G Suite for Education

G Suite for Education on Googlen tuottama pilvipalvelu opiskelijoille ja henkilökunnalle.  

Palvelu ei ole käytettävissä automaattisesti, vaan jokainen Oulun yliopiston opiskelija ja työntekijä voi niin halutessaan aktivoida sen itse käyttöönsä hyväksyen samalla palvelun käyttöehdot (ks. alla). 

Tärkeimmät GSuite-palvelut 

Alle on koottu linkit tärkeimpiin ohjeisiin, joissa kerrotaan mm. mitä käyttöehtoja hyväksyt ottaessasi palvelun käyttöösi. 

Ota palvelu käyttöösi 

 • Voit ottaa palvelun käyttöösi hyväksymällä sen käyttöehdot käyttöönottolomakkeella. Lomakkeen täyttämisen jälkeen palvelu on käytettävissä noin kahden (2) tunnin päästä. 

 • Avaa käyttöönottolomake: käytä Firefox- tai Chrome-selainta tai etätyöpöytäyhteyttä. Tarvittaessa kirjaudu IDM-järjestelmään yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. 

Kirjautuminen G Suite -palveluun 

Voit kirjautua palveluun vain, jos olet tehnyt vaaditut käyttöönottotoimenpiteet ja lisäksi niistä on kulunut yli kaksi tuntia. Jos kirjautuminen ei onnistu tai palvelun kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä kahden tunnin jälkeen, tee käyttöönottotoimet uudestaan toisella selaimella. 

 • Linkki G Suite portaaliin: http://edu.oulu.fi.
 • Voit kirjautua sisään kuin Googleen tavallisestikin, mutta käytä tunnusta tunnus@edu.oulu.fi.
 • Kirjaudut kaikkiin käytössä oleviin G Suite -palveluihin yliopiston käyttäjätunnuksellasi ja sen salasanalla. 
 • Jos haluat tallentaa portaalin osoitteen selaimen kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin, varmista, että se tallentuu tarkalleen em. muodossa. Jos tallennat osoitteen vasta kirjautumisen jälkeen, käyttäjätunnistus ei jatkossa toimi kirjanmerkkiä käytettäessä eivätkä sivut avaudu oikein. 
 • Voit kirjautua myös suoraan Googlen eri palveluiden sivuilla, esim. osoitteessa https://drive.google.com/. HUOM. Käytä silloin tunnustasi muodossa: tunnus@edu.oulu.fi 

G Suite on ulkoinen pilvipalvelu

Harkitessasi palvelun käyttöönottoa huomioi seuraavat seikat: 

 • Palvelu on ulkoinen pilvipalvelu. 
 • Käytät palvelua itsenäisesti ja omalla vastuullasi eikä yliopistolla ole mahdollisuutta tarjota tukea palveluun liittyvissä ongelmatilanteissa. Ongelmatilanteissa apua voi hakea Googlen tukipalveluista.   
 • Nimesi, käyttäjätunnuksesi ja palvelun sähköpostiosoitteesi näkyvät muille Oulun yliopiston G Suite -käyttäjille. 
 • Tiedosta myös se tosiasia, että käyttöehdot ja käyttöoikeudet saattavat muuttua ilman, että Google tiedottaa niistä sinulle erikseen. Käytännössä se voi tarkoittaa sitä, että palvelussa olevat tiedot sinusta, palveluun tallentamasi tiedostot ja myös tiedostojen käyttöoikeudet voivat siirtyä muille osapuolille. 
 • Google ei ota varmuuskopioita palvelun kautta käyttöösi tulevasta GoogleDrive-tallennustilasta. Huolehdi varmuuskopioinnista itse. 
 • G Suite -palveluiden käyttöoikeus päättyy viimeistään silloin, kun yliopiston käyttäjätunnuksen voimassaolo päättyy. 

HUOM. Älä käsittele pilvipalveluissa salaista aineistoa. Yliopiston ohjeet tietojen käsittelyyn ja asiakirjojen julkisuuteen löytyvät Patiosta.   

Tutustu käyttöehtoihin 

HUOM! Hyväksyt kaikki em. käyttöehdot ottamalla palvelun käyttöösi. 

Ongelmatilanteet ja ohjeet 

Yliopistolla ei ole mahdollisuutta tarjota tukea palveluun liittyvissä ongelmatilanteissa. Tukea voi hakea Googlen tukipalveluista.  Jos epäilet häiriötä Googlen palveluissa, voit tarkistaa tilanteen täältä

Yhteisöjä ja palveluita, joista voi hakea vinkkejä sekä käyttötukea: 

Palvelu tunnettiin aiemmin nimellä Google Apps for Education ja lyhenteellä GAFE. 

 

Viimeksi päivitetty: 29.10.2020