Janne Hukkanen

Professori, LT
Sisätautiopin professori
Sisätaudit

Sisätautien tutkimusyksikkö
Lääketieteellinen tiedekunta

Image
Professori Janne Hukkasen kuva

Janne Hukkanen on ollut sisätautiopin professori vuodesta 2019. Lääkäriopintojen ja väittelyn jälkeen hän suoritti post-doc -kauden USA:ssa tutkien nikotiinin kliinistä farmakologiaa ja opetteli samalla suunnittelemaan ja toteuttamaan kliinisiä lääketutkimuksia. Hän on sittemmin ollut osallisena lukuisissa lääketeollisuuslähtöisissä diabeteksen, ylipainon ja dyslipidemian lääketutkimuksissa sekä osallistunut tutkijalähtöisiin elämäntapamuutostutkimuksiin.

Nykyiset kiinnostuksen kohteet ovat vierasaineita aistivan PXR-reseptorin metaboliset vaikutukset ja digitaalisen elämäntapamuutosapuvälineen kehittäminen lihavuuden ja metabolisen syndrooman hoitoon. Hänen ryhmänsä on osoittanut, että PXR-aktivaatio aiheuttaa aterian jälkeistä hyperglykemiaa, verenpaineen nousua ja lipidimetabolian häiriötä. Tavoitteena on selvittää PXR:n rooli kemiallisen ympäristön ja metabolisen terveyden linkkinä yhdistämällä epidemiologinen, kliininen ja prekliininen lähestymistapa.

Hänen ryhmänsä on osa Biocenter Oulua vuodesta 2020 sekä partnerina CoroPrevention EU-projektissa, jossa pyritään parantamaan sepelvaltimotautipotilaiden ennustetta.

Tutkimusaiheet

  • Pregnaani X reseptori
  • 4β-hydroksikolesteroli
  • Ylipaino ja lihavuus
  • Metabolinen syndrooma

Tutkijan tiedot

Tutkijaprofiilit

54

julkaisua

1066

eniten siteeratun julkaisun viittausmäärä

4583

julkaisun yhteenlaskettua lainausta

27.00

H-indeksi (Scopus)

Yhteystiedot

Sähköposti

janne.hukkanen@oulu.fi