Mentorointiohjelman opiskelijoiden sivut

Lähestyykö valmistuminen, mutta mietityttääkö tulevaisuus? Haluatko laajentaa näkemystäsi työelämästä, oppia sanoittamaan vahvuuksiasi ja saada sparrausapua urasi alkumetreille? Tule mukaan Oulun yliopiston mentorointiohjelmaan ja löydä itsevarmuutta työelämään siirtymiselle!

Mitä mentorointi on?

This program is not about reaching a point, but it is more about being on a journey and always progressing.

Mentorointi on puolen vuoden ohjelma, jonka aikana saat työkaluja, vinkkejä ja ideoita omaan urasuunnitteluusi. Ohjelman aikana saat oman mentorin, joka on jo ollut mukana työelämässä pidempään. Puolen vuoden ohjelman aikana tutustutte, järjestätte tapaamisia ja käytte keskusteluja urasta, työelämästä, työnhausta ja tulevaisuuden vaihtoehdoista. Mentorointi lähtee liikkeelle juuri sinun kehitystarpeistasi.

When I started the programme, I thought it was a sign of weakness, but in the end I realized that it was a sign of me caring for my future and me wanting to plan my career.

Mentoroinnin aikana opit sanoittamaan vahvuuksiasi ja saat itsevarmuutta urapolullesi. Ohjelman alussa sinun ei tarvitse olla varma siitä, mitä uraltasi tahdot. Ohjelman idea on auttaa sinua selkiyttämään urahaaveitasi ja antaa tietoa, miten voit päästä lähemmäs haaveitasi.

Mentoring is a shared experience between a mentor and student, but also networking with a broader community.

Mentorointiohjelman aikana järjestämme myös yhteisiä verkostoitumistapahtumia, missä pääset keskustelemaan vertaisopiskelijoiden ja muidenkin mentorien kanssa. Mentorointitiimi on tukenasi koko ohjelman ajan. Lisäksi saat pääsyn Moodle-kurssin urasuunnittelumateriaaleihin ja ohjelman päätteksi saat sähköisen osaamismerkin, jota voit käyttää vaikkapa CV:ssäsi tai LinkedInissä!

Voit osallistua Mentorointi-ohjelmaan, jos olet maisterivaiheen opiskelija. Lisäksi sinulla on voimassa oleva opinto-oikeus sekä olet kirjautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi kuluvaksi lukuvuodeksi. Valmistuminen kesken mentoroinnin ei ole este osallistumiselle!

Miten haen mukaan?

Voit hakea mentorointiohjelmaan allaolevan linkin kautta. Kun olet täyttänyt hakemuksen, olet mukana valintaprosessissa. Valitsemme opiskelijat ohjelmaan joulukuussa 2023. Ensimmäinen vaihe hakukierroksella on ryhmähaastattelu, johon lähetämme kutsut, kun hakuaika on päättynyt. Haastattelun jälkeen tapahtuu mätsäysvaihe. Mätsäysvaiheessa pääset tutustumaan mentoreihimme ja esittämään oman toiveesi mentorisi suhteen. Varsinaiset parit muodostetaan tämän jälkeen.

Pieni varmistus ennen hakua. Olethan:

  • suorittanut kandidaatin tutkinnon
  • Oulun yliopiston opiskelija
  • motivoitunut oppimaan itsestäsi
  • varautunut suunnittelemaan mentoritapaamisia ja pohtimaan omaa uraasi
  • valmis sitoutumaan ohjelmaan

Sitten voit edetä hakemuksen tekoon. Klikkaa tästä mentorointiohjelman hakulomakkeeseen!

Uutta!

Tunnetko jonkun, jonka ajattelet olevan sinulle täydellinen mentori? Voit toki myös etsiä oman mentorisi ja ehdottaa häntä ohjelmaamme pariksesi. Huomaathan kuitenkin, että lopullisen valinnan tekee mentorointitiimimme.

Mentoroinnin tärkeät päivänmäärät

Kysymyksiä? Lue lisää.

Mentoroinnin yhteyshenkilöt

Ota yhteyttä:

Angela Suorsa (angela.suorsa@oulu.fi)

Salla Herrala (salla.herrala@oulu.fi)