Eurooppa
Erasmus+ -vaihto Eurooppaan
Erasmus+ -vaihtoon järjestetään vuosittain kaksi hakuaikaa. Päähaku järjestetään keväisin 1.-28.2., jolloin haetaan vaihtoon seuraavan syyslukukauden tai lukuvuoden vaihtojaksoille. Toinen hakukierros järjestetään 15.-30.9. kevätlukukauden vaihtojaksoille ja haussa ovat mukana ne kohteet, joihin on jäänyt paikkoja vapaaksi helmikuussa järjestetystä hausta. Kaikki hakukohteet eivät siis välttämättä ole haettavissa syksyisin järjestettävällä toisella hakukierroksella.
Tutustu oman opintoalasi vaihtokohteisiin hyvissä ajoin ja ota selvää omalta kv-koordinaattoriltasi, milloin itseäsi kiinnostava vaihtokohde on haussa mukana. Tiedekuntien kv-koordinaattorit tiedottavat opiskelijoita avoimista hakukohteistaan.
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta
TST:n Erasmus+ ja NORDTEK -vaihdot
Alla tietoa Erasmus+ ja Nordtek-vaihdoista ja ohjeita hakuprosessiin.Erasmus+ -vaihtoon voivat hakea kaikki tiedekuntamme opiskelijat. Nordtek -vaihto on insinööriopiskelijoille.
TST:n vaihtokoordinaattorin tehtäviä hoitaa Virpi Viio. Voit olla häneen yhteydessä kaikissa vaihtoon liittyvissä asioissa.
Yhteystiedot: study.itee@oulu.fi, virpi.viio@oulu.fi, Puh. +358 400 685961
Erasmus +
Tieto- ja sähkötekniikan tutkinto-opiskelijat voivat lähteä Erasmus+ -vaihtoon sellaisiin EU-maissa oleviin korkeakouluihin, joiden kanssa on tehty koulutusalakohtainen Erasmus+ -vaihtosopimus. Vaihtoon valittu saa Erasmus+ -apurahan. Lisäksi on mahdollisuus hakea tiedekunnan vaihtostipendiä (500 eur), jonka myönnetään vain kerran. TST:n vaihtokohteet löydät SoleMOVE:sta (Choose institution > Exchange destinations Abroad and feedback)
NORDTEK (ERASMUS NORDTEK)
NORDTEK on pohjoismaisten ja Baltian maiden yliopistojen teknillisten tiedekuntien ja teknillisten korkeakoulujen Nordplus-opiskelijavaihtoverkosto.
Oulun yliopistossa NORDTEK:iin kuuluvat Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan (tietotekniikka, elektroniikka ja tietoliikennetekniikka) ja Teknillisen tiedekunnan tekniikan alat.
Em. alojen opiskelijat voivat suorittaa osan tutkinnostaan vaihdossa jossakin toisessa NORDTEK-verkostoon kuuluvassa yliopistossa. NORDTEK-vaihtokohteet löydät SoleMOVE:sta.
Vaihtoon hyväksytty voi hakea Nordplus-stipendiä, minkä lisäksi NORDTEK myöntää koko vaihtojaksolle yhden matka-avustuksen.
NORDTEK-vaihtoja koordinoi Marita Puikkonen: Study.Technology@oulu.fi
Hakuprosessi
Erasmus+ ja NORDTEK-vaihtoihin järjestetään vuosittain kaksi hakua. Päähaku järjestetään keväisin 1.-25.2., jolloin haetaan vaihtoon seuraavan syyslukukauden tai koko lukuvuoden vaihtojaksoille. Toinen hakukierros järjestetään 15.-30.9. kevätlukukauden vaihtojaksoille ja haussa ovat mukana ne kohteet, joihin on jäänyt paikkoja vapaaksi helmikuussa järjestetystä hausta. Kaikki hakukohteet eivät siis välttämättä ole haettavissa syksyisin järjestettävällä toisella hakukierroksella.
Vaihe 1. SoleMOVE -haku
- Sähköinen hakemus tehdään SoleMOVE:ssa. Hakemukselle laitetaan 1-3 kohdetta preferenssijärjestyksessä. Samalla hakemuksella voi hakea sekä Erasmus+ että NORDTEK-kohteisiin.
- Hakemukseen liitetään sähköpostitse pyydettävä (study.itee@oulu.fi) englanninkielinen kansainväliseen käyttöön tarkoitettu opintosuoritusote, jossa näkyy painotettu keskiarvo (Weboodista suoraan saatava opintosuoritusote ei käy, koska siinä ei näy keskiarvoa).
- Hakemukseen liitetään 25-30 opintopisteen suunnitelma jokaiseen hakukohteeseen. Opintosuunnitelma laaditaan Learning Agreement -pohjalle.
Hakukriteerit
- Opiskelijalla tulee olla suoritettuna ensimmäisen kandiopintovuoden opinnot vaihtoon lähdettäessä.
- Opiskelijalta vaaditaan myös riittävää kielitaitoa: vähintään B2-taso englanninkielessä ja vähintään B1-taso muissa kielissä.
- Insinööriopiskelijoille suositellaan vaihdon ajankohdaksi kolmatta opiskeluvuotta eli viimeistä vuotta kandiopinnoissa.
Vaihe 2. Kohdeyliopistoon hakeminen
Vaihtoon 1. vaiheessa hyväksytty opiskelija vahvistaa (confirm) tai hylkää (cancel) ehdotetun vaihtokohteen SoleMOVE:ssa hakemuksellaan.
Tämän jälkeen vaihtokoordinaattorisi nimeää (nominoi) opiskelijan vaihtoyliopistoon viralliseksi hakijaksi ja neuvoo opiskelijaa tarvittaessa hakemuksen tekemisessä varsinaiseen kohteeseen.
Opiskelijan vastuulla on tarkistaa ja hankkia hakemiseen vaadittavat liitteet (esim. mahdollinen kielitaitotodistus) ja tehdä hakemus vaadittuun hakuaikaan mennessä. Vastaanottava korkeakoulu tekee lopullisen valinnan, mutta pääsääntöisesti opiskelijat on hyväksytty Erasmus+ -sopimuksen mukaisesti vaihtoon.
Vaihtokohteiden hakuajat, -tavat ja -ohjeet liitevaatimuksineen vaihtelevat, joten ohjeisiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin ennen hakemista. Kohteiden hakuohjeet löytyvät vaihtokohteiden omilta verkkosivuilta. Suurin osa hakemuksista tehdään sähköisesti ja harvat yliopistot enää vaativat postitse lähetettävää hakemusta. Useimmat korkeakoulut vaativat kielitodistuksen, kuten CEFR-kielitodistus. Todistuksia voi hakea Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksesta.
Lääketieteellinen tiedekunta
Kysy lisätietoja oman tutkinto-ohjelmasi kv-koordinaattorilta.
Luonnontieteellinen tiedekunta
Yhteystiedot: Luonnontieteellisen tiedekunnan kv-koordinaattorin saavutat osoitteesta study.science(at)oulu.fi
Erasmus hakuprosessi
Erasmus+ -vaihtoihin järjestetään vuosittain kaksi hakua. Päähaku järjestetään keväisin 1.-25.2., jolloin haetaan vaihtoon seuraavan syyslukukauden tai koko lukuvuoden vaihtojaksoille. Toinen hakukierros järjestetään 15.-30.9. kevätlukukauden vaihtojaksoille ja haussa ovat mukana ne kohteet, joihin on jäänyt paikkoja vapaaksi helmikuussa järjestetystä hausta. Kaikki hakukohteet eivät siis välttämättä ole haettavissa syksyisin järjestettävällä toisella hakukierroksella.
Vaihe 1: SoleMOVE-haku
- Haussa olevat hakukohteet löydät SoleMOVEsta.
- Sähköinen hakemus tehdään SoleMOVEssa. Tarkemmat ohjeet katso SoleMOVE-ohje.
- Hakemukselle laitetaan 1-3 kohdetta.
- Hakemukseen liitetään vaihto-opintosuunnitelma jokaiseen hakukohteeseen. Kursseja valitaan noin 30 op/lukukausi. Suunnitelman pohjana voit käyttää valmista suunnitelmapohjaa, mutta ne listataan lisäksi myös SoleMOVE:en. Hyväksytä opintosuunnitelma omaopettajallasi tai koulutussuunnittelijallasi.
- Hakemukseen liitetään englanninkielinen opintosuoritusote, jossa näkyy Oulun yliopiston opintojen painotettu keskiarvo. Suoritusotteen voi tilata tai hakea koulutuksen lähipalveluista.
- Myöhästyneitä ja puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.
Hakukriteerit
- Opiskelijalla on oltava suoritettuna vähintään 60 opintopistettä vaihtoon lähtiesssä. Hakuvaiheessa opintoja voi olla vähemmän.
- Opiskelijalta vaaditaan riittävää kielitaitoa: vähintään B2-taso englanninkielessä ja mahdollinen B1-taso muissa kielissä.
Vaihe 2: Kohdeyliopistoon hakeminen
- Vaihtoon hyväksytty opiskelija vahvistaa (confirm) tai hylkää (cancel) ehdotetun vaihtokohteen SoleMOVEssa.
- Vaihtokoordinaattori nimeää (nominoi) vaihtoon hyväksytyn vaihtokohteeseen, jonkin aikaa ennen kuin sen hakuaika alkaa
- Vaihtokoordinaattori auttaa opiskelijaa vaihtokohteeseen hakemisessa
- Opiskelijan vastuulla on hakea vaihtokohteeseen ajoissa sekä hankkia vaihtokohteeseen tarvittavat liitteet (esimerkiksi mahdollinen kielitaitotodistus).
- Vaihtokohteiden hakuajat ja -ohjeet liitevaatimuksineen vaihtelevat ja ohjeisiin tulee tutustua hyvissä ajoin ennen hakemista.
- Kohteiden hakuohjeet löydät vaihtokohteiden verkkosivuilta.
- Useimmat korkeakoulut vaativat muun muassa CEFR-kielitodistuksen, kielitodistuksia voi tilata Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksesta.
- Huomaathan, että vastaanottava korkeakoulu tekee lopullisen päätöksen siitä, hyväksytäänkö opiskelija vaihtoon.
Kasvatustieteiden tiedekunta
Kasvatustieteiden tiedekunnan Erasmus+ vaihdot
- Seuraava haku on auki syyskuussa 2022, jolloin voit hakea Erasmus+ vaihtoon keväälle 2023.
- KTK:n vaihtopaikat löytyvät täältä. Tiedostosta löytyy linkki yliopistoihin, vuosittaisten vaihtopaikkojen määrä ja vinkkejä kohteiden kursseista/opintokokonaisuuksista.
- Tietoa apurahoista
- Kasvatustieteiden tiedekunnan vaihtoasioiden koulutussuunnittelija on Karri Hurskainen - yhteystiedot.
- KTK vaihtoinfo kevät 2022
Hakuohjeet:
- Vaihtohaku on kaksivaiheinen.
- Ensimmäisessä vaiheessa haetaan paikkaa ja toisessa vaiheessa itse kohteeseen.
- Vaihtopaikat jaetaan ensimmäisen vaiheen hakemusten perusteella.
- Jos saat paikan ensimmäisessä haussa, voit hakea kohdeyliopistoon ja saat apurahan.
- Vaihtoon haetaan täyttämällä hakemus SoleMOVE-järjestelmään.
- Valitse hakemukselle 2-3 vaihtokohdetta
- Liitteeksi hakemukseen tarvitaan Learning Agreement-dokumentti, joka kuitenkin tehdään vain ensimmäiseksi valittuun kohteeseen. Learning Agreementtiin tehdään vapaamuotoinen opintosuunnitelma. Katso kohteiden kurssivalinta heidän nettisivuilta.
- Opintosuoritusote keskiarvolla ei ole pakollinen liite KTKssa!
- Haun tuloksssta ilmoitetaan parin viikon sisällä haun päättymisestä.
Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta
Kaikilla biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan opiskelijoilla on mahdollisuus hakea opiskelijavaihtoon ja suorittaa osa tutkintoon tulevista opinnoista ulkomaisessa korkeakoulussa. Erasmus-vaihtoon liittyvät asiat hoidetaan omassa tiedekunnassa ja muut vaihto-kohteet (kaukokohteet, ISEP, FIRST ja north2north-ohjelma) keskitetysti kansainvälisissä palveluissa.
Opiskelija voi hakeutua vaihtoon toisena opiskeluvuonna tai myöhemmin. Suositeltavin aika LuK-tutkintovaiheessa on kolmannen vuoden kevät. FM-tutkintovaiheessa suositeltavin aika on ensimmäisen vuoden syksy tai toinen vuosi. Opiskelija laatii vaihtoa varten opintosuunnitelman, jossa sovitaan etukäteen kuinka suoritettavat opinnot sisällytetään omaan tutkintoon. Ennen kuin haet vaihtoon, on tärkeää käydä keskustelemassa opintojesi edistymisestä ja opintosuunnitelmasta tiedekunnan kv-yhdyshenkilön Jari Heikkisen kanssa.
Faculty of Biochemistry and Molecular Medicine has an Erasmus agreement with the following European universities during academic year 2022/23
Universität Wien, AUSTRIA, 2 students, total 12 months (BSc, MSc),
- BSc courses in English: some
- MSc courses in English: many
- list of programmes & courses in Directorate of studies 30 biology (includes courses in biochemistry)
Universität Leipzig, GERMANY, 2 students, each 6 months (MSc)
- Exchange Students at Leipzig University
- BSc courses in English: no
- MSc courses in English: some (most courses will be given in English if international student attends)
University of Würzburg, GERMANY, 4 students, total 40 months (BSc, MSc, Doctoral)
- Exchange students
- BSc courses in English: no
- MSc courses in English: courses will be given in English if international student attends
- list of courses in English
Katholieke Universiteit Leuven, BELGIUM, 2 students total 12 months (BSc, MSc)
- Exchange Programmes
- BSc courses in English: none
- MSc courses in English: Many MSc programmes in biochemistry-biosciences
University of Kent, United Kingdom, 4 students total 20 months (BSc)
- Erasmus and exchanges
- Courses
- In spite of BREXIT student exchange to Kent during study year 2022-23 will work normally as ERASMUS exchange.
Koç University, Turkey, Istanbul, 2 students each 5 months (BSc, MSc)
- BSc courses in English: many
- MSc courses in English: many
- Molecular Biology and Genetics program
NEW DESTINATIONS
Ruhr University Bochum, GERMANY, 2 students total 10 months (BSc, MSc)
- Faculty of Chemistry and Biochemistry
- BSc courses in English: none Bachelor students from Oulu allowed to take MSc courses
- MSc courses in English: all
Charles University, Praha, CZECH REPUBLIC 2 students total 10 months (BSc, MSc)
- Faculty of Science, Department of Genetics and Microbiology
- BSc/MSc courses in English: many
- https://is.cuni.cz/studium/eng/predmety/index.php
Université Grenoble Alpes, Grenoble, France 2 students total 10 months (BSc, MSc)
- BSc courses in English: BSc in Biochemistry 70% of courses in English
- MSc courses in English: All (Biology-Biochemistry-Chemistry)
In 2nd application period (autumn 2022):
University College Cork, Cork, Ireland, 2 students total 20 months (BSc)
- Courses: chose module either Microbiology, Biochemistry and Cell Biology, Genetics or Biotechnology
Humanistinen tiedekunta
Humanistisen tiedekunnan Erasmus-vaihto
Humanistisen tiedekunnan tutkinto-opiskelijat voivat lähteä Erasmus-vaihtoon EU-maissa oleviin korkeakouluihin, joiden kanssa on tehty Erasmus-vaihtosopimus.
Jokainen opiskelija voi hakea vain oman oppiaineen tai sivuaineen Erasmus-vaihtopaikkoja. Kaikille avoimia ovat humanistisen tiedekunnan yhteiset vaihtokohteet. Muiden tiedekuntien opiskelijat eivät voi hakea humanistisen tiedekunnan Erasmus-kohteisiin. Vaihtoon voi hakea yhdeksi lukukaudeksi tai koko lukuvuodeksi, jos vaihtopaikkaan on tarpeeksi paikkoja.
Ruotsin kielen opiskelijoille on tarjolla myös Nordliks-vaihtopaikkoja Pohjoismaissa.
Humanistisen tiedekunnan kv.koordinaattori
Humanistisen tiedekunnan Erasmus- ja Nordliks-vaihtoja koordinoi Riitta Kataja, sähköposti: study.humanities(at)oulu.fi, riitta.kataja(at)oulu.fi, puhelin: 0294484050. Otathan yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse, myös Teams-palaveri on mahdollinen.
Erasmus-haku lukuvuodelle 2022-23
Seuraavan kerran Erasmus- ja Nordliks-vaihtoon voi hakea 1.-28.02.2022, jolloin haetaan vaihtopaikkoja syyslukukaudelle 2022 ja kevätlukukaudelle 2023. Hakemus tehdään SoleMOVE-järjestelmään 28. helmikuuta klo 24.00 mennessä.
11. helmikuuta 2022 pidetyn Erasmus-infon esitys.
Lista avoinna olevista HuTK:n Erasmus-vaihtokohteista.
Huom! Ruotsin kielen Erasmus/Nordliks-vaihtokohteet
HUOM! Iso-Britannian Erasmus-sopimukset pysyvät voimassa lukuvuoteen 2022-23 asti ja niihin saa Erasmus-apurahan.
Vaihdossa suoritettavat opinnot
Vaihdossa voi suorittaa joko oman oppiaineeen kursseja tai jonkin tutkintoon hyväksyttävän sivuaineen. Alustava opintosuunnitelma pitää hyväksyttää omaopettajalla ja liittää SoleMOVE-hakemukseen.
Hakemuksen liitteet
Hakemuksen liitteeksi ladataan Pepistä ATOMI-välilehdeltä opintosuoritusote, jossa näkyy keskiarvo, ohje https://wiki.eduuni.fi/pages/viewpage.action?pageId=229291013
Toiseksi liitteeksi laitetaan jokaiseen kohteeseen tehty alustava opintosuunnitelma.
Koko hakuprosessin ohje alla.
Erasmus-vaihdon hakuprosessi
Teknillinen tiedekunta
Teknillisen tiedekunnan ERASMUS+ ja NORDTEK-vaihdot
Alla ohjeita ja tietoa Erasmus+ ja Nordtek-vaihtokohteista sekä näihin vaihtoihin hakemisesta TTK:n opiskelijoille eli arkkitehtuurin, konetekniikan, prosessitekniikan, ympäristötekniikan, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan, tuotantotalouden, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan, kaivos- ja rikastustekniikan, sekä geotieteiden tai kemian opiskelijoille.
Erasmus+
Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan tutkinto-opiskelijat voivat lähteä Erasmus+ -vaihtoon sellaisiin EU-maissa oleviin korkeakouluihin, joiden kanssa on tehty koulutusalakohtainen Erasmus+ -vaihtosopimus. Vaihtoon valittu saa Erasmus+ -apurahan. TTK:n vaihtokohteet löydät SoleMOVE:sta (hae kohteet tiedekunnan ja oman ohjelman nimellä sekä hakuperiodin mukaan).
TTK:n vaihtokoordinaattorit
- TTK/Tuotantotalouden, kaivos- ja rikastustekniikan, konetekniikan, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan, prosessitekniikan, ympäristötekniikan sekä geotieteiden Erasmus-vaihtoja koordinoi Marita Puikkonen, Study.Technology@oulu.fi
- TTK/Arkkitehtuurin vaihtoja koordinoi Leena Kuorelahti, Study.Architecture@oulu.fi
- TTK/Kemian vaihtoja koordinoi Johanna Kärkkäinen, Etunimi.Sukunimi@oulu.fi
NORDTEK (ERASMUS-NORDTEK)
NORDTEK on pohjoismaisten ja Baltian maiden yliopistojen teknillisten tiedekuntien ja teknillisten korkeakoulujen Nordplus-opiskelijavaihtoverkosto.
Oulun yliopistossa NORDTEK:iin kuuluvat Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan ja Teknillisen tiedekunnan tekniikan alat (TST: sähkötekniikka, tietotekniikka ja tietoliikennetekniikka, TTK: tuotantotalous, kaivos- ja rikastustekniikka, konetekniikka, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, prosessitekniikka ja ympäristötekniikka).
Em. alojen opiskelijat voivat suorittaa osan tutkinnostaan vaihdossa jossakin toisessa NORDTEK-verkostoon kuuluvassa yliopistossa. NORDTEK-vaihtokohteet löydät SoleMOVE:sta (hae kohteet tiedekunnan ja oman ohjelman nimellä sekä hakuperiodin mukaan). Vaihtoon valittu saa Erasmus+ -apurahan.
- NORDTEK-vaihtoja koordinoi Marita Puikkonen, Study.Technology@oulu.fi
Erasmus- ja NORDTEK-vaihdon hakuprosessi
Erasmus+ ja NORDTEK-vaihtohin järjestetään vuosittain kaksi hakuaikaa. Päähaku järjestetään keväisin 1.-25.2., jolloin haetaan vaihtoon seuraavan syyslukukauden tai lukuvuoden vaihtojaksoille. Toinen hakukierros järjestetään 15.-30.9. kevätlukukauden vaihtojaksoille ja haussa ovat mukana ne kohteet, joihin on jäänyt paikkoja vapaaksi helmikuussa järjestetystä hausta. Kaikki hakukohteet eivät siis välttämättä ole haettavissa syksyisin järjestettävällä toisella hakukierroksella.
Huom! Arkkitehtuurilla ei ole Nordtek / Nordplus sopimuksia. Pohjoismaisiin arkkitehtikouluihin haetaan Erasmus-vaihdon kautta.
Vaihe 1 SoleMOVE-haku
Hakuohjeet
- Sähköinen hakemus tehdään SoleMOVEssa. Hakemukselle laitetaan 1-3 kohdetta preferenssijärjestyksessä. Samalla hakemuksella voi hakea sekä Erasmus+ että NORDTEK-kohteisiin. Myöhästyneitä ja puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.
- Hakemukseen liitetään Kompassi-palvelupisteestä sähköpostitse pyydettävä (Study.Technology@oulu.fi) englanninkielinen kansainväliseen käyttöön tarkoitettu opintosuoritusote, jossa näkyy painotettu keskiarvo (Weboodista suoraan saatava opintosuoritusote ei käy, koska siinä ei näy keskiarvoa).
- Hakemukseen liitetään vapaamuotoinen 25-30 opintopisteen suunnitelma jokaiseen hakukohteeseen. Suunnitelman pohjana voit käyttää valmista suunnitelmapohjaa.
Hakukriteerit
- Oulun yliopiston sääntöjen mukaan opiskelijalla on oltava suoritettuna vähintään 60 opintopistettä (ensimmäisen kandiopintovuoden opinnot) vaihtoon lähdettäessä.
- Opiskelijalta vaaditaan myös riittävää kielitaitoa: vähintään B2-taso englanninkielessä ja vähintään B1-taso muissa kielissä.
Vaihe 2 Kohdeyliopistoon hakeminen
Vaihtoon 1. vaiheessa hyväksytty opiskelija vahvistaa (confirm) tai hylkää (cancel) ehdotetun vaihtokohteen SoleMOVE:ssa hakemuksellaan.
Tämän jälkeen, vaihtokohteen hakuajan lähestyessä, vaihtokoordinaattorisi nimeää (nominoi) opiskelijan vaihtoyliopistoon viralliseksi hakijaksi ja neuvoo opiskelijaa tarvittaessa hakemuksen tekemisestä varsinaiseen kohteeseen.
Opiskelijan vastuulla on tarkistaa ja hankkia hakemiseen vaadittavat liitteet (esim. mahdollinen kielitaitotodistus) ja tehdä hakemus vaadittuun kohteen hakuaikaan mennessä. Vastaanottava korkeakoulu tekee lopullisen valinnan.
Vaihtokohteiden hakuajat, -tavat ja -ohjeet liitevaatimuksineen vaihtelevat, ohjeisiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin ennen hakemista. Kohteiden hakuohjeet löytyvät vaihtokohteiden omilta verkkosivuilta.
Suurin osa hakemuksista tehdään sähköisesti, osa kohteista vaatii postitse lähetettävän hakemuksen. Useimmat korkeakoulut vaativat kielitodistuksen, esim. CEFR-kielitodistuksen. Todistuksia voi tilata Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksesta.
Lääketieteen tekniikka TtM
Below we have listed possible exchange destinations for students of the Master´s Programme in Biomedical Engineering (FMed). For further information kindly contact exchange coordinator of the programme Heta Helakari (heta.helakari(at)oulu.fi). You can schedule a meeting time with her via email.
Destinations in Europe (Erasmus):
Univesidade Nova de Lisboa, Lisbon, Portugal (Biomedical Engineering)
- places: 2 master students (6mo/person)
Praha University of Technology, Czech republic (Faculty of Biomedical Engineering)
- places: 1 bachelor, 1 master, and 1 doctoral student
Franche-Comte University, Besancon, France (Biomedical Engineering)
- places: 2 master students (6mo/person)
Tallinn University of Technology, Tallinn, Estonia (Health Care Technology, School of Science)
- places: 2 bachelor- and/or master students (5mo/person)
Hyvinvointitekniikka
Below we have listed possible exchange destinations for students of the Medical and Wellness Technology/Biomedical Engineering. For further information kindly contact exchange coordinator of the programme Heta Helakari (heta.helakari(at)oulu.fi). You can schedule a meeting time with her via email.
Destinations in Europe (Erasmus):
Univesidade Nova de Lisboa, Lisbon, Portugal (Biomedical Engineering)
- places: 2 master students (6mo/person)
Praha University of Technology, Czech republic (Faculty of Biomedical Engineering)
- places: 1 bachelor, 1 master, and 1 doctoral student
Franche-Comte University, Besancon, France (Biomedical Engineering)
- places: 2 master students (6mo/person)
Tallinn University of Technology, Tallinn, Estonia (Health Care Technology, School of Science)
- places: 2 bachelor- and/or master students (5mo/person)
Saamelainen kulttuuri
Giellagas-instituutti on solminut Erasmus-opiskelijavaihtosopimuksen Norjan arktisen yliopiston (mm. Tromssa ja Alta) ja Saamelaisen korkeakoulun (Kautokeino) kanssa. Käytännössä sopimus tarkoittaa sitä, että Giellagas-instituutin opiskelijoiden on helppo päästä vaihtoon näihin korkeakouluihin.
On myös olemassa suuri joukko muita vaihto-ohjelmia ja maita ympäri maailmaa, joihin voi hakea opiskelijavaihtoon. Lähtöolettamus on se, että opiskelijalle on oikeasti hyötyä ulkomailla suoritetuista opinnoista. Lähtijän pitää ottaa selville jo ennen vaihtoa mitä opintoja hän voi ulkomailla suorittaa.
Vaihto-ohjelmien omien apurahojen lisäksi Giellagas-instituutti on jakanut stipendejä ulkomaanvaihtoon lähtijöille mahdollisuuksien mukaan (n. 1500 €/vuosi).
Giellagas-instituutin kontaktihenkilö:
Marjatta Jomppanen
marjatta.jomppanen(at)oulu.fi
Puh. +358 50 308 0682
Arkeologia
-
Logopedia
Mikäli logopedian samoihin vaihtokohteisiin tulee useita hakemuksia, hakijoilta voidaan pyytää motivaatiokirje ja kutsua heidät haastatteluun varsinaisen hakuajan jälkeen. Tästä ilmoitetaan henkilökohtaisella sähköpostilla.
Englannin kieli
Huom! Iso-Britannian Erasmus-vaihto on mahdollista Brexitistä huolimatta ainakin lukuvuoteen 2022-23 asti.
Lisätietoa Iso-Britannian kohteista:
Kentin yliopiston kursseista vain yksi voi olla kirjallisuuskurssi, loput on oltava lingvistiikkaa.
DeMontfortissa tarjolla olevat kurssit (tämänhetkinen tieto). Vaihto on mahdollinen vain joko syyslukukaudeksi tai koko vuodeksi. Pelkkä kevään vaihto ei siis ole mahdollinen.
Englannin kielen uusi vaihtokohde Debrecenin yliopistossa Unkarissa ei näy ylläolevassa listassa mutta löytyy SoleMOVEsta.
Saamen kieli
Giellagas-instituutti on solminut Erasmus-opiskelijavaihtosopimuksen Norjan arktisen yliopiston (mm. Tromssa ja Alta) ja Saamelaisen korkeakoulun (Kautokeino) kanssa. Käytännössä sopimus tarkoittaa sitä, että Giellagas-instituutin opiskelijoiden on helppo päästä vaihtoon näihin korkeakouluihin.
On myös olemassa suuri joukko muita vaihto-ohjelmia ja maita ympäri maailmaa, joihin voi hakea opiskelijavaihtoon. Lähtöolettamus on se, että opiskelijalle on oikeasti hyötyä ulkomailla suoritetuista opinnoista. Lähtijän pitää ottaa selville jo ennen vaihtoa mitä opintoja hän voi ulkomailla suorittaa.
Huom. Vaihto-ohjelmien omien apurahojen lisäksi Giellagas-instituutti on jakanut stipendejä ulkomaanvaihtoon lähtijöille mahdollisuuksien mukaan (n. 1500 €/vuosi).
Giellagas-instituutin kontaktihenkilö:
Marjatta Jomppanen
marjatta.jomppanen(at)oulu.fi
Puh. +358 50 308 0682
Geotieteet
Kaivannaisala (geotieteet/kaivos- ja rikastustekniikka): ota yhteyttä tiedekunnan kv-koordinaattoriin.
Kauppatieteet KTM
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Erasmus-ja NOREK-vaihto
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijat voivat lähteä Erasmus-vaihtoon EU-maissa oleviin korkeakouluihin, joiden kanssa on tehty Erasmus-vaihtosopimus. Muiden tiedekuntien opiskelijat eivät voi hakea kauppakorkeakoulun Erasmus-paikkoja.
Kauppakorkeakoulun opiskelijat voivat hakea myös pohjoismaisen NOREK-verkoston vaihtopaikkoja, jotka ovat auki samaan aikaan kuin Erasmus-vaihtopaikat.
Maisterivaiheen vaihto
Maisterivaiheen vaihtoon haettaessa opiskelijalla tulee olla KTK-tutkintoon kuuluvat opinnot suoritettuna ja yleensä myös vaihtokohteen vaatima KTK-tutkinto ennen vaihtoon lähtöä.
Maisteritasolla vaihtoon lähdettäessä on tehtävä omaan oppiaineeseen kuuluvia maisteritason kursseja 25-30 opintopistettä, jotka lähtökohtaisesti voidaan hyväksilukea tutkintoon.
Kurssisuunnitelma/Learning Agreement on tehtävä omaopettajan, oppiaineen vastuuhenkilön (taloustiede Sanna Huikari, markkinointi Hanna Komulainen, laskentatoimi Marjo Väisänen, rahoitus Petri Sahlström ja kansainvälisen liiketoiminnan johtaminen Sakari Sipola) tai maisteriohjelmien vastuuhenkilön Mari Juntusen kanssa.
Vaihtoopintojen hyväksilukeminen tehdään Peppi-järjestelmässä Osaamisen tunnustamisen avulla. Ohje.
Kauppakorkeakoulun vaihtokoordinaattori
Kauppakorkeakoulun Erasmus- ja NOREK-vaihtoja koordinoi koulutussuunnittelija Riitta Kataja, sähköposti: study.business(at)oulu.fi, riitta.kataja(at)oulu.fi, puhelin: 0294 484050. Otathan yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse. Myös Teams-palaveri on mahdollienen.
Erasmus- ja NOREK-vaihtohaku lukuvuodelle 2022-23
Seuraava Erasmus- ja NOREK-haku on 15.-30. syyskuuta 2022 ja koskee kevätlukukaudelle 2023 täyttämättä jääneitä vaihtopaikkoja. Hakemus tehdään SoleMOVEssa 30.09.2022 klo 24.00 mennessä.
11. helmikuuta 2022 pidetyn infosession esitys.
Kauppakorkeakoulun Erasmus-vaihtopaikat
Tähän päivitetään lista kevätlukukaudelle 2023 haettavana olevista kohteista.
HUOM! Iso-Britannian Erasmus-sopimukset pysyvät voimassa lukuvuoteen 2022-23 asti ja niihin saa Erasmus-apurahan.
Kauppakorkeakoulun Erasmus-hakuohje
Huom! Vaadittavat liitteet 2 kpl:
1. Alustava opintosuunnitelma kaikkiin hakukohteisiin koostettuna yhdelle word-dokumentille. Erasmus Learning Agreementiä ei tarvitse tehdä SoleMOVE-hakuvaiheessa. Se täytetään vasta kohteeseen haettaessa. 2. Pepistä ATOMI-välilehdeltä ladattava opintosuoritusote jossa näkyy keskiarvo, ohje https://wiki.eduuni.fi/pages/viewpage.action?pageId=229291013
Kauppakorkeakoulun NOREK-vaihtopaikat
Allaolevassa listassa ovat yhteisen NOREK-Erasmus-sopimuksen tehneet pohjoismaiset kauppakorkeakoulut. Niihin kohteisiin opiskelijaa koskevat Erasmus-ohjelman säännöt ja opiskelijoille maksetaan Erasmus-apuraha. Lisäksi listassa on Oslossa sijaitseva BI Norwegian School of Business, joka vastaanottaa opiskelijoita vain NOREK-sopimuksella. NOREK-apurajan summa on 200 e/kk + matka-apuraha.
RUOTSI |
Stockholm Business School (University of Stockholm)ERASMUS |
TANSKA |
Syddansk Universitet ERASMUS |
NORJA |
BI Norwegian Business School VAIN NOREK |
ISLANTI |
Ruotsin kieli
Ruotsin kielen Erasmus/Nordliks-vaihto
Erasmus/Nordliksnätverk är ett utbytesavtal mellan institutioner för nordiska språk och nordisk litteratur. Det finns över 20 nordiska universitet att välja mellan. Du kan få Nordliks-utbytesplats efter att du har avlagt minst grundstudierna i svenska språket. Från och med höstterminen 2020 Nordliksutbytesstudenterna kan få Erasmus-bidrag, som är 470 euro/månad.
Ruotsin kielen opiskelijoilla on mahdollisuus hakea Nordliks-verkoston vaihtokohteisiin Pohjoismaihin. Haku on auki aina samanaikaisesti Erasmus-haun kanssa kaksi kertaa vuodessa, helmikuussa ja syyskuussa.
Lue allaolevat ohjeet ja tee hakemus SoleMOVEen.
Erasmus/Nordliks-vaihtokohteet
Seuraavassa listassa ovat kaikki Nordliks-vaihtokohteet.
Så här går det till:
- Välj det önskade universitetet, bekanta dig med kursutbudet där och visa ditt preliminära studieplan till lektor Kirsi Lepistö.
- Kontakta Nordliks-kontaktpersonen vid humanistiska fakultetet (Riitta Kataja, riitta.kataja(at)oulu.fi).
- Fyll i ansökan i SoleMOVE, där du bifogar studieplanet och studieutdraget. Obs. Utbytesstuderande kan också få studie- och bostadsbidrag från hemlandet.
- Efter att ha blivit vald, fyll i ansökning till utbytesinstitutionen efter instruktioner från Riitta Kataja.
*Kööpenhaminan, Roskilden ja Färsaarten yliopistoihin lähteville maksetaan Nordliks-apuraha. Samoin kaikille alle 3 kk:n vaihdoille maksetaan Nordliks-apuraha, joka on 200 e/kk + matka-apuraha.
Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta, ota yhteyttä Riitta Katajaan.
Terveystieteet
Kaivos- ja rikastustekniikka
Kaivannaisala (geotieteet/kaivos- ja rikastustekniikka): ota yhteyttä tiedekunnan kv-koordinaattoriin.
Arkkitehtuuri
Arkkitehtuurin vaihto-opinnot
Vaihto-opiskeluun ulkomaisissa arkkitehtikouluissa on tarjolla useita eri vaihtoehtoja Erasmus- ja n.k. kahdenvälisten vaihtosopimusten kautta. Vaihto-opiskelua suositellaan opiskelijoille, jotka ovat opiskelleet vähintään kolme vuotta arkkitehtuuria. (Arkkitehtuurin yksiköllä ei ole voimassa olevia Nordplus-vaihtosopimuksia, pohjoismaiset arkkitehtikoulut ovat mukana Erasmus-ohjelmassa. )
Opiskelijavaihdossa ollaan yleensä joko yksi tai kaksi lukukautta. Vaihdossa suoritetut arkkitehtuurin opinnot hyväksiluetaan osaksi Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikössä suoritettavaa tutkintoa.
Ajankohtaista tietoa vaihto-opinnoista, hakuprosessista, kumppanikorkeakouluista ja apurahoista ym. löytyy yliopiston kv-palveluiden sivuilta.
Arkkitehdin tutkintoon kuuluvan harjoittelun voi myös suorittaa ulkomailla. Tutkinto-opiskelijoiden kansainväliseen työharjoitteluun voi hakea yliopistolta harjoitteluapurahaa.
Kauppatieteet KTK
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Erasmus-ja NOREK-vaihto
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijat voivat lähteä Erasmus-vaihtoon EU-maissa oleviin korkeakouluihin, joiden kanssa on tehty Erasmus-vaihtosopimus. Muiden tiedekuntien opiskelijat eivät voi hakea kauppakorkeakoulun Erasmus-paikkoja.
Kauppakorkeakoulun opiskelijat voivat hakea myös pohjoismaisen NOREK-verkoston vaihtopaikkoja, jotka ovat auki samaan aikaan kuin Erasmus-vaihtopaikat.
Vaihdon ajoitus ja suoritettavat opinnot kandivaiheessa
Kandivaiheen opiskelijoille suositeltava vaihtoaika on kolmannen vuoden syyslukukausi. Silloin kandivaiheen vaihdossa suoritetaan Global Perspectives-moduliin kuuluvat vapaavalintaiset 25 opintopistettä, joista 15 op on oltava kauppatieteellisiä opintoja. 10 op voi olla muita opintoja, esimerkiksi kieliä (ei harrastekursseja).
Kandivaiheen vaihdon siirtämistä seuraavalle keväälle ei suositella. Kandidaatiksi valmistuminen saattaa viivästyä, jos kursseja ei suoriteta normitetussa aikataulussa, ml. kandidaatin tutkielma.
Vaihdon voi siirtää keväälle, jos on opiskellut nopeutetulla aikataululla, ja kohteessa on tarjolla sopivia kursseja jotka voidaan sisällyttää tutkintoon.
Kandivaiheen vaihdossa suoritettujen opintojen hyväksiluku tehdään Peppi-järjestelmässä Osaamisen tunnustamisen kautta.
Kauppakorkeakoulun vaihtokoordinaattori
Kauppakorkeakoulun Erasmus- ja NOREK-vaihtoja koordinoi koulutussuunnittelija Riitta Kataja, sähköposti: study.business(at)oulu.fi, riitta.kataja(at)oulu.fi, puhelin: 0294 484050. Otathan yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse. Myös Teams-palaveri on mahdollienen.
Erasmus- ja NOREK-vaihtohaku lukuvuodelle 2022-23
Seuraava Erasmus- ja NOREK-haku on 15.-30. syyskuuta 2022 ja koskee kevätlukukaudelle 2023 täyttämättä jääneitä vaihtopaikkoja. Hakemus tehdään SoleMOVEssa 30.09.2022 klo 24.00 mennessä.
11. helmikuuta 2022 pidetyn infosession esitys.
Kauppakorkeakoulun Erasmus-vaihtopaikat
Tähän päivitetään lista keväälle 2023 haettavana olevista vaihtokohteista.
HUOM! Iso-Britannian Erasmus-sopimukset pysyvät voimassa lukuvuoteen 2022-23 asti ja niihin saa Erasmus-apurahan.
Kauppakorkeakoulun NOREK-Erasmus ja NOREK-vaihtopaikat
Allaolevassa listassa ovat yhteisen NOREK-Erasmus-sopimuksen tehneet pohjoismaiset vaihtokohteet. Niihin kohteisiin opiskelijaa koskevat Erasmus-ohjelman säännöt ja opiskelijoille maksetaan Erasmus-apuraha. Lisäksi listassa on Oslossa sijaitseva BI Norwegian School of Business, joka ottaa opiskelijoita vain NOREK-sopimuksella. NOREK-vaihdon apurahan summa on 200 e/kk + matka-apuraha.
RUOTSI |
Stockholm Business School (University of Stockholm)ERASMUS |
TANSKA |
Syddansk Universitet ERASMUS |
NORJA |
NHH Bergen ERASMUS |
ISLANTI |
Kauppakorkeakoulun Erasmus-hakuun vaadittavat liitteet
Vaadittavat liitteet 2 kpl:
1. Alustava opintosuunnitelma kaikkiin hakukohteisiin koostettuna yhdelle word-dokumentille. Erasmus Learning agreementiä ei tarvitse tehdä SoleMOVE-hakuvaiheessa. Se täytetään vasta kohteeseen haettaessa.
2. Pepistä ATOMI-välilehdeltä ladattava opintosuoritusote jossa näkyy keskiarvo, ohje https://wiki.eduuni.fi/pages/viewpage.action?pageId=229291013
Kemia
Kemian tutkinto-ohjelma: Vaihto-opiskelu ja Erasmus+ harjoittelu
Vaihto-opiskelu ulkomailla on arvokas kokemus, joka avartaa opiskelijoiden näkemystä maailmasta ja vieraista kulttuureista. Se edistää kykyä ymmärtää monenlaisia ajattelutapoja, taitoja kommunikoida vierailla kielillä ja liikkua vapaasti uusissa ympäristöissä. Ulkomailla opiskelu on olennainen osa akateemista ja ammatillista urakehitystä. Siksi myös Euroopan unioni edistää korkeakoulujen välistä yhteistyötä ja opiskelijoiden liikkuvuutta vaihto-ohjelmiensa avulla.
Kemian tutkinto-ohjelman vaihtoasioista vastaa
FT Johanna Kärkkäinen, sähköposti: etunimi.sukunimi@oulu.fi
Lisätietoja vaihto-opiskelusta ja Erasmus+ harjoittelusta
Fysikaaliset tieteet
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Konetekniikka
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Prosessi- ja ympäristötekniikka
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Tuotantotalous
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Biokemia FM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Biokemia LuK
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Molecular Medicine DD
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Informaatiotutkimus
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Molekyylilääketiede FM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Protein Science FM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Historia
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Kirjallisuus
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Kulttuuriantropologia
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Saksan kieli ja kulttuuri
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Suomen kieli
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Tiedeviestintä, FM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Maantiede
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Biologia
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Kasvatustiede/ Kasvatuspsykologia, KK ja KM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Matemaattiset tieteet
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Varhaiskasvatus, KK ja KM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Oppimistieteet, KK ja KM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Luokanopettaja, KK ja KM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Psykologia, PsK ja PsM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Master's Programme in Learning, Education and Technology, MA
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Musiikkikasvatus, KK ja KM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Erityispedagogiikka, KK ja KM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Intercultural Teacher Education, BA, MA
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Kasvatustieteiden laaja-alainen maisteriohjelma, KM
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Hammaslääketiede
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Master's Programme in Education and Globalisation, MA
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Business Analytics MSc (Tech)
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Digitalisation, Computing and Electronics
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Lääketieteen tekniikka DI
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Tietojenkäsittelytiede
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Tietotekniikka
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Epidemiologia ja biolääketieteellinen datatiede
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.
Tieteiden ja aatteiden historia
Noudata yllä olevaa yleistä ohjetta.