Julia Puputti

MSc
Projektitutkija
Maanalainen fysiikka, Kokeellinen fysiikka, Automaatiojärjestelmät, Maanalainen tutkimus ja kehitys, Kaivosten uusiokäyttö, Luonnon taustasäteily

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti

Julia Puputti researcher profile picture

Työskentelen projektitutkijana Kerttu Saalasti -instituutin koordinoimassa tutkimuskeskuksessa Callio Labissa. Käynnissä oleviin hankkeisiin kuuluu kolmivuotinen H2020 Goldeneye-projekti, jonka tavoitteena on kehittää digitaalisia ratkaisuja kaivosteollisuuden turvallisuuden, kannattavuuden ja ympäristönäkökohtien parantamiseksi. Tässä EU-rahoitteisessa hankkeessa kehitetään tekoälyalustaa, joka kerää laadukasta dataa koko kaivoksesta satelliittien, dronelennokkien ja antureiden avulla.

Valmistuin avaruusfysiikan maisteriksi vuonna 2022 ja graduni käsitteli matalatausta mittauksia maanalaisessa laboratoriossa. Pyhäsalmen kaivoksen Callio Lab -ympäristö on minulle hyvin tuttu ja olen paikan päällä viikoittain.

Minulla on yli seitsemän vuoden kokemus työskentelystä teollisessa- ja maanalaisessa ympäristössä niin kaivosyhtiön sähköasentajana ja automaatiovastaavana kuin yliopiston tutkimusassistenttina ja projektiinsinöörinä. Monipuolinen työ- ja opiskelutaustani on eduksi toimiessani Callio Labin ainutlaatuisessa ja haastavassa tutkimusympäristössä onnistuneesti ja turvallisesti.

Tutkijan tiedot

Yhteystiedot

Sähköposti

Julia.Puputti@oulu.fi

Puhelinnumero

+358 50 467 2371

Vierailuosoite

Mainarintie 2
86900 Pyhäkumpu