Haluan opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa

Matematiikka ja fysiikka

Matematiikka ja fysiikka, Matemaattisten ja fysikaalisten tieteiden tutkinto-ohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)
 

Matematiikan ja fysiikan opiskelu tarjoaa monipuolisia valmiuksia ja työkaluja, jotka auttavat valmistautumaan ympäristöhaasteisiin ja kehittämään ihmisten toimintaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseksi.

  • Saat laaja-alaisen matemaatikon tai luonnontieteilijän koulutuksen oman mielenkiintosi mukaan.
  • Ymmärrät ja mallinnat maailmaa kaikissa kokoluokissa atomitasolta galakseihin.
  • Työllistyt tutkijaksi, opettajaksi tai asiantuntijatehtäviin tutkimuslaitoksiin, teknologiateollisuuteen ja data-, bio- ja lääketieteisiin.

Miksi matematiikkaa ja fysiikkaa Oulussa?

Oulun yliopiston kansainvälisesti korkeatasoisessa matematiikan ja fysiikan tutkimuksessa ja opetuksessa korostuu ihmisen toiminnan merkitys yhteiskunnalle ja ympäristölle. Opintosi tarjoavat sinulle monialaisia näkökulmia kansainvälisen henkilökunnan tukemana.

Työkaluja teknologiaan ja maailmankaikkeuden tulkintaan

Matematiikka on luonnon ja teknologian kieli. Teknologian kehitys puolestaan nojaa fysiikan lakeihin. Matematiikan ja fysiikan koulutuksessa opit analyyttista ja loogista ajattelua sekä ongelmanratkaisutaitoja. Opit ymmärtämään ja mallintamaan maailmaa kaikissa kokoluokissa - atomitasolta galakseihin. 

Matematiikan ja fysiikan osaaminen on tärkeä osa ilmastonmuutoksen torjuntaa ja maapallon resurssien suojaamista, sillä sen avulla muutosta voidaan mitata ja analysoida luotettavasti ja tarkasti. Luotettava analyysi parantaa haasteiden ennakoitavuutta ja auttaa ihmisiä sopeutumaan entistä paremmin. 

 

 

100

aloituspaikkaa

 

2

pääainevaihtoehtoa: matematiikka tai fysiikka

 

209

eri työnimikettä

 

Merkityksellistä työtä paremman tulevaisuuden puolesta

Matematiikan aloja hyödynnetään teknologisessa kehityksessä, ja sovelletun matematiikan ja datatieteen osaajana voit päästä tutkimaan esimerkiksi genetiikkaa, ilmakehää tai syöpähoitoja. 

Fyysikkona voit puolestaan olla mukana ratkaisemassa ihmiskunnan suuria ongelmia, kuten ilmastonmuutosta, ja hyödyntää tekoälyä informaation käsittelyssä ja ilmastomallien ennusteiden selvittämisessä. 

Valmistuttuasi voit työllistyä tutkijaksi tai asiantuntijatehtäviin tutkimuslaitoksiin, teknologiateollisuuteen sekä data-, bio- ja lääketieteisiin.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • tutkija
  • datatieteilijä
  • tähtitieteilijä
  • aineenopettaja
  • matemaatikko
  • fyysikko.

 

 

Kiinnostuitko matematiikasta ja fysiikasta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa