Tutkijakoulun organisaatio ja yhteystiedot

Tutkijakoulun päätehtävä on edistää korkeatasoista tohtorikoulutusta Oulun yliopistossa. Haluatko tietää lisää? Ota meihin yhteyttä!

Tutkijakoulun toiminta

Oulun yliopiston tutkijakoulun tavoitteet:

  • kouluttaa tohtoreita neljän vuoden tavoiteajassa
  • valmistuneilla on sekä ammatillinen että yhteiskunnallinen pätevyys toimia tohtoritasoisissa tehtävissä
  • valmistuneilla on hyvät tieteelliset valmiudet, kyky etsiä, tuottaa ja soveltaa tietoa, hyvät ryhmätyötaidot sekä valmius toimia kansainvälisessä ympäristössä.

Oulun yliopiston tutkijakoulun tehtävät:

  • tukea väitöstutkijoita niin, että heillä on tasapuoliset mahdollisuudet suorittaa tutkinto
  • tarjota yleis- ja valmiustaito-opintoja
  • taata opintojen seuranta ja huolehtia opintojen hallinnosta
  • myöntää tohtoriopinto-oikeus sekä tohtorintutkinnot
  • luoda ja kehittää yhtenäisiä käytäntöjä Oulun yliopiston tohtorikoulutukseen (tohtoriopinto-oikeuden saaminen, opintovaatimukset, opintojen ohjaus ja seuranta sekä väitöskirjaa koskevat käytännöt)

Tutkijakoulun toimintaa ohjaavat eurooppalaiset tohtorikoulutuksen periaatteet (Seven Principles of Innovative Doctoral Training).

Yhteystiedot

uniogs(at)oulu.fi

Oulun yliopiston tutkijakoulu
Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
PL 8100
90014 Oulun yliopisto

Sisäinen postiosoite: Kompassi 2

Johtaja ja koordinaattorit

Tutkijakoulun johtaja on KTT Annu Perttunen.

puh. 0294 48 7463
e-mail: annu.perttunen(at)oulu.fi

Tutkijakoulun johtoryhmä

Tutkijakoulun johtoryhmän tehtävänä on tukea tutkijakoulun johtajaa tohtorikoulutuksen johtamisessa ja kehittämisessä sekä yliopiston strategian toimeenpanossa.

Tutkijakoulun johtoryhmään kuuluvat koulutuksesta vastaavan vararehtorin nimeämät tohtoriohjelmatoimikuntien puheenjohtajat, fokusinstituuttien edustajat ja muut koulutuksesta vastaavan vararehtorin nimeämät henkilöt. Koulutuksesta vastaava vararehtori nimeää johtoryhmään ylioppilaskunnan esityksestä myös väitöskirjatutkijoita.

Tohtoriohjelma-toimikunnat

Tohtoriohjelmatoimikunta käsitellee väitöstutkijan asioita opinto-oikeuden hakemisesta aina väitöskirjan hyväksymiseen saakka. Kukin väitöstutkija kuuluu yhteen neljästä tohtoriohjelmasta ja sitä vastaavaan tohtoriohjelmatoimikuntaan.

Tohtoriohjelmat

Tohtoriohjelmat tarjoavat väitöstutkijoille tieteenalakohtaista koulutusta järjestämällä kursseja ja muita aktiviteetteja.