Tiedeluokka-toiminta

Oulun yliopiston Tiedeluokka-toiminta tarjoaa monipuolisesti yhteistyömahdollisuuksia korkeakouluyhteistyöhön oppilaitoksille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Tutkimusta ja alaesittelyjä

Yliopistomme aloihin ja täällä tehtävään tutkimukseen voit tutustua tilaamalla koulutus- ja tutkimusesittelyjä ryhmällesi sekä hyödyntämällä materiaalipankkimme tallenteita. 

Tutkijan etävierailut lukioihin

Tutkijan etävierailulla tutkijamme esittelevät alaansa ja työtään lukiolaisille. 

Voit kutsua Oulun yliopiston tutkijan etävierailulle oppitunnillesi kertomaan omasta tutkimuksestaan, tutkimuksen tekemisestä tai tutkijan työstä yleisesti. Saatat myös päästä kurkistamaan tutkijan työtiloihin tai nähdä mielenkiintoisia demoja vierailun aikana. Vierailun kesto on noin 20-30 minuuttia.

Voit  tutustua etävierailujen teemoihin ja sisältöihin oppiaineittain. Osa esityksistä voi soveltua useisiin eri oppiaineisiin näkökulmasta ja painotuksesta riippuen. Voit esittää tarkentavia toiveita esitykselle tilauslomakkeen Lisätietoja -kohdassa.

 

Materiaalipankki

Voit rikastuttaa opetustasi tai tutustua Oulun yliopiston tutkimukseen ja koulutukseen itse hyödyntämällä videoitamme ja pod castejamme.

Kutsu Oulukaverit oppitunnillesi

Oulukaverit esittelevät vierailulla omia opintojaan sekä polkuaan Oulun yliopiston opiskelijaksi. Oulukaverit voivat vierailla luokassasi valintasi mukaan joko etänä tai paikan päällä. Tilaa Oulukaverivierailu lomakkeella hyvissä ajoin ennen toivottua vierailuajankohtaa.

Vierailut Linnanmaan kampukselle

Kampuspelit

Omatoimivierailijat voivat tutustua Linnanmaan kampukseen myös pelaten! Tällä hetkellä käytössäsi on Kampuskätköt-suunnistuspeli. Lisää pelejä tulossa!

Voit varata ryhmällesi opintokäynnin vierailukohteisiimme. Tutustu kohteisiin ja sovi vierailusta yksiköiden kanssa alla olevien linkkien kautta.

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha on ihanteellinen kohde lyhyehköille opintokäynneille, ja koululaisvierailijoita varten on laadittu opetusmateriaalia retken suunnittelua helpottamaan.

Kasvihuoneisiin ja ulkopuutarhaan voi tutustua myös Seppo-pelien avulla.

Vierailusta on hyvä sopia etukäteen.

Fab Lab

Oulun yliopiston Fab Lab tarjoaa digitaalista pienvalmistusta ja STEAM-projekteja kouluille. Tarjolla on digitaalisen pienvalmistuksen työpajoja oppilaille ja opettajille. Tutustu FabLabin yhteistyömuotoihin tarkemmin FabLabin verkkosivuilla tai ota yhteyttä: fablab@oulu.fi

Kampusvierailut ja työpajat opettajille

Järjestämme myös opettajille vuosittain mahdollisuuden tulla tutustumaan kampuksiimme ja tarjoamiimme yhteistyömahdollisuuksiin.

Opettajien kampuskahvit

 

Kampuskahveilla kuulet ajankohtaiset kuulumiset Oulun yliopistossa tehtävästä tutkimuksesta, pääset keskustelemaan tutkijoiden sekä kollegoiden kanssa ja saat tietoa yhteistyömahdollisuuksista Oulun yliopiston kanssa kahvikupposen äärellä.

Yhteisvoimin yhteistyöhön

Yhteisvoimin yhteistyöhön työpajoissa pääset pohtimaan yhdessä yliopiston opettajien kanssa kuinka korkeakouluyhteistyötä voitaisiin lisätä ja miten yliopiston ja toisen asteen opettajien välistä yhteistyötä tulisi kehittää.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Ota yhteyttä

Oppilaitosyhteistyön suunnittelutiimin tavoitat laittamalla viestiä: kouluyhteistyo@oulu.fi