MFA - Usein kysyttyjä kysymyksiä

Monivaiheinen todentaminen (Multi-Factor Authentication, MFA) tarkoittaa käytännössä sitä, että varmistat eli todennat verkkopalveluun kirjautumisesi palveluun liitetyllä matkapuhelimella. MFA:n avulla pystytään luotettavasti tunnistamaan käyttäjät verkkopalveluissa, jotka hyödyntävät Microsoft 365 -kirjautumista, ja on mahdollista estää käyttäjätunnusten väärinkäyttö. Tältä sivulta löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin liittyen MFA:n käyttöön.

Ajankohtaista

Microsoft Authenticator -todentajasovellukseen tulee uutena ominaisuutena numerokysely eli ns. number matching -toiminto, joka otetaan käyttöön keskiviikkona 12.4.2023 sekä yliopistolla että Oamkissa. Mobiilisovelluksen toiminto Hyväksy/Hylkää korvautuu numerokyselyllä (number matching).

Tietoa vieraskäyttäjälle

Oulun yliopiston Microsoft 365 ympäristössä on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen (MFA) myös organisaation ulkopuolisille henkilöille, jotka on kutsuttu jäseneksi Oulun yliopiston Teamsiin tai joille on jaettu sisältöä tai tiedostoja Oulun yliopiston M365 -ympäristöistä.

  • Vierastunnus (Guest user) on jokin muu, kuin palvelua ylläpitävän organisaation sähköpostiosoite.
  • Jos olet ns. vierasjäsen (Guest user) ja kirjaudut ensimmäisen kerran Oulun yliopiston Microsoft 365-ympäristöön, saat kirjautumisvaiheessa ilmoituksen "Lisätietoja tarvitaan". Sinut ohjataan asettamaan todennusmenetelmäsi. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita ja aseta Microsoft-tilisi turvatietoon sen puhelimen tiedot, jolla jatkossa todennat kirjautumisesi.
  • Voit myös muuttaa lisätunnistautumiseen käytettäviä menetelmiä tai voit asettaa ne ennakkoon osoitteessa https://myaccount.microsoft.com/
  • Jos et enää tee yhteistyötä Oulun yliopiston kanssa, voit poistua itse Oulun yliopiston M365-ympäristöstä. Tämän jälkeen sinulla ei enää ole pääsyä organisaatiomme Teams-työtiloihin tai tiedostoihin, jotka sinulle on jaettu.

Löydät lisätietoa MFA-asetusten hallintaan ohjeesta MFA vierastunnuksilla.

FAQ - Usein kysyttyjä kysymyksiä

Campus ICT -tukipalvelu

Voit kääntyä Campus ICT -tukipalvelun puoleen kaikissa Oulun yliopiston (OY) ja Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) ICT-palveluihin liittyvissä asioissa.