Opiskelu- ja uraohjaus

Opiskelu- ja uraohjaus on opintoihin liittyvää, tutkinto-ohjelmasta riippumatonta erityisohjausta sovittuna ajankohtana vuoden ympäri.
Image

Milloin opiskelu- ja uraohjaukseen?

Voit varata ajan opiskelu - ja uraohjaukseen, kun  haluat keskustella esimerkiksi opintoihin, urasuunnitteluun, työnhakuun ja työllistymiseen liittyvistä kysymyksistä. Voit varata tapaamisen missä tahansa opintojesi vaiheessa. Voimme käydä läpi esimerkiksi seuraavia asioita:

  • oman urapolun suunnittelu
  • oman osaamisen tunnistaminen ja kiteyttäminen
  • CV:n ja LinkedIn -profiilin laatiminen
  • työhakemuksen kirjoittaminen
  • työhaastatteluun valmistautuminen
  • työ- ja harjoittelupaikkojen löytäminen

Ajanvaraus

Yhteydenotto tapahtuu ajanvarauslomakkeella. Täytä lomake, niin ehdotamme sinulle ohjausaikoja viikon sisällä. Vastaanottotila sijaitsee Kauppakadun ja Väylän kulmassa, ns. Virransillalla toisessa kerroksessa (Ohjauspalvelut KK241).

Oulun yliopiston antamien ohjeiden mukaan yliopiston kaikessa toiminnassa lisätään henkilöiden välistä etäisyyttä koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Sen vuoksi ohjaukset tehdään tällä hetkellä etänä, kunnes toisin tiedotetaan. Etäohjauksen voi pitää esimerkiksi Teamsin kautta tai puhelimitse. Seuraa yliopiston tiedotusta koronavirusepidemiasta. 

Tapaamiset

Ohjauskeskustelut ovat luottamuksellisia ja kestävät 45 - 60 min.  Ohjauskeskusteluiden aikana voimme sopia tavoitteista ja sopia myös jatkotapaamisia. Uraohjausta antavat Salla Herrala, Tiina Kemppainen ja Angela Suorsa.

Vinkkejä matkalla työelämään

Oman osaamisen tunnistaminen 

Käy katsomassa työelämäasiantuntija Outi Tolosen vinkit oman osaamisen tunnistamiseen ja sanoittamiseen videolta.

Oulun Yliopiston työelämäpalvelut 

Etsitkö tietoa  työnhausta, harjoittelupaikoista, Mentoroinnista tai yrittäjyydestä? Työelämäpalveluiden sivustolla on kerätty linkkejä aiheeseen. Järjestämme vuoden mittaan myös paljon työpajoja ja tapahtumia, käy katsomassa kalenterimme Career Centren alta.  

Mentorointiohjelmasta apua urapohdintoihin

Jos olet maisterivaiheen opiskelija, jolla on vähän tai ei juuri ollenkaan työkokemusta, kaipaat varmuutta ja neuvoja työelämään siirtymiseen ja uravalintaasi, voit myös hakea mentorointiohjelmaan. Mentoroinnissa saat keskustelukumppaniksi yliopistosta valmistuneen yleensä omalta alaltasi työelämäkokemusta omaavan mentorin, jonka kanssa keskustelet opinnoista ja tulevaan työuraan liittyvistä toiveista, suunnitelmista ja mahdollisista huolista. Mentorointiohjelma käynnistyy vuosittain syksyisin loka-marraskuussa ja hakuaika alkaa syyskuussa. 

Lisätietoja mentoroinnista ja aikatauluista

Ohjelmaa vetävät työelämäasiantuntija Outi Tolonen ja alumnikoordinaattori Riitta Arffman.

Tutustu miten voit valmistautua työelämään jo opintojen aikana:

Master's degree as a building block for your future

Vastaa myös oppaaseen liittyvään kyselyyn