Ohjelmistot opiskelijan käyttöön

Tälle sivulle on kerätty tietoa yliopistolle lisensoiduista ohjelmistoista, joita voit käyttää maksutta yliopiston työasemilla, lainattavilla kannettavilla tietokoneilla sekä etätyöpöytien kautta, tai voit asentaa omalle koneellesi joko ilmaiseksi tai maksusta.
Kuvituskuva

Ohjelmistot

KAMPUKSEN KONEILLA:

OMALLE KONEELLE:

Yliopiston kautta hankittujen ohjelmien käyttöoikeus on sidottu käyttäjätunnuksen voimassaoloon. Yleensä näiden ohjelmistojen käyttöoikeus loppuu opiskeluiden loppuessa.

Omille laitteille ohjelmat ladataan joko ICT-palvelun Ohjelmistojakelusta tai tietystä verkkokaupasta. Lue toimintaohjeet aina kyseisen ohjelman kohdalta.

Yliopiston Ohjelmistojakelu

Ohjelmistojakelu on yliopiston ICT-palveluiden ylläpitämä palvelu, mistä voi ladata ohjelmistoja omaan käyttöön kunkin ohjelmiston lisenssiehtojen mukaisesti.

Ohjelmat ovat joko ilmaisia tai niiden lataamiseen tulee ensin ostaa lisenssikoodi. Joidenkin ohjelmien lisenssit sallivat asennuksen vain tietylle ryhmälle; opiskelijoille tai henkilökunnalle.

Ohjelmistojakelussa olevien ohjelmien lisenssiehtoihin ja asennusohjeisiin kannattaa perehtyä ennen asentamista.

Linkki Ohjelmistojakeluun: https://www.oulu.fi/jakelu

  • Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksella

Verkkokaupat

Ohjelmistoja voit lisenssistä riippuen joko ladata tai ostaa yliopiston verkkokaupasta ja Kivuto-verkkokaupoista. Kauppojen linkit näet sivulta Verkkokaupat.

Campus ICT -tukipalvelut opiskelijalle

ict@oulu.fi

Yhteystiedot ja palveluajat löydät sivulta ict.oulu.fi