ExpertZones

ExpertZones

Asiantuntijoiden hyvinvoinnin ja osaamisen vahvistaminen Pohjois-Suomessa

Tavoitteena on Oulun yliopiston väitöstutkijoiden psykologisen hyvinvoinnin, osaamisen ja työllistymisedellytysten parantaminen. Kypsymistä asiantuntijaksi tuetaan auttamalla kehittämään omia taitoja ja vahvuuksia. Lisäksi edesautetaan väitöstutkijoiden verkostoitumista alueen yrityksiin ja organisaatioihin.

Rahoittajat

Projektin tiedot

Projektin kesto

-

Rahoittaja

Euroopan rakenne- ja investointirahastot - ESR

Projektin koordinaattori

University of Oulu

Yhteystiedot

Projektin vetäjä

  • Liisa Kuonanoja

Projektin kuvaus

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa rinnakkain sekä väitöstutkijan psykologista hyvinvointia että osaamista. Hankkeen toimenpiteenä rakennetaan ExpertZones- toimintamalli, jonka avulla ylläpidetään psykologista hyvinvointia ja ohjataan asiantuntijan kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille tärkeiden työelämä-, viestintä- ja sosiaalisten taitojen kehittämistä tutkijakoulutuksessa. Toimintamallin avulla väitöstutkija hahmottaa asiantuntijuutensa moniulotteisuuden, omat vahvuutensa, voimavaransa sekä asiantuntijuutensa kehitettävät alueet. Hankkeen tuloksina odotetaan väitöstutkijoiden asiantuntijuuden kehittymistä sekä psykologisen hyvinvoinnin parantumista. Hanke rakentaa uraohjauksen osaksi asiantuntijaksi kasvamisen polkua. Hankkeen toimenpiteinä muodostettavat vertaisryhmätoiminta sekä hyvinvointitiimi parantavat asiantuntijoiden hyvinvointia ja lisäksi hankkeen koulutusten sekä uraohjauksen myötä väitöstutkijoiden valmiudet ja mahdollisuudet työllistyä Pohjois-Suomen alueelle laajenevat sekä monipuolistuvat.

 

Projektin tulokset

Suurin osa toimistamme on englanniksi, joten löydät niistä ajankohtaista tietoa hankkeemme englanninkielisiltä sivuilta

Työnohjauksellinen ryhmä kevät 2023

Väitöstutkijana sinulla on jälleen mahdollisuus osallistua ryhmään, jossa psykologisen hyvinvoinnille tärkeitä taitoja käsitellään ammattilaisen valmennuksessa. Aloittavan ryhmän kanssa sovitaan yhteiset tavoitteet ja aiheet juuri ryhmän tarpeita vastaaviksi. Edellisten ryhmien valitsemina aiheina on ollut muun muassa itsetuntemuksen kehittäminen, itsensä johtaminen ja oman työn organisointi, oman osaamisen arvostaminen ja itsekritiikin hallinta, palautteen vastaanottaminen ja käsittely sekä työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen.

Kyse ei ole koulutuksesta, vaan oman tekemisen tutkimisesta, arvioinnista ja kehittämisestä. Aikaisemmat osallistujat ovat tehneet myönteisiä, hyvinvointia tukevia muutoksia työssään ja arjessaan. Itsereflektointitaidot ovat kehittyneet ja ennen stressaavina koetut tilanteet ja asiat ovat helpottuneet uusien työkalujen ja näkökulmien myötä. Kaikki osallistuneet ovat pystyneet suosittelemaan valmennusta myös muille! Palautteet menneistä valmennuksista ovat olleet erinomaisia.

Kurssi muodostuu viidestä valmentajan ohjaamasta tapaamisesta kevään 2023 aikana sekä itsenäisesti tehtävistä välitehtävistä. Kurssin erityisen luonteen vuoksi edellytämme osallistujilta sitoutumista kurssille, joten varmista jo ennen ilmoittautumista, että alla olevat ajankohdat sopivat aikatauluusi.

Aikataulu (kaikki tapaamiset Oulun yliopistolla, Linnanmaan kampuksella)

to 9.2. klo 13-16
to 2.3. klo 13-16
to 23.3. klo 13-16
to 13.4. klo 13-16
to 4.5. klo 13-16

Rekrytointitapahtumat

Tapaa mahdollisia työnantajia ja esittele heille itsesi sekä kykysi Career Centren rekrytointitapatumissa ympäri vuoden

Löydät tulevat rekrytointitapahtumat suoraan Career Centren kalenterista

Työpajat työmarkkinoille valmistautumiseen

Järjestämme erilaisia työpajoja, joissa pääset kehittämään erinäisiä työnhaussa oleellisia taitoja. Samansisältöisiä työpajoja järjestetään useita kertoja vuoden aikana, joten ei huolta, jos et ehdi osallistua tietylle kerralle.

Työpajat järjestetään samaan aikaa sekä suomeksi että englanniksi. Löydät eri kieliversiot vaihtamalla sivuston kieltä.

Aikataulut ja ilmoittautumislinkit ohjeineen löytyy Career Centren sivulta

Winner's pitch

Opi luomaan tehokas hissipuhe

  • kertoaksesi osaamisestasi ja vahvuuksistasi nopeasti ja tehokkaasti
  • esitelläksesi itsesi rekrytoiville yrityksille sekä verkostoitumistapahtumissa

Saat ohjeet, palautetta sekä pääset harjoittelemaan puhettasi asiantuntijoiden avulla tehdäksesi siitä täydellisen!

Valitse sinulle sopivin aika:

  • Ti 21.2.2023 klo 14-16
  • To 16.3.2023 klo 14-16
  • Ti 4.4.2023 klo 14-16

Rekisteröidy etukäteen täältä

Ryhmävalmennus 2021-2022

Lue  VoimaValmennuksen blogista Anu Aution huomioista ja havainnoista väitöskirjatutkijoiden psykologiseen hyvinvointiin liittyen. Anu Autio valmensi hankkeessa syksystä 2021 kevääseen 2022 väitöstutkijoista koostuvaa ryhmää. Ryhmän tarkoituksena oli paitsi tarjota vertaistukea, niin myös tarjota erilaisia keinoja psykologisen hyvinvoinnin ylläpitoon ja parantamiseen.