Julia Puputti

MSc
Projecti-insinööri
Maanalainen fysiikka, Kokeellinen fysiikka, Automaatiojärjestelmät, Maanalainen tutkimus ja kehitys, Kaivosten uusiokäyttö, Luonnon taustasäteily

Kerttu Saalasti Instituutti

Julia Puputti researcher profile picture

Julia työskentelee projekti-insinöörinä Goldeneye, Callio Lab ja EUL projekteille. Goldeneye on kolmivuotinen hanke, jonka tarkoitus on kehittää digitaalisia ratkaisuja parantamaan kaivosteollisuuden turvallisuutta, kannattavuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Tämän EU-rahoitteisen projektin puitteissa kehitetään tekoälyalustaa, joka kerää satelliittien, drone-lennokkien ja paikallisten antureiden avulla laadukasta dataa koko kaivoksesta.

Hän suorittaa parhaillaan FM-tutkintoa (suuntautuen avaruusfysiikkaan) ja valmistelee Pro Gradu-tutkielmaa tieteellisten kokeiden fasilitoimisesta maanalaisissa laboratorioissa. Julialla on yli kuusi vuotta kokemusta teollisessa ja maanalaisessa ympäristössä toimimisesta, työskennellessään sekä sähkö- ja automaatioasentajana että tutkimusapulaisena Pyhäsalmen kaivoksella. Monipuolinen käytännön kokemus yhdistettynä yliopiston vahvistamaan tieteelliseen osaamiseen antaa Julialle erinomaiset eväät toimia onnistuneesti haastavissa projektiympäristöissä.

Tutkimusaiheet

Tutkijan tiedot

Yhteystiedot

Sähköposti

Julia.Puputti@oulu.fi

Puhelinnumero

+358 50 467 2371

Vierailuosoite

Mainarintie 2
86900 Pyhäkumpu

Tutkijaan liittyvää