UniOulu International Traineeship -apuraha

Jos suunnittelet harjoittelua Euroopan ulkopuolella tai 1-2 kuukauden harjoittelua missä tahansa ulkomailla, on sinun mahdollista hakea Oulun yliopiston kansainvälisen harjoittelun tukea. Apurahalle ei ole erillistä hakuaikaa, vaan tukea myönnetään niin kauan kuin rahoitusta riittää.

Vuoden 2023 ja 2024 UniOulu International traineeship - apurahat

Vuoden 2024 harjoitteluihin ei voi vielä hakea apurahaa, mutta vuonna 2023 alkaviin harjoitteluihin tukea on yhä haettavissa.

Tuetut harjoittelut

Yliopiston kansainvälisen harjoittelun apuraha on tarkoitettu Oulun yliopiston perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoille:

 • harjoitteluun Euroopan ulkopuolella (minimikesto 60 päivää = harjoittelusopimuksen minimipituus)
 • lyhyeen harjoitteluun Euroopassa sekä Euroopan ulkopuolella (harjoittelusopimuksen pituus 30-59 päivää)
 • harjoitteluun niissä Euroopan maissa, jotka eivät kuulu Erasmus+ -harjoittelutuen piiriin (esim. Sveitsi) tai niissä tapauksissa, missä harjoittelu ei oikeuta Erasmus+ -tukeen

Apuraha

Apurahan suuruus Euroopan ulkopuoliseen pidempään harjoitteluun on 2000 euroa. Lyhyen harjoittelun tuki on 1200 euroa. Euroopan kohteiden apuraha maksetaan Erasmus+ -ohjelman apurahasääntöjen ja -määrien mukaan, maksimissaan 2000 euroa/harjoittelu (ks. Erasmus+ harjoitteluapuraha).

Apuraha maksetaan aina kahdessa erässä: 80 % ennen harjoittelua sekä loput 20 %, kun harjoittelu on toteutunut suunnitellusti ja raportoitu asianmukaisesti.

Apuraha myönnetään kuluvan kalenterivuoden ajan niin kauan kun tukea riittää. Apurahaa ei myönnetä takautuvasti harjoittelun alkamisen jälkeen.

Apurahan edellytykset

Apurahan edellytykset ovat:

 • Harjoittelusi suuntautuu tukikelpoiseen kohdemaahan ja täyttää yllä mainitun minimikeston.

 • Harjoittelu on osa opintojasi ja tutkinto-ohjelmasi hyväksymä.

 • Harjoittelusi on täysipäivästä (minimissään 30 työtuntia viikossa)

 • Saat apurahan vaatimat opintopisteet: Lyhyessä harjoittelussa vähintään kolme opintopistettä, pidemmässä harjoittelussa viisi opintopistettä per harjoittelu.

 • Olet läsnäoleva Oulun yliopistossa harjoittelun ajan ja pysyvä osoitteesi on Suomessa.

 • Et ole saanut yliopiston kotimaan tai ulkomaan harjoittelutukea meneillään olevaan tutkintoosi. Mahdollinen aiempi Erasmus+ -apuraha ei poissulje yliopiston apurahaa.

 • Et saa harjoitteluajaltasi palkkaa Oulun yliopistolta.

 • Et saa harjoitteluusi muuta rahallista tukea Oulun yliopistolta tai muulta ulkopuoliselta taholta. Työnantajan maksama mahdollinen palkka ei ole este apurahan saannille.

 • Olet hakenut apurahaa hyvissä ajoin; apurahoja ei myönnetä jo alkaneisiin harjoitteluihin.

Hakeminen

Valmistele harjoittelusopimus

Ennen apurahan hakua sinun tulee valmistella harjoittelusopimus: UniOulu International Traineeship Agreement. Sopimuksella määritellään harjoittelun sisältö, kesto ja opintopisteet. Sopimus on kolmikantasopimus sinun, harjoitteluvastaavasi sekä työnantajasi kesken. Valmis sopimus vaatii kaikkien kolmen allekirjoitukset. Myös skannatut sekä sähköisesti allekirjoitetut sopimukset hyväksytään.

Oikean sopimuspohjan löydät harjoittelun lomakkeet -sivulta.

Harjoitteluhakemus SoleMOVE -liikkuvuustietokantaan

Hae seuraavaksi harjoitteluun täyttämällä UniOulu International Traineeship -hakemus yliopiston sähköisessä SoleMOVE-liikkuvuustietokannassa. Varmistathan, että täytät harjoittelullesi oikean hakemuksen: valitse ensin Application for outgoing student mobility ja sen jälkeen UniOulu International Traineeships 2023.

Huom! Mikäli haet lyhyempään 1-2 kuukauden harjoitteluun, etene samoilla ohjeilla. Älä siis käytä tietokannan tarjoamaa short student mobility – valintaa. Valmis harjoittelusopimus tulee apurahanhakemuksen liitteeksi.

Jos olet hakemassa Sveitsiin tai jos harjoittelusi suuntautuu Eurooppaan, mutta ei jostakin syystä ole Erasmus+ tukikelpoinen, niin ota yhteyttä Kansainvälisen liikkuvuuden palveluihin (international.office@oulu.fi) ennen sopimusten tekoa tarkemmat hakuohjeet saadaksesi.

Aloita SoleMOVE -hakemus tästä.

Apurahahakemus SoleGRANTissa

Kun olet saanut SoleMOVE -hakemuksen valmiiksi, voit hakea harjoitteluusi apurahaa SoleGRANTissa. Ohjeet apurahan hakemiseen saat sähköpostiisi, kun harjoittelusi on hyväksytty tiedekunnassa ja kansainvälisen liikkuvuuden palveluissa.