Optoelektroniikka ja mittaustekniikka (OPEM)

Optoelektroniikan ja mittaustekniikan yksikkö on erikoistunut elektroniikan vaativaan soveltamiseen

Yksikössä on jo pitkään mitattu ihmisen erilaisia elintoimintoja. Lääketieteellisten mittausten lisäksi yksikössä painotetaan biofotoniikkaa ja optisia mittausmenetelmiä. Painopistealue on valon ja biologisen kudoksen vuorovaikutuksen tutkimuksessa sekä ihmisen kudoksia jäljittelevien kudosfantomien valmistamisessa. Yhä enemmän tutkitaan myös nanopartikkelien käyttöä biofotoniikan sovelluksissa.

Toisena keihäänkärkenä on painettava elektroniikka. Yksikössä on valmistuslinja, jossa voidaan tutkia ja valmistaa painettavalla tekniikalla mm. valotransistoreita, aurinkokennoja ja antureita. Näitä voidaan valmistaa joustavalle, läpinäkyvälle alustalle kuten muoveille. Lisäksi tutkitaan painettavan elektroniikan materiaalien sekä komponenttien uusia karakterisointi- ja testausmenetelmiä.

Sovellutuskohteiden monipuolisuus edellyttää aktiivista yhteydenpitoa yliopiston muihin tutkimusyksikköihin ja alueen yrityksiin. Tutkimuksessa on jatkuvasti mukana myös ulkomaisia erityisosaajia ja kansainvälistä yhteistyötä.


Yhteystiedot:

Postiosoite:
Optoelektroniikan ja mittaustekniikan yksikkö
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta
PL 4500
FI-90014 Oulun yliopisto

Katuosoite:
Oulun yliopisto
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta
Optoelektroniikan ja mittaustekniikan yksikkö
Erkki Koiso-Kanttilankatu 3
E-ovi
90570 Oulu
Finland

Fax: +358 8 553 2774

Viimeksi päivitetty: 6.10.2016