatimusten mukaisella suomalaiseen ylioppilastutkintoon sisältyvällä kokeella, joka on suoritettu vuonna 1990 tai sen jälkeen, sinun ei tarvitse erikseen todistaa kielitaitoasi liitteellä, vaan arvosanatiedot saadaan suoraan ylioppilastutkintolautakunnalta.