Opintopsykologin ohjauspalvelut

Ajanvaraus
Opintopsykologien ajanvaraus on suljettuna ja avautuu jälleen 14.8.2023. Voit tarvittaessa varata ajan opiskelu- ja uraohjaukseen. Suosituksen yksilöllisistä opintojärjestelyistä voit hakea avoimelta vastaanottoajalta ilman ajanvarausta. Lisätietoa ja avoimet vastaanottoajat löydät sivuilta Saavutettava opiskelu.
Milloin opintopsykologille?
Voit varata ajan opintopsykologille, jos
- olet kirjoilla oleva Oulun yliopiston perustutkinto-, jatko -tai vaihto-opiskelija (palvelut eivät kuulu avoimen yliopiston opiskelijoille)
- tarvitset apua opiskeluun ja oppimiseen liittyvissä pulmatilanteissa, joita muu opintojen ohjaus ja neuvonta ei ole ratkaissut
Esimerkiksi seuraavissa asioissa:
- jumissa olevat opinnot tai opinnäytetyö
- opiskelutaidot, ajankäyttö ja arjenhallinta
- opiskeluitsetuntoon liittyvät ongelmat
- esiintymisjännitys
- motivaatio-ongelmat
- jaksaminen ja stressi
- oppimisvaikeudet
- palaaminen opintojen pariin pitkän tauon jälkeen
- yksilölliset opintojärjestelyt
Mitä käynneillä tapahtuu?
Keskustelut opintopsykologin kanssa ovat luottamuksellisia ja kestävät tavallisesti noin 45 minuuttia. Ensimmäisellä kerralla sovitaan mahdollisista jatkotapaamisista ja työskentelyn tavoitteista. Tapaamisten tavoitteena on jäsentää opiskelijan tilannetta, kehittää opiskelutaitoja, lisätä toimijuutta, löytää uusia ajattelu- ja toimintatapoja ja parantaa opiskeluedellytyksiä.
Tapaamiskertoja on yleensä 1-5. Huomaathan, että opintopsykologin ohjaus on suosittua, joten peruutathan varatun ajan viimeistään 24h ennen tapaamista, jotta voimme tarjota vapautunutta aikaa jonossa olevalle opiskelijalle. Perumattomat ajat lasketaan käytetyiksi kerroiksi.
Opintopsykologit: Pauliina Junnikkala, Saara Kuusisto, Kiia Kilponen ja Hanna-Liisa Kärsämä.
Huomaathan:
- HOPSin laatimisessa, kurssivalinnoissa ja sivuainevalinnoissa saat apua omaopettajaltasi tai tutkinto-ohjelmasi lähipalveluista.
- Saavutettava opiskelu sivustolta löydät lisätietoa yksilöllisistä opintojärjestelyistä.
- Terveyteen liittyvissä asioissa ole suoraan yhteydessä YTHS:ään tai hyvinvointikeskukseen. Huomaathan, että opintopsykologit eivät tee psykologisia tutkimuksia (esimerkiksi keskittymiskyvyn tutkimukset) vaan ne tehdään terveydenhuollon kautta. Epäillessäsi lukivaikeutta voit osallistua DigiLukiseulaan.
- Kriisitilanteissa sinua auttaa mm. Oulun kriisikeskus, yliopistopastori, Oulun mielenterveystoimiston päivystys, Oulun sosiaali- ja kriisipäivystys sekä kriisipuhelin.
Muut tapahtumat ja toiminta
Ohjauspalveluiden ryhmistä löydät tietoa Ryhmät ja työpajat -sivustolta.