Opiskelijoiden tulevat startup-tapahtumat keväällä 2024

Opinnot ovat yksi parhaimpia aikoja lähteä kehittämään yrittäjän taitojasi. Inspiraatiota, tukea ja tapahtumia on tarjolla vuoden mittaan reilusti. Jokainen kokeilu ja projekti auttavat sinua kehittämään ammattitaitoasi ja antavat valmiuksia työelämää varten. Toivotamme sinut tervetulleeksi tuleviin kevään startup-tapahtumiin! Lue lisää alta.

Startup Weekend Oulu 12.–14.4. – rakenna startup yhdessä viikonlopussa ja tienaa opintopisteitä!

Startup Weekendissä osallistujat pääsevät rakentamaan uuden startup-aihion yhden viikonlopun aikana. Osallistumalla tapahtumaan voit tienata opintosuunnastasi riippuen 2-5 opintopistettä. Innostavan elämyksen myötä tutustut uusiin ystäviin, kollegoihin, perustajiin ja sijoittajiin. Pääset kehittämään yrittäjän taitojasi kokeneiden mentoreiden ja puhujien tuella ja voit myös saada uuden yrityksen alulle! Lipun hinnalla katat koko viikonlopun ohjelman ja 7 maittavaa ateriaa.

Lisätietoa ja liput: www.startupweekendoulu.com

Dine & Disrupt – yrittäjätarinoita terveysalan startup-tähdiltä 18.4 @Business Corner Linnanmaa

Ainutlaatuisen mahdollisuus kuulla suoraan Oulun startup-kentän kirkkaimmilta tähdiltä, inspiroitua heidän tarinoistaan ja oppia arvokkaita opetuksia yrittäjyyden maailmasta. Verkostoidu muiden ammattilaisten ja yrittäjähenkisten ihmisten kanssa pitsan ja juomien äärellä. Saatat löytää vaikka mentorisi tai yhteistyökumppanisi täältä! Puhujina 18.4. ovat terveysalan startup-starat Mikko Savola (Monidor Oy) ja Tejesvi Mysore (Chainpeptides Oy).

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://kide.app/events/7abc230b-941e-43df-9e7c-47db3b59cbde

Rahoitusta liikeidean testaamiseen – Proof-of-Concept -rahoitusta jopa 5000€

Opiskelijoille on tarjolla idean testaamiseen ja pilotointiin tarkoitettu Proof-of-Concept (PoC) -rahoitus, jota on saatavilla jopa 5000€ liikeideaa kohden. PoC-rahoitusta voidaan hakea vain ideavaiheeseen – jo perustetut yritykset eivät ole PoC-rahoituksen piirissä. Rahoitusta on mahdollista saada sekä ostopalveluihin että materiaalihankintoihin.

Lisätietoa: https://www.oulu.fi/fi/opiskelijalle/tyoelamaan/yrittajyys

Startup Book Club 25.4. ja 15.5.

Tervetuloa tutustumaan kiinnostaviin ja hyödyllisiin startup-teemaisiin kirjoihin! Tapaamisissa jaamme oivalluksia ja ideoita, joista voit saada eväitä oman liikeidean kehittämiseen ja yrittäjyyden polulle.

Seuraava tapaaminen 25.4. klo 13–15

Tutustu kirjalistaan ja ilmoittaudu: https://tapahtuma.oamk.fi/event/yWXd3

RECIPE -opiskelijakilpailu 18.4.- 18.6.2024 kutsuu innovoimaan ratkaisuja kestävien ja hyvinvoivien kaupunkien puolesta!

RECIPE-hankkeessa tutkitaan kaupunkien kestävyyttä ja terveyttä tukevia ratkaisuja luontopohjaisten ratkaisujen kautta. Hanke kutsuu Oulun korkeakoulujen ja UNIC-opiskelijoita innovoimaan ratkaisuja kestävien ja hyvinvoivien kaupunkien puolesta! Kilpailussa paras työ palkitaan 1000 €. Ilmoittaudu kilpailuun 12.4. mennessä!

Lisätietoa: https://recipestn.fi/ajankohtaista/recipe-opiskelijakilpailu-tule-innovoimaan-ratkaisuja-tulevaisuuden-terveille-kaupungeille/

PrintoCent InnoFest -innovaatiokilpailu

PrintoCent on järjestänyt painettuun elektroniikkaan liittyvää InnoFest innovaatiokilpailuaan jo vuodesta 2014. Tapahtuma on suunnattu opiskelijoille, startupeille, pienille ja keskisuurille yrityksille sekä tutkimuslaitoksille ja InnoFest on vuosien varrella toiminut ponnahduslautana useille innovaatioille ja start-up-yrityksille. Lisäksi pääset kuulemaan olemassa olevien yritysten tuote- ja liiketoimintamahdollisuuksista sekä verkostoitumaan yritysten edustajien kanssa. Kilpailun hakuaika päättyy 26.5.2024.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://www.printocent.net/innofest

Design Thinking Hackathon 20.-22.5.2024

BusinessOulu järjestää Design Thinking Hackathonin, jossa saat konkreettisia työkaluja ja inspiraatiota oman unelmasi toteuttamiseen. Tapahtumassa yhdistyvät innovaatiot, luovuus ja yrittäjyystaidot sekä pääset yhdessä muiden innovaattoreiden kanssa oppimaan, verkostoitumaan ja työskentelmään todellisten bisneshaasteiden äärellä.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://tapahtumat.businessoulu.com/fi-FI/page/660158098befc90a0d492326

Hehku, 23.-24.5.2024

Arktinen Hehku tapahtuu jälleen Posiolla erämaahotelli Kirikeskuksessa! Innostava tapahtuma tarjoaa ideoita liiketoiminnan kehittämiseen, kohtaamisia ja verkostoitumista sekä inspirointia tulevaisuuteen. Hehku on yrittäjille, yrittäjyyttä suunnitteleville, nuorille sekä kaikille niille, jotka kulkevat yrityksen mukana kasvun polulla. Puhumassa muun muassa Peter Vesterbacka. Päätapahtumaa edeltävänä torstaina luvassa myös hackathon-haastekilpailu sekä iltatapahtuma. Tapahtuma on maksuton ja Hehku tarjoaa majoituksen sekä ruoat.

Lisätietoa: https://arktinenhehku.com/

Viimeksi päivitetty: 10.4.2024