Column casted alkali-activated material adsorbent

CAAMA

Projektissa tutkitaan uutta kolonniin valettua adsorbenttimateriaalia teollisuuden tarpeisiin jätevesien puhdistuksessa. Kolonniin valetun adsorbenttimateriaalin etuina on erinomainen tehokkuus, edullisuus ja ympäristöystävällisyys verrattuna muihin menetelmiin. Lisäksi materiaali voidaan hyödyntää jopa satoja kertoja uudelleen, jolloin metallit saadaan talteenotettua ja kierrätettyä.

Rahoittajat

Projektin tiedot

Projektin kesto

-

Rahoittaja

Business Finland

Rahoituksen määrä

574 000 EUR

Projektin koordinaattori

University of Oulu

Yksikkö ja tiedekunta

Yhteystiedot

Projektin vetäjä

Projektin kuvaus

Hankkeen tavoitteena on edistää kaivosteollisuudessa syntyvien jätevesien puhdistusta ennennäkemättömällä kolonniin valetulla adsorbenttimateriaalilla. Projektissa pyritään metallien poistoon tehokkaammin ja edullisemmin kuin mihin tällä hetkellä tarjolla olevat menetelmät kykenevät, unohtamatta ympäristöystävällisyyttä.

Hankkeen aikana prosessi viedään pilot-mittakaavaan, jolloin teollisuuden vesiä päästään puhdistamaan oikeassa ympäristössä. Projekti sisältää materiaalin valmistuksen, sen käytön metallien poistoon, sekä käytetyn tuotteen puhdistuksen. Kyseenomaisen prosessin etuna on se, että puhdistuksen ansiosta materiaalia voidaan käyttää yhä uudelleen ja uudelleen vedenpuhdistukseen saaden metallit talteen ja kiertoon.