Tieteenalakohtaiset opinnot
Tieteenalakohtaisissa opinnoissa perehdytään oman tutkimusalan teoriaan, menetelmiin ja väitöskirjan aihepiiriin liittyvään tutkimukseen. Tieteenalakohtaisten opintojen tavoitteena on syventää väitöskirjatutkijan ymmärrystä väitöskirjan tutkimusalalta. Tutkimusalan opinnot voivat olla jatko-opintokursseja tai muita, ohjaajan kanssa sovittuja opintosuorituksia. Voit siis saada opintopisteitä esimerkiksi konferensseihin osallistumisesta.
Kaikille väitöskirjatutkijoille pakollisia tieteenalakohtaisia opintoja ovat:
Tohtorikoulutussuunnitelma (3 op)
Tutkimussuunnitelmaseminaari (1 op)
- Väitöskirjatutkijan tulee esittää tutkimussuunnitelmansa seminaarissa laajemmalle yleisölle. Seminaarissa jokainen väitöskirjatutkija esittelee oman tutkimusaiheensa. Tutkimussuunnitelmaseminaareja järjestävät pääaineet, yksiköt ja tohtoriohjelmat. Kysy ohjaajaltasi tai tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelman vastuuhenkilöltä milloin ja missä tarkoitukseen sopiva seminaarisarja tai -kurssi järjestetään.
- Ohjaaja tai tutkimusseminaarin järjestäjä ilmoittaa tutkijakouluun sähköpostitse (uniogs(at)oulu.fi), kun tutkimussuunnitelmaseminaari on pidetty. Jos tutkimussuunnitelmaseminaariin ilmoittaudutaan Pepissä, niin vastuuhenkilö kirjaa suorituksen.
Tutkinto-ohjelma voi lisäksi määrittää muita pakollisia tieteenalakohtaisia opintoja. Tutustu tutkinto-ohjelmasi opintovaatimuksiin!
Tieteenalakohtaisia tohtoriopintoja järjestävät mm. Oulun yliopiston tohtoriohjelmat ja niiden sisällä toimivat tutkinto-ohjelmat sekä tutkimusyksiköt- ja ryhmät. Tieteenalakohtaisia opintoja voi etsiä myös kansallisten ja kansainvälisten tohtorikoulutusverkostojen kautta.
Tieteenalakohtaisiin opintoihin voi sisällyttää kurssien lisäksi tieteellisiä kokouksia, opetustehtäviä, osallistumisia seminaarisarjoihin tai tutkimusvierailuita.
Koulutushaun avulla pääset tutustumaan Oulun yliopiston järjestämiin tohtoriopintoihin.