Eurooppa

Erasmus+ -vaihto Eurooppaan

Oulun yliopistolla on yhteensä lähes 500 Erasmus+ -sopimusta ympäri Eurooppaa, vaihtomahdollisuuksia on siis paljon. Sopimukset ovat aina tiedekuntakohtaisia tai tiettyä opintoalaa ja/tai tutkinto-ohjelmaa koskevia.

Erasmus+ -vaihtoon järjestetään vuosittain kaksi hakuaikaa. Päähaku järjestetään keväisin 1.-25.2., jolloin haetaan vaihtoon seuraavan syyslukukauden tai lukuvuoden vaihtojaksoille. Toinen hakukierros järjestetään 15.-30.9. kevätlukukauden vaihtojaksoille ja haussa ovat mukana ne kohteet, joihin on jäänyt paikkoja vapaaksi helmikuussa järjestetystä hausta. Kaikki hakukohteet eivät siis välttämättä ole haettavissa syksyisin järjestettävällä toisella hakukierroksella.

Tutustu oman opintoalasi vaihtokohteisiin hyvissä ajoin ja ota selvää omalta kv-koordinaattoriltasi, milloin itseäsi kiinnostava vaihtokohde on haussa mukana. Tiedekuntien kv-koordinaattorit tiedottavat opiskelijoita avoimista hakukohteistaan.

Nordplus-vaihto Pohjoismaihin

Erasmus+ -ohjelman lisäksi Pohjoismaihin voi lähteä vaihtoon myös Nordplus-ohjelman kautta. Nordplus-ohjelman kautta voivat lähteä vaihtoon ne Oulun yliopiston opiskelijat, joiden oma tiedekunta tai oppiaine on mukana Nordplus-verkostossa. Haku Nordplus-vaihtoon järjestetään yhtä aikaa Erasmus+ -hakujen kanssa.

Erasmus+ ja Nordplus -apurahatiedot löytyvät Vaihdon rahoitus-sivulta.

Katso oman tiedekuntasi vaihtokohteet ja ohjeet Erasmus+ ja Nordplus -vaihtohakuihin Sinulle-valikosta.

Alta löydät omaa tutkinto-ohjelmaasi koskevat ohjeet.

 

 • Kuka voi hakea Erasmusvaihtoon? Aktiivinen, vähintään 2. vuoden opiskelija. Opintopistemäärä, keskiarvo ja kieliopinnot huomioidaan hakijoita arvioidessa.
 • Minne? Lukuisia partnereita useimmissa Euroopan maissa. Löydät tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan Erasmus+ partneriyliopistot SoleMove -järjestelmästä(Choose institution > Exchange destinations Abroad and feedback).
 • Check the Globe!

 • Miksi? Kielitaito, kv-kokemus, lisäelementit tutkintoon, verkostoituminen...
 • Miten? Tutustu alustavasti kohdeyliopistoihin verkossa ja ota sitten yhteyttä Erasmus-koordinaattoriisi, yhteystiedot alla.  Erasmus-haku toimii periaatteella "first come - first served",  kuitenkin partnerikorkeakoulujen hakuajat huomioiden.
 • Kuinka kauan? 3-12 kk
 • Rahoitus? Opintotuki, yliopiston Erasmus+ -apuraha.  Kun vaihtopaikka varmistuu, haet myös apurahaa Solemove-järjestelmässä (SoleGRANT). Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnalla on lisäksi vaihtoon lähteville opiskelijoille varattu stipendi.
 • Opinnot? Hakuvaiheessa laadit opintosuunnitelman partneriyliopiston tiedossa olevan tarjonnan perusteella. Suunnitelman laatimisessa auttaa tutkinto-ohjelmasi koulutussuunnittelija, opintoneuvojasi tai omaopettajasi. Tavoitteena on suorittaa vaihtoaikana 30 op / lukukausi. Suunnitelman muutoksista voi tarvittaessa keskustella paikan päällä vaihtokohteessa. On tärkeää myös dokumentoida ja vahvistuttaa suunnitelma kaikissa muutosvaihessa sekä isäntäyliopistossa että "kotona".  Palattuasi opinnot voidaan sisällyttää tutkintoosi: TST:n hyväksiluku/AHOT  Tätä varten  huolehdi mukaasi vaihtoyliopistosta  lähtiessäsi suorittamiesi kurssien sisältökuvaukset - mielellään englanniksi, sekä  virallinen (leimattu ja allekirjoitettu) opintosuoritusote (transcript of records). Ellei suorittamiasi kursseja ei ole ehditty tallentaa ennen lähtöäsi, pyydä yliopistoa postittamaan rekisteriote itsellesi. Jotkut yliopistot haluavat lähettää sen suoraan kotiyliopistoon,  ilmoita silloin postitusosoitteeksi:

University of Oulu, Faculty of Information Technology and  Electrical Engineering

Student services, P.O.Box 4500

FIN-90014 UNIVERSITY OF OULU, FINLAND

 • Mitenkähän niillä on mennyt? Lue lisää vaihdossa käyneiden kokemuksista SoleMove -järjestelmästä (Choose institution > Exchange destinations Abroad and feedback)
 • Palasit jo? Tervetuloa käymään TST:n koulutuksen lähipalvelupisteessa, me neuvomme, mitä sinun pitää tehdä saadaksesi hyödynnettyä ulkomaan opintosi.

Lisätietoja: Virpi Parkkila

international.itee@oulu.fi

 

Teknillisen tiedekunnan Erasmus- Ja NORDTEK-vaihdot

Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan tutkinto-opiskelijat voivat lähteä Erasmus-vaihtoon EU-maissa oleviin korkeakouluihin, joiden kanssa on tehty Erasmus-vaihtosopimus.

Teknillisen tiedekunnan Erasmus-vaihtoja koordinoi Marita Puikkonen ja Essi Hakala, sähköposti: study.technology(at)oulu.fi. Työhuoneet KE1020-5 ja KE1020-6 (Kompassi-palvelukeskus).

NORDTEK on pohjoismaisten ja Baltian maiden yliopistojen teknillisten tiedekuntien ja teknillisten korkeakoulujen opiskelijavaihtoverkosto. Teknillisen tiedekunnan opiskelijat voivat suorittaa osan tutkinnostaan toisessa verkoston yliopistossa.

Teknillisen tiedekunnan NORDTEK-vaihtoja koordinoi Outi Simi. Työhuone PR112, puh. 0294 482004, sähköposti Outi.Simi(at)oulu.fi.

Seuraava Erasmus- ja NORDTEK-haku alkaa 15.09.2019, jolloin voi hakea täyttämättä jääneitä vaihtopaikkoja keväälle 2020. Haku päättyy 30.09.2019 klo 23.59.

Vaihtoinfot:
       Maanantai 16.09.2019 klo 14.15-16, AT115B
       Maanantai 23.09.2019 klo 14.15-16 AT115B

Lista kevään 2020 haettavana olevista Erasmus- ja Nordtek vaihtopaikoista (tulossa pian).

Lukuvuoden 2020-21 Erasmus- ja NORDTEK-vaihtohaku on avoinna helmikuussa 2020.

 

Erasmus- ja NORDTEK-vaihdon hakuprosessi

Vaihe 1
SoleMOVE-haku

Hakuohjeet

 • Seuraava haku alkaa 15.09.2019 ja päättyy 30.09.2019 klo 23.59. Sähköinen hakemus tehdään SoleMOVEssa. Hakemukselle laitetaan 2-3 kohdetta preferenssijärjestyksessä. Myöhästyneitä ja puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.
 • Hakemukseen liitetään Kompassi-palvelupisteestä (KE1020) haettava englanninkielinen opintosuoritusote, jossa näkyy painotettu keskiarvo. Weboodista saatava opintosuoritusote ei käy, koska siinä ei näy keskiarvoa.
 • Hakemukseen liitetään vapaamuotoinen 25-30 opintopisteen suunnitelma jokaiseen hakukohteeseen, voit tehdä sen tälle Learning Agreement -pohjalle .

Hakukriteerit Erasmus

 • Opiskelijalla on oltava suoritettuna vähintään 55 opintopistettä (1. opintovuosi) vaihtoon lähdettäessä
 • Opiskelijalta vaaditaan riittävää kielitaitoa: vähintään B2-taso englanninkielessä ja mahdollinen B1-taso muissa kielissä.

Hakukriteerit NORDTEK

 • Opiskelijalla tulee olla vaihto-opintojen alkaessa vähintään 120 op. (kandidaatin tutkinnon opintoja) tai yhteensä 180 op. (maisterivaihe).
 • Valintaperusteina ovat toteuttamiskelpoinen opintosuunnitelma, opintomenestys ja riittävä kielitaito.

 

Vaihe 2
Kohdeyliopistoon hakeminen

Hyväksytty opiskelija vahvistaa SoleMOVEssa (confirm) tai hylkää (cancel) ehdotetun vaihtokohteen. Tämän jälkeen vaihtokoordinaattorisi nimeää (nominoi) opiskelijan vaihtoyliopistoon viralliseksi hakijaksi ja neuvoo opiskelijaa tekemään varsinaiseen kohteeseen vaadittavan hakemuksen. Opiskelijan vastuulla on tarkistaa ja hankkia hakuun liittyvät liitteet ja tehdä hakemus vaadittuun hakuaikaan mennessä. Suurin osa hakemuksista tehdään sähköisesti, osa kohteista vaatii postitse lähetettävän hakemuksen. Vastaanottava korkeakoulu tekee lopullisen valinnan.

Vaihtokohteiden hakuajat ja -ohjeet liitevaatimuksineen vaihtelevat, ohjeisiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin ennen hakemista. Kaikkien kohteiden ohjeet löytyvät vaihtokohteiden verkkosivuilta.

Useimmat korkeakoulut vaativat mm. CEFR-kielitodistuksen, todistuksia voi tilata Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksesta.

Lääketieteellisen tiedekunnan vaihtokohteet löytyvät UniOulu Globesta hakemalla tutkinto-ohjelmaa englanninkielisellä nimellä.

Kasvatustieteiden tiedekunnan Erasmus+ ja Nordplus vaihdot

 • Seuraava haku 1.2-25.2.2020, jolloin haettavaksi tulevat paikat syksylle 2020 ja keväälle 2021. Keväälle 2021 voi myös hakea seuraavassa haussa 15.-30.9.2020!
 • KTK:n vaihtopaikat löytyvät täältä. Tiedostosta löytyy linkki yliopistoihin, vuosittaisten vaihtopaikkojen määrä ja vinkkejä kursseista/opintokokonisuuksista
 • Ohjeet hakemiseen
 • Tietoa apurahoista
 • Kasvatustieteiden tiedekunnan vaihtoasioiden koulutussuunnittelija on Jani Haapakoski, study.education(at)oulu.fi, puh. 0294 48 3715, huone KE225. Vastaanottoaika maanantaisin 12-14. Muina aikoina voit katsoa sopivia tapaamisaikoja täältä (ehdota 2-3 aikaa spostilla).

Kaikilla biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan opiskelijoilla on mahdollisuus hakea opiskelijavaihtoon ja suorittaa osa tutkintoon tulevista opinnoista ulkomaisessa korkeakoulussa. Erasmus-vaihtoon liittyvät asiat hoidetaan omassa tiedekunnassa ja muut vaihto-kohteet (kaukokohteet, ISEP, FIRST ja north2north-ohjelma) keskitetysti kansainvälisissä palveluissa.

Opiskelija voi hakeutua vaihtoon toisena opiskeluvuonna tai myöhemmin. Suositeltavin aika LuK-tutkintovaiheessa on kolmannen vuoden kevät. FM-tutkintovaiheessa suositeltavin aika on ensimmäisen vuoden syksy tai toinen vuosi. Opiskelija laatii vaihtoa varten opintosuunnitelman, jossa sovitaan etukäteen kuinka suoritettavat opinnot sisällytetään omaan tutkintoon. Ennen kuin haet vaihtoon, on tärkeää käydä keskustelemassa opintojesi edistymisestä ja opintosuunnitelmasta tiedekunnan kv-yhdyshenkilön Jari Heikkisen kanssa.

Biokemian tutkinto-ohjelman Erasmus-vaihtokohteet

Humanistisen tiedekunnan Erasmus-vaihto

Humanistisen tiedekunnan tutkinto-opiskelijat voivat lähteä Erasmus-vaihtoon EU-maissa oleviin korkeakouluihin, joiden kanssa on tehty Erasmus-vaihtosopimus.

Erasmus-vaihtoja koordinoi Riitta Kataja, sähköposti: study.humanities(at)oulu.fi, vastaanotto tiistaisin klo 10-11 ja torstaisin klo 13-14 huoneessa KE217 (Opintokatu, G2-ovi, 2. krs).

Seuraava Erasmus-haku 01.-25.02.2020

Seuraavan kerran Erasmus-vaihtoon haetaan 01.-25.02.2020, jolloin haetaan vaihtopaikkoja syyslukukaudelle 2020 ja kevätlukukaudelle 2021.

Erityisen tärkeää on huomata että jokainen piskelija voi hakea vain oman oppiaineen tai sivuaineen Erasmus-vaihtopaikkoja. Kaikille avoimia ovat humanistisen tiedekunnan kaksi vaihtokohdetta, jotka ovat listan alussa. Muiden tiedekuntien opiskelijat eivät voi hakea humanistisen tiedekunnan Erasmus-kohteisiin. Lue tarkat hakuohjeet alla olevasta hakuprosessiohjeesta.

Alustava lista haettavista vaihtokohteista. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaihtoon liittyvän infosession aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Vaihdossa suoritettavat opinnot

Vaihdossa voi suorittaa joko oman oppiaineeen kursseja tai jonkin tutkintoon hyväksyttävän sivuaineen. Alustava opintosuunnitelma pitää hyväksyttää omaopettajalla ja liittää SoleMOVE-hakemukseen.

Erasmus-vaihdon hakuprosessi

Vaihe 1
SoleMOVE-haku

Hakuohjeet

 • Seuraava haku alkaa 01.02.2020 ja päättyy 25.02.2020 klo 23.59. Haettavana ovat vaihtopaikat syksylle 2020 ja keväälle 2021. Sähköinen hakemus tehdään SoleMOVEssa, johon laitetaan 3-5 kohdetta preferenssijärjestyksessä. Myöhästyneitä ja puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.
 • Hakemukseen liitetään Kompassi-palvelupisteestä (KE1020) haettava englanninkielinen opintosuoritusote, jossa näkyy kaikkien aineiden keskiarvo. Weboodista saatava opintosuoritusote ei käy, koska siinä ei näy keskiarvoa.
 • Hakemukseen liitetään vapaamuotoinen 25-30 opintopisteen suunnitelma jokaiseen hakukohteeseen.
 • SoleMOVE-haun perusteella jaetaan oppiainevaihtopaikat eri Erasmus-kohteisiin.

Hakukriteerit

 • Opiskelijalla on oltava suoritettuna vähintään 55 opintopistettä (1. opintovuosi) vaihtoon lähdettäessä
 • Voidakseen tulla valituksi vaihto-ohjelmaan opiskelijan kaikkien opintojen keskiarvon on oltava noin 3.00  (hyvät tiedot).
 • Opiskelijalta vaaditaan riittävää kielitaitoa: vähintään B2-taso englanninkielessä ja mahdollinen B1-taso muissa kielissä.
 • HUOM! Hakemuksen Home Institution -kohtaan laitetaan oma oppiaine, ei University of Oulu.

Vaihe 2
Kohdeyliopistoon hakeminen

Hyväksytty opiskelija vahvistaa SoleMOVEssa (confirm) tai hylkää (cancel) ehdotetun vaihtokohteen. Tiedekunnan Erasmus-koordinaattori neuvoo opiskelijaa tekemään varsinaiseen kohteeseen vaadittavan hakemuksen. Opiskelijan vastuulla on tarkistaa ja hankkia hakuun liittyvät liitteet ja tehdä hakemus vaadittuun hakuaikaan mennessä. Suurin osa hakemuksista tehdään sähköisesti, osa kohteista vaatii postitse lähetettävän hakemuksen. Vastaanottava korkeakoulu tekee lopullisen valinnan.

Vaihtokohteiden hakuajat ja -ohjeet liitevaatimuksineen vaihtelevat, ohjeisiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin ennen hakemista. Kaikkien kohteiden ohjeet löytyvät vaihtokohteiden verkkosivuilta.

Useimmat korkeakoulut vaativat mm. CEFR-kielitodistuksen, todistuksia voi tilata Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksesta.

 

 

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Erasmus-ja NOREK-vaihto

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijat voivat lähteä Erasmus-vaihtoon EU-maissa oleviin korkeakouluihin, joiden kanssa on tehty Erasmus-vaihtosopimus. Muiden tiedekuntien opiskelijat eivät voi hakea kauppakorkeakoulun Erasmus-paikkoja.

Kauppakorkeakoulun opiskelijat voivat hakea myös pohjoismaisen NOREK-verkoston vaihtopaikkoja, jotka ovat auki samaan aikaa kuin Erasmus-vaihtopaikat.

Kauppakorkeakoulun Erasmus- ja NOREK-vaihtoja koordinoi Riitta Kataja, sähköposti: study.business(at)oulu.fi, vastaanotto tiistaisin klo 10-11 ja torstaisin klo 13-14 huoneessa KE217 (Opintokatu, G2-ovi, 2. krs).

Seuraava Erasmus- ja NOREK-vaihtohaku 01.-25.02.2020

Seuraava Erasmus- ja NOREK-haku koskee syyslukukauden 2020 ja kevätlukukauden 2021 vaihtopaikkoja. Haku alkaa 01.02. 2020 ja päättyy 25.02.2020 klo 23.59.

Alustava lista Erasmus-vaihtokohteista ja paikkamäärista. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lista NOREK-vaihtokohteista päivitetään tähän myöhemmin.

Lisätietoa vaihtoon hakemisesta ja vaihtokohteista saat osallistumalla infosessioihin, joita järjestetään kaksi samansisältöistä tilaisuutta.

Infosessio 1 pidetään torstaina 16. tammikuuta, 2020, klo 9.00-10.00 salissa SÄ105
Infosessio 2 pidetään maanantaina 2. helmikuuta, 2020, klo 12.00-13.00 salissa L7

Tilaisuuksissa on mukana vaihdossa olleita opiskelijoita, jotka kertovat kokemuksistaan.

 

Vaihdon ajoitus ja suoritettavat opinnot kandivaiheessa

Kandivaiheen opiskelijoille suositeltava vaihtoaika on kolmannen vuoden syyslukukausi. Kandivaiheen vaihdossa suoritetaan Global Perspectives-moduuliin vapaavalintaisia kursseja vähintään 25 opintopistettä, joista 15 op on oltava kauppatieteellisiä opintoja ja 10 opintopistettä voi olla muita opintoja, esimerkiksi kieliä (ei harrastekursseja).

Tarkat tiedot kandivaiheen vaihdossa suoritettujen opintojen hyväksiluvusta löytyvät AHOT-Prosessi-sivulta.

Erasmus- ja NOREK-vaihdon hakuprosessi

Vaihe 1
SoleMOVE-haku

Hakuohjeet

 • Erasmus-haku lukuvuodelle 2020-21 aukeaa 01.02.2020 ja päättyy 25.02.2020 klo 23.59. Sähköinen hakemus tehdään SoleMOVEssa, johon laitetaan 3-5 kohdetta preferenssijärjestyksessä. Myöhästyneitä ja puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.
 • Hakemukseen liitetään Kompassi-palvelupisteestä (KE1020) haettava englanninkielinen opintosuoritusote, jossa näkyy kaikkien aineiden keskiarvo. Weboodista saatava opintosuoritusote ei käy, koska siinä ei näy keskiarvoa.
 • Hakemukseen liitetään vapaamuotoinen 25-30 opintopisteen suunnitelma jokaiseen hakukohteeseen.
 • SoleMOVE-haun perusteella jaetaan kauppakorkeakoulun vaihtopaikat eri Erasmus-kohteisiin.

Hakukriteerit

 • Opiskelijalla on oltava suoritettuna vähintään 55 opintopistettä (1. opintovuosi) vaihtoon lähdettäessä
 • Voidakseen tulla valituksi vaihto-ohjelmaan opiskelijan kaikkien opintojen keskiarvon on oltava vähintään 3.00  (hyvät tiedot).
 • Opiskelijalta vaaditaan riittävää kielitaitoa: vähintään B2-taso englanninkielessä ja mahdollinen B1-taso muissa kielissä.
 • HUOM! Hakemuksen Home Institution -kohtaan Oulu Business School, ei University of Oulu.

Vaihe 2
Kohdeyliopistoon hakeminen

Hyväksytty opiskelija vahvistaa SoleMOVEssa (confirm) tai hylkää (cancel) ehdotetun vaihtokohteen. Kauppakorkeakoulun Erasmus- ja NOREK-koordinaattori neuvoo opiskelijaa tekemään varsinaiseen kohteeseen vaadittavan hakemuksen. Opiskelijan vastuulla on tarkistaa ja hankkia hakuun liittyvät liitteet ja tehdä hakemus vaadittuun hakuaikaan mennessä. Suurin osa hakemuksista tehdään sähköisesti, osa kohteista vaatii postitse lähetettävän hakemuksen. Vastaanottava korkeakoulu tekee lopullisen valinnan.

Vaihtokohteiden hakuajat ja -ohjeet liitevaatimuksineen vaihtelevat, ohjeisiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin ennen hakemista. Kaikkien kohteiden ohjeet löytyvät vaihtokohteiden verkkosivuilta.

Useimmat korkeakoulut vaativat mm. CEFR-kielitodistuksen, todistuksia voi tilata Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksesta.

 

Maisterivaiheen vaihto

Maisterivaiheen vaihtoon haettaessa opiskelijalla tulee olla KTK-tutkintoon kuuluvat opinnot suoritettuna ja yleensä myös vaihtokohteen vaatima KTK-tutkinto ennen vaihtoon lähtöä.

Maisteritasolla vaihtoon lähdettäessä on tehtävä omaan oppiaineeseen kuuluvia maisteritason kursseja 25-30 opintopistettä, jotka lähtökohtaisesti voidaan hyväksilukea tutkintoon.

Kurssisuunnitelma/Learning Agreement on tehtävä omaopettajan, oppiaineen vastuuhenkilön (taloustiede Jaakko Simonen, markkinointi Mari Juntunen, laskentatoimi Hannele Kantola, rahoitus Petri Sahlström ja kansainvälisen liiketoiminnan johtaminen Sakari Sipola) tai maisteriohjelmien vastuuhenkilön Sinikka Moilasen kanssa.

Katso tarkemmat tiedot vaihtoopintojen hyväksilukemisesta AHOT-prosessi-sivulta.

Erasmus- ja NOREK-vaihdon hakuprosessi

Vaihe 1
SoleMOVE-haku

Hakuohjeet

 • Seuraava haku alkaa 01.02.2020 ja päättyy 25.02.2020 klo 23.59. Sähköinen hakemus tehdään SoleMOVEssa, johon laitetaan 3-5 kohdetta preferenssijärjestyksessä. Myöhästyneitä ja puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.
 • Hakemukseen liitetään Kompassi-palvelupisteestä (KE1020) haettava englanninkielinen opintosuoritusote, jossa näkyy kaikkien aineiden keskiarvo. Weboodista saatava opintosuoritusote ei käy, koska siinä ei näy keskiarvoa.
 • Hakemukseen liitetään vapaamuotoinen 25-30 opintopisteen suunnitelma jokaiseen hakukohteeseen.
 • HUOM! Hakemuksen Home Institution -kohtaan laitetaan Oulu Business School, ei University of Oulu.
 • SoleMOVE-haun perusteella jaetaan kauppakorkeakoulun vaihtopaikat eri Erasmus-kohteisiin.

Hakukriteerit

 • Opiskelijalla on oltava suoritettuna KTK-tutkintoon vaadittavat opinnot ja KTK-tutkinto viimeistään vaihtoon lähdettäessä.
 • Voidakseen tulla valituksi vaihto-ohjelmaan opiskelijan kaikkien opintojen keskiarvon on oltava vähintään 3.00  (hyvät tiedot).
 • Opiskelijalta vaaditaan riittävää kielitaitoa: vähintään B2-taso englanninkielessä ja mahdollinen B1-taso muissa kielissä.

Vaihe 2
Kohdeyliopistoon hakeminen

Hyväksytty opiskelija vahvistaa SoleMOVEssa (confirm) tai hylkää ehdotetun vaihtokohteen. Kauppakorkeakoulun Erasmus- ja NOREK-koordinaattori neuvoo opiskelijaa tekemään varsinaiseen kohteeseen vaadittavan hakemuksen. Opiskelijan vastuulla on tarkistaa ja hankkia hakuun liittyvät liitteet ja tehdä hakemus vaadittuun hakuaikaan mennessä. Suurin osa hakemuksista tehdään sähköisesti, osa kohteista vaatii postitse lähetettävän hakemuksen. Vastaanottava korkeakoulu tekee lopullisen valinnan.

Vaihtokohteiden hakuajat ja -ohjeet liitevaatimuksineen vaihtelevat, ohjeisiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin ennen hakemista. Kaikki ohjeet löytyvät vaihtokohteiden verkkosivuilta.

Useimmat korkeakoulut vaativat mm. CEFR-todistuksen kielitaidosta, todistuksia voi tilata Oulun yliopiston kieli- ja viestintäpalveluista.

 

Vaihto-opiskeluun ulkomaisissa arkkitehtikouluissa on tarjolla useita eri vaihtoehtoja Erasmus- ja n.k. kahdenvälisten vaihtosopimusten kautta. Vaihto-opiskelua suositellaan opiskelijoille, jotka ovat opiskelleet vähintään kolme vuotta arkkitehtuuria.

Opiskelijavaihdossa ollaan yleensä joko yksi tai kaksi lukukautta. Vaihdossa suoritetut arkkitehtuurin opinnot hyväksiluetaan osaksi Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnassa suoritettavaa tutkintoa.

Ajankohtaista tietoa vaihto-opinnoista, hakuprosessista, kumppanikorkeakouluista ja apurahoista ym. löytyy yliopiston kv-palveluiden sivuilta.

Arkkitehdin tutkintoon kuuluvan harjoittelun voi myös suorittaa ulkomailla. Tutkinto-opiskelijoiden kansainväliseen työharjoitteluun voi hakea yliopistolta harjoitteluapurahaa.

Arkkitehtuurin tiedekunnan erasmus+ vaihtopaikat 2019

 

Kaivannaisala: ota yhteyttä tiedekunnan kv-koordinaattoriin.

Lääketieteellisen tiedekunnan vaihtokohteet

Ruotsin kielen Nordliks-vaihto

Ruotsin kielen opiskleijoilla on mahdollisuus hakea Nordliks-verkoston vaihtokohteisiin Pohjoismaihin. Haku on auki aina samanaikaisesti Erasmus-haun kanssa kaksi kertaa vuodessa, helmikuussa ja syyskuussa. Seuraava haku on 15.-30.09.2019, jolloin voi hakea vaihtoon kevääksi 2020.  Lue allaolevat ohjeet ja tee hakemus SoleMOVEen.

Vill du bli utbytesstudent i Norden?

Nordplusnätverket Nordliks är ett utbytesavtal mellan institutioner för nordiska språk och nordisk litteratur. Det finns över 20 nordiska universitet att välja mellan. Du kan få Nordliks-utbytesplats och -stipendium (200 €/månad + resebidrag) efter att du har avlagt minst grundstudierna i svenska språket.

Att läsa i förväg: http://www.nordliks.net/infostudent.html

Så här går det till:

 1. Välj det önskade universitetet (se http://www.nordliks.net/inst.html), bekanta dig med kursutbudet där och visa ditt preliminära studieplan till lektor Kirsi Lepistö.
 1. Kontakta Nordliks-kontaktpersonen vid humanistiska fakultet (Riitta Kataja, riitta.kataja(at)oulu.fi).
 1. Fyll i Nordliks-blanketten (Ansökning om Nordliks-stipendium) och skicka blanketten till Nordliks-kontaktpersonen senast i mitten av februari (gäller följande hösttermin) eller i mitten av september (gäller följande vårtermin)..
 1. Fyll i  en ytterligare ansökan i SoleMOVE, där du bifogar studieplanen och studieutdraget. Obs. Utbytesstuderande kan också få studie- och bostadsbidrag från hemlandet.
 2. Ansökning om Nordliks-stipendium

 

 

Kemian tutkinto-ohjelmassa - Vaihto-opiskelu ja Erasmus+ harjoittelu

Opiskelu ulkomailla on kaikille arvokas kokemus, joka avartaa heidän näkemystään maailmasta ja vieraista kulttuureista. Se edistää kykyä ymmärtää monenlaisia ajattelutapoja, taitoja kommunikoida vierailla kielillä ja liikkua vapaasti uusissa ympäristöissä. Yhä enenevässä määrin opiskelun ulkomailla katsotaan olevan olennainen osa akateemista ja ammatillista urakehitystä. Siksi myös Euroopan unioni edistää korkeakoulujen välistä yhteistyötä ja opiskelijoiden liikkuvuutta koulutusohjelmiensa avulla.

Kemian tutkinto-ohjelman vaihtoasioista vastaa
FT Johanna Kärkkäinen, puh. +358 294 48 1634, sähköposti: etunimi.sukunimi@oulu.fi

Lisätietoja vaihto-opiskelusta ja Erasmus+ harjoittelusta.

Viimeksi päivitetty: 12.12.2019