Mentorien sivut

Muistatko, miltä opintojen aloittaminen tuntui? Entä ensimmäinen työpaikka ja miten sait sen? Haluatko rohkaista opintojen loppuvaiheessa olevaa opiskelijaa uralla eteenpäin?

Tule mentoriksi!

Huom! Kauden 2024-2025 mentorointiohjelmaa päivitetään parhaillaan! Informaatiota saatavilla näillä sivuilla piakkoin.

Jos olet ollut työelämässä mukana vähintään kolme vuotta, voit ilmoittautua mukaan Oulun yliopiston perinteikkääseen mentorointiohjelmaan!

Mentorina toimimalla saat myös uusia näkökulmia ja virtaa omaan ammatilliseen kehittymiseesi ja työuraasi. Mentorina pääset kehittämään työelämä- ja vuorovaikutustaitojasi: nuoren kollegan ajatukset ja näkemykset antavat uusia näkökulmia myös mentorin työhön. Monissa työyhteisöissä mentorina toimiminen nähdään myös esimiestaitojen kehittämisenä.

“ Mentorina saat tuoreita näkökulmia valmistuvilta ja pääset jakamaan asiantuntijuuttasi”

Ohjeman yhteisissä tapaamisissa on mahdollisuus tutustua eri aloilla työskenteleviin ihmisiin ja yliopiston ja koulutusohjelmien kuulumisiin. Ilmoittautuessasi mentoriksi kansainväliselle opiskelijalle pääset lisäksi tutustumaan ihmiseen eri kulttuurista ja kertomaan suomalaisen työelämän tai kansainvälisen työuran erityispiirteistä.

”Mentorointi on jaettu kokemus mentorin ja mentoroitavan välillä. Molemmat oppivat. Mentorina saat paljon iloa pienellä vaivalla!”

Mentorointi tarjoaa opiskelijoille oivan keinon etsiä suuntaa omalle uralleen, mutta mentorointiin osallistuminen on antoisa kokemus myös mentorille.

Mitä mentorointi vaatii mentorilta?

Mentorina sitoudut noin puolen vuoden ohjelmaan, ja saat sparrattavaksesi Oulun yliopiston maisterivaiheen opiskelijan. Osallistutte verkostoitumistapahtumisiin ja tapaatte vähintään kolme kertaa yhdessä sopimallanne tavalle. Sinun vastuullasi on ohjata opiskelijaa hänen polullaan ja auttaa häntä pohtimaan omaa uraansa ja tavoitteitaan. Olet kuitenkin mentori omista lähtökohdistasi eikä sinun odoteta olevan ammattilainen uraohjauksen saralla! Vaikka oma urasi tuntuisi epätyypilliseltä tai urapolkusi mutkikkaalta, juuri se voi tehdä sinusta mielenkiintoisen mentorin.

Opiskelijan vastuulla on ehdottaa tapaamisajankohtia ja pohtia alustavia kysymyksiä sekä aiheita tapaamisillenne. Totta kai voitte sopia näistä myös yhdessä, mutta tavoite on, että opiskelija olisi mentorointisuhteenne aktiivinen osapuoli ja näin oppisi työelämän oma-aloitteisuutta!

On hyvä ottaa huomioon jo etukäteen, että sinulla on aikaa sitoutua mentorointiin ja että ohjaat vielä uransa alkupuolella olevaa nuorta ammattilaista. Jos törmäätte ongelmakohtiin mentorointiohjelman aikana, mentorointitiimi on valmiina auttamaan teitä matkallanne!

Kuka voi ryhtyä mentoriksi?

Vastaatko allaoleviin kysymyksiin kyllä? Sitten vain hakemaan! Epäröitkö jonkun kysymyksen kohdalla? Ota rohkeasti meihin yhteyttä ja kysy!

  • sinulla on korkeakoulututkinto.
  • olet ollut työelämässä vähintään kolme vuotta.
  • työskentelet pienessä, keskikokoisessa tai suuressa yrityksessä, julkisella sektorilla, järjestössä tai vaikka yrittäjänä. Kaikki työkokemus on jakamisen arvoista!
  • sinulla on aito into ja halu ohjata nuorta työelämään siirtyvää henkilöä ja jakaa avoimesti omia kokemuksiasi.
  • sinulla on mahdollisuus sitoutua ohjelmaan ja tapaamisiin noin puolen vuoden ajaksi.
  • ehdit tavata mentoroitavaasi säännöllisesti, vähintään kolme kertaa puolen vuoden aikana.

Ohjelman aikataulu

Uutta mentoroinnissa!

Onko sinulla jo mielessäsi Oulun yliopiston opiskelija, jota voisit mentoroida? Olette molemmat tervetulleita hakemaan ohjelmaamme yhdessä! Jos olet jo löytänyt mentroitavasi, muista mainita se hakemuksessasi, ja silloin emme etsi sinulle toista mentoroitavaa, vaan mätsäämme teidät automaattisesti! Kannattaako hakea ohjelmaamme, vaikka olisitte jo päättäneet aloittaa mentorointisuhteen? Ilman muuta! Ohjelman kautta voitte saada rakennetta tapaamisillenne, opiskelija saa pääsyn Mentorointimoodlen materiaaleihin ja saa ohjelmamme perehdytyksen, pääsette verkostoitumaan muiden osallistujien kanssa ja totta kai saatte sähköisen osaamismerkin ohjelmastanne käytettäväksi vaikkapa LinkedInissä tai työelämässä!

Ohjelmasta saadun palautteen perusteella olemme lisänneet uuden vaiheen hakuprosessiimme. Ennen mentoriparien valintaa opiskelijat pääsevät tutustumaan mentoreihin jo ennen valintaa ja tämän jälkeen he pääsevät toivomaan omaa mentoriaan. Tämän vuoksi hakulomakkeessa sinua pyydetään kirjoittamaan lyhyt kuvaus itsestäsi ja ydinosaamisestasi. Varsinaisen mentoriparien mätsäyksen tekee tiimimme, mutta toivomme, että uuden vaiheemme kautta löydämme entistäkin sopivimpia mentorointipareja!

Tänä vuonna…
o mentrointiohjelman teema on verkostoituminen ja pyrimme järjestämään ohjelman yhteiset tapahtumat lähitapaamisina. Olisi hienoa, jos sinäkin pääset tapaamisemme paikan päälle. Jos haluaisit kuitenkin osallistua mentorointiin, ja lähitapaamiset ovat sinulle haaste, ota yhteyttä! Sovitellaan yhdessä.
o päätämme mentorointiohjelman hieman juhlavammin, laitetaan siis juhlavat vaatteet ylle, vaikkapa korkokengät jalkaan ja solmio kaulaan ja nostetaan malja yhteisille kokemuksillemme!

Miten haen?