Valmistujaisjuhla publiikki

Publiikki eli valmistujaisjuhla on tiedekuntien valmistuvien juhla ja tutkintojen julkistamistilaisuus. Valmistujaisjuhlassa tiedekunta luovuttaa valmistuneille todistukset. Juhlaohjelmaan voi kuulua esityksiä, puheita ja kahvit.  Tiedekuntien publiikkikäytänteissä on alakohtaisia eroja, joten tarkistathan tiedekuntasi publiikkikäytänteet ja aikataulut. Juhlaan pyydetään ennakkoilmoittautumiset. Päivällä järjestettävän, akateemiseksi ja arvokkaaksi luokiteltavan tilaisuuden asu on tumma puku. Olennaista juhlassa on kuitenkin itse juhla-asia eli tutkintotodistuksen saaminen. Tervetuloa publiikkiin!

Alta löydät omaa tutkinto-ohjelmaasi koskevat ohjeet.

Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta

Publiikki

Ohje poikkeustilanteessa

Oulun Yliopiston ollessa etäopetuksessa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi, publiikki peruuntuu ja halukkaat ovat tervetulleita ilmoittautumaan seuraavaan publiikkiin.

Yleinen ohje

Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa järjestetään valmistumistilaisuudet (publiikki) toukokuun ja joulukuun valmistumispäivien yhteydessä. Voit kutsua kaksi vierasta. Kaisa Tuominen lähettää kutsun kaikille tutkintoanomuksen jättäneille. Publiikkiin ovat tervetulleita kaikki edellisen publiikin jälkeen valmistuvat luonnontieteiden kandidaatit ja  filosofian maisterit. Opintoasiainsiheeri Kaisa Tuominen lähettää erillisen kutsun.

Publiikki järjestetään, jos vähintään viisi valmistunutta (kandidaatit ja maisterit yhteensä) vahvistaa osallistumisensa. Mikäli publiikki peruuntuu, halukkaat ovat tervetulleita ilmoittautumaan seuraavaan publiikkiin.

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Publiikki

Publiikkieli valmistumisjuhla on suoritettujen tutkintojen julkistamistilaisuus, jossa kauppakorkeakoulun koulutusdekaani luovuttaa tutkintotodistukset tutkinnon suorittaneille. Publiikki järjestetään kerran kuukaudessa (ei heinäkuussa). Publiikkiin ilmoittaudutaan samalla kun täytetään tutkintotodistushakemus sähköisessä OSAT-järjestelmässä. Järjestelmään kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksilla.

Publiikkiin ilmoittautuneille lähetetään erikseen kutsu sähköpostilla ja kutsussa mainitaan paikka missä publiikki pidetään. Publiikkiin voi ottaa mukaan enintään kolme avecia. Tilaisuus kestää osallistujien määrästä riippuen noin tunnin.

Päivällä järjestettävän, akateemiseksi ja arvokkaaksi luokiteltavan tilaisuuden pukeutumistyyli voi olla esimerkiksi smart casual.

Jos et ilmoittaudu publiikkiin, voit noutaa tutkintotodistuksen koulutuksen lähipalvelupisteestä KE1020. Muilla paikkakunnilla asuville voimme tarvittaessa postittaa todistuksen kirjattuna.

Tutkinnon myöntöpäivä (publiikki)

SYKSY 2020

10.9. Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa. PERUTTU, EI PIDETÄ

8.10. Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa. PERUTTU, EI PIDETÄ

12.11. Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa. PERUTTU, EI PIDETÄ

10.12. Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa. PERUTTU, EI PIDETÄ

21.1.2021. Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa. PERUTTU, EI PIDETÄ

KEVÄT - KESÄ 2021

11.2.2021. 
Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa. PERUTTU, EI PIDETÄ

11.3.2021. Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa. PERUTTU, EI PIDETÄ

15.4.2021. Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa. PERUTTU, EI PIDETÄ

20.5.2021. Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa. PERUTTU, EI PIDETÄ

18.6.2021. Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa.

20.8.2021. Kauppakorkeakoulun publiikki kandidaateille ja maistereille klo 15. Todistus ja Diploma Supplement luovutetaan publiikissa.

 

Teknillinen tiedekunta

 

Teknillisen tiedekunnan ja Tieto-ja sähkötekniikan tiedekunnan yhteisessä publiikissa jaetaan todistukset valmistuneille tekniikan kandidaateille, diplomi-insinööreille, arkkitehdeille, luonnontieteiden kandidaateille ja filosofian maistereille.

Ylemmän korkeakoulututkinnon tutkintotodistuksia jaetaan jokaisessa publiikissa.

Kandidaatin tutkinnon syyslukukauden aikana suorittaneet osallistuvat joulukuun pubiikkiin ja kevätlukukauden aikana suorittaneet osallistuvat kesäkuun publiikkiin. 

Publiikkiohjeesta löydät publiikkitilaisuuden pukeutumisohjeet.  Tilaisuuden arvioitu kesto on noin 1 tunti.

HUOM! Publiikkiin tutkintohakemuksessa ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä kutsua tilaisuuteen. Tilaisuudesta saa lisäinfoa opintohallinnon palvelupisteestä (study.technology(at)oulu.fi).

Publiikkeja ei toistaiseksi järjestetä poikkeustilanteesta johtuen!

Poikkeustilanteen aikana valmistuneille lähetetään kutsu publiikkiin, kun sen järjestäminen on mahdollista.

Valmistumispäivä on aina kuukauden viimeinen päivä. Poikkeustilanteen aikana tutkintotodistukset ovat valmiina ao. päivinä:

2020:
to 17.9.
to 15.10.
to 19.11.
to 17.12.

2021
to 14.1.
to 18.2.
to 18.3.
to 15.4.
to 20.5.
to 17.6.
to 15.7.
to 19.8.

 

Humanistinen tiedekunta

Valmistumispäivä on joka kuukauden lopussa, mutta valmistumisjuhla eli publiikki järjestetään humanistisessa tiedekunnassa kaksi kertaa lukuvuodessa (joulu- ja kesäkuussa).

Publiikissa koulutusdekaani luovuttaa tutkintotodistukset tutkinnon suorittaneille. Publiikkiin  ilmoittaudutaan samalla kun täytetään tutkintotodistushakemus sähköisessä OSAT-järjestelmässä. Huom! Samana päivänä ei voi valmistua sekä kandidaatiksi että maisteriksi.

Pukeutumisohjeita publiikkia varten: klikkaa tästä.

Kasvatustieteiden tiedekunta

Publiikki

Publiikki on suoritettujen tutkintojen julkistamistilaisuus, jossa tiedekunnan koulutusdekaani luovuttaa tutkintotodistukset tutkinnon suorittaneille. Publiikki järjestetään kasvatustieteiden tiedekunnassa kerran lukukaudessa (kesä- ja joulukuussa).  Päivällä järjestettävän, akateemiseksi ja arvokkaaksi luokiteltavan tilaisuuden (muun kuin promootion) asu on ns. tumma puku.

Mikäli valmistunut ei halua osallistua publiikkiin voi tutkintotodistuksen noutaa palvelupiste Kompassista (KE1020, Opintokatu, avoinna klo 10-14). 

Toistaiseksi koronatilanteen vuoksi publiikkeja ei järjestetä.

Luonnontieteellinen tiedekunta

Publiikki on suoritettujen tutkintojen julkistamistilaisuus, jossa tiedekunnan koulutusdekaani luovuttaa tutkintotodistukset LuK-, FM- ja FL-tutkinnon suorittaneille. Ohjelmassa on koulutusdekaanin avauspuhe, todistusten jako ja tämän jälkeen juomme kakkukahvit. Luonnontieteellinen tiedekunta järjestää publiikin kevään ja syksyn viimeisen valmistumispäivän yhteydessä. Publiikkiin voivat osallistua kaikki kyseisenä lukukautena valmistuneet. Publiikkiin voit kutsua kaksi vierasta ja yhden henkilökuntaan kuuluvan. Muista ilmoittautumisen yhteydessä kertoa vieraidesi lukumäärä ja heidän mahdollinen erityisruokavalionsa.

Korona-pandemian takia luonnontieteellisen tiedekunnan publiikkeja on jouduttu siirtämään. Seuraavan publiikin suunniteltu ajankohta on kesäkuu 2021. 

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta

Teknillisen tiedekunnan ja Tieto-ja sähkötekniikan tiedekunnan yhteisessä publiikissa jaetaan todistukset valmistuneille tekniikan kandidaateille, diplomi-insinööreille, arkkitehdeille, luonnontieteiden kandidaateille, filosofian maistereille, tekniikan lisensiaateille ja filosofian lisensiaateille.

Ylemmän korkeakoulututkinnon sekä lisensiaatin tutkintotodistuksia jaetaan jokaisessa publiikeissa.

Kandidaatin tutkinnon syyslukukauden aikana suorittaneet osallistuvat joulukuun pubiikkiin ja kevätlukukauden aikana suorittaneet osallistuvat kesäkuun publiikkiin. 

Tiedekunnan "Publiikkiohjeesta" löydät publiikkitilaisuuden pukeutumisohjeet.  Tilaisuuden arvioitu kesto on noin 1 tunti. HUOM! Publiikkiin tutkintohakemuksessa ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä kutsua tilaisuuteen. Tilaisuudesta saa lisäinfoa opintohallinnon palvelupisteestä (study.technology(at)oulu.fi).

Publiikkeja ei toistaiseksi järjestetä.

Poikkeustilan aikana valmistuneille lähetetään kutsu publiikkiin, kun sen järjestäminen on mahdollista.

KYSELYT tutkinnon suorittaneille: vastaa seuraaviin kyselyihin suorittamasi tutkinnon mukaan

Kandidaatintutkinto: Valtakunnallinen kandipalautekysely (vastataan samalla, kun täyteään tutkintohakemus OSAT-järjestelmässä)

Diplomi-insinöörin tutkinto: TEK:in kysely tekniikan aloilta valmistuville.

Lääketiede

Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan valmistuneiden lääkäreiden ja hammaslääkäreiden valajuhla järjestetään syksyisin erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Hammaslääketiede

Hammaslääketieteen tutkinto-ohjelman viidennellä vuosikurssilla on kevään päätteeksi oma päätösjuhla, johon kutsutaan opetukseen osallistuvat henkilöt ja omaiset. Lisäksi syksyisin järjestetään valmistuneiden lääkäreiden ja hammaslääkäreiden valatilaisuus.

Terveystieteet

Terveystieteissä ei ole valmistujaisjuhlaa/publiikkia.

Lääketieteen tekniikka TtM

Lääketieteellisessä tiedekunnasssa ei ole erillistä valmistujaisjuhlaa lääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistuville.

Hyvinvointitekniikka

Lääketieteellisessä tiedekunnassa ei ole erillistä valmistujaisjuhlaa hyvinvointitekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistuville.

Viimeksi päivitetty: 4.12.2020