Tervetuloa Oulun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan!

Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha on maailman pohjoisimpia tieteellisiä puutarhoja. Yleisölle avointa kasvikokoelmaa ylläpidetään opetusta, tutkimusta ja kasvilajien suojelua varten.
Kasvitieteellisen puutarhan otsikkokuva

Puutarha ja kasvihuoneet

Yli 4000 eri kasvilajia sisältävä puutarha tarjoaa kävijälleen katsauksen pohjoisen kasvillisuuden monimuotoisuuteen ja toimii koekenttänä monille uusille ja täällä harvinaisille kasveille.

Maamerkkinä toimivat pyramidikasvihuoneet Romeo ja Julia esitellen noin 1200 eksoottista kasvilajia sekä Oulun yliopiston Tiedepuutarhan.

Kasvitieteellinen puutarha ylläpitää dokumentoitua elävien kasvien tieteellistä kokoelmaa. Kasvien nimilapuissa kerrotaan kasvin suomenkielisen ja tieteellisen nimen lisäksi heimo ja kasvin luontainen esiintymisalue. Kasveihin merkittyjen hankintanumeroiden avulla on dokumentoitu kasveja koskevat tiedot, kuten saapumispäivämäärä, määritys-, nimi- ja alkuperätiedot sekä lukumäärä, toimenpide- ja tarkastusmerkinnät.

Tiedenäyttely ja tiloja tapahtumille

Kasvitieteellisen puutarhan aulaan rakennetussa tiedenäyttelyssä esitellään Oulun yliopiston tutkimusta eri aloilta. Tiedepuutarhan tiloja voi myös vuokrata erilaisille tapaamisille, työpajoille ja tapahtumille.

Aukioloajat ja liikenneyhteydet

Kasvihuoneet ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10 - 16.

Maanantaisin kasvihuoneet ovat suljettu.

Ulkopuutarha on avoinna joka päivä klo 8 - 20 ja sinne on vapaa pääsy.

Ulkopuutarhassa ei talvikunnossapitoa.

Vieraile kasvitieteellisessä puutarhassa

Puutarhan kokoelmat ja näyttelyt ovat avoinna yleisölle. Koululaisten ja muiden ryhmien vierailun tueksi tarjolla on opetusmateriaalia ja opastusta.

Kansainvälinen siemenvaihto

Toimitamme kansainväliseen siemenvaihtoon Pohjois-Suomen ja Lapin alueelta kerättyjä luonnonkasvien siemeniä ja pistokkaita. Uusin siemenluettelo Index Seminum 2020 löytyy englanninkielisenä oheisesta linkistä.

Tutkimus

Tutkimustoiminnassaan kasvitieteellinen puutarha on ensisijaisesti tutkimuksen tukiyksikkö, jonka tehtävänä on tarjota elävää kasvimateriaalia, kasvatustiloja ja käytännön apua tutkijoille ja opiskelijoille.

Yhteystiedot ja henkilökunta

Käyntiosoite: Kaitoväylä 5 Linnanmaa

Postiosoite: Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha

PL 3000

90014 Oulun yliopisto

Sinua voisi kiinnostaa myös