Mitä on yliopisto-opiskelu?

Opiskelijaelämää ja elämää opiskelijana - mitä tietoa ja taitoja tarvitsen?

Akateeminen elämä ja opiskelutaidot

Näillä sivuilla tutustut akateemiseen elämään ja opiskelutaitoihin. Saat vinkkejä ja välineitä, joiden avulla voit taklata vastaan tulevia haasteita ja saada opinnoistasi mahdollisimman paljon irti.

Katso videoita eri opiskelutaitoihin liittyvistä aihepiireistä. Videoiden yhteydessä saat tehtäviä, jotka ohjaavat sinua itsellesi tärkeiden asioiden ja sinulle sopivien ratkaisujen äärelle.

  Uuden edessä

  Tulet opiskelemaan korkeakouluun ehkä ensimmäistä kertaa, mahdollisesti suoraan lukiosta. Tai saatat olla ollut jo pidempään työelämässä ja aloittamassa nyt uusia opintoja. Oli taustasi minkälainen hyvänsä, uudet opinnot tarkoittavat aina väistämättä muutoksia aiempaan. Katso ensin video ja pohdi sitten seuraavaa:

  • Mikä opiskelussa sinun kohdallasi tulee muuttumaan, verrattuna aikaisempaan. Tuletko tarvitsemaan uusia opiskelutaitoja? Onko koko toimintaympäristösi muuttunut uudelle paikkakunnalle muuttamisen myötä? Mitä muita muutoksia saatat kohdata aloittaessasi opinnot?

  Mitä on yliopisto-opiskelu?

  Katso ensin alla oleva video ja vastaa sitten seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä sai sinut hakemaan alallesi?
  • Mitä haluat opinnoillasi saavuttaa?
  • Mitä kohti olet matkalla?

  Lisävinkkejä

  Itsenäisen opiskelun tukipaketti -webinaari. Webinaarissa käydään läpi niitä taitoja, joita itsenäinen opiskelu opiskelijalta vaatii. Se tarjoaa myös käytännön vinkkejä siihen, miten itsenäisestä opiskelusta voi tehdä sujuvampaa ja antoisampaa.