Yliopistojen avoimen väylän haku

Voit hakea yliopistojen avoimen väylän haussa, jos olet jo suorittanut vaadittuja avoimen yliopiston opintoja ja sinulla on koulutukseen vaadittava pohjakoulutus. Tämän sivun ohjeet eivät koske kasvatusalan koulutuksia, joihin voi hakea avoimen yliopiston opinnoilla toisessa yhteishaussa.

Hae avoimen yliopiston opintojen perusteella yliopistojen avoimen väylän haussa

Yliopistojen avoimen väylän haku alkaa 13.3.2024 klo 8.00 ja päättyy 27.3.2024 klo 15.00. Haku on erillinen yhteishauista.

Hakuohjeet

Yliopistojen avoimen väylän haussa ovat mukana Oulun yliopiston suomenkieliset koulutukset, joihin voi hakea avoimen yliopiston opintojen perusteella. Haku on yliopistojen yhteinen.

Poikkeuksena ovat kasvatusalan koulutukset, jotka ovat mukana korkeakoulujen kevään 2024 toisessa yhteishaussa. Englanninkieliset koulutukset ovat mukana 1. yhteishaussa.

Valintaperusteet vaihtelevat yliopistoittain ja hakukohteittain. Lue ja tutustu hakukohteiden valintaperusteisiin Opintopolku.fi -palvelussa.

Tee hakemus Opintopolussa

Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -palvelussa. Voit hakea kuuteen eri hakukohteeseen, jotka on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Valitse ensimmäiseksi hakutoiveeksi hakukohde, johon haluat päästä eniten. Sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa hakukohteesta, jonka laitoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää.

Yliopistojen avoimen väylän haun hakulomakkeen voi täyttää vain kerran, joten muista valita kaikki haluamasi koulutukset samalle lomakkeelle. Hakulomaketta voi muokata hakuaikana.

Hakemus on syytä lähettää hyvissä ajoin, sillä viimeisenä hakupäivänä järjestelmässä voi olla ruuhkaa. Lähetettyäsi sähköisen hakemuksen, varmista, että saat hakemuksen perillemenosta kuittauksen sähköpostiisi. Säilytä saamasi viesti tai tallenna hakemus PDF-versiona itsellesi. Hakija on itse vastuussa hakemuksen perillemenosta.

Kuka voi hakea?

Yliopistojen avoimen väylän haussa pohjakoulutusvaatimukset vaihtelevat yliopistoittain. Voit hakea Oulun yliopistoon yliopistojen avoimen väylän haussa, jos olet suorittanut hakukohteen valintaperusteissa määritellyt avoimen yliopiston opinnot ja sinulta löytyy koulutukseen vaadittava pohjakoulutus.

Oulun yliopistoon hakiessa avoimen yliopiston opintojen tulee olla valmiina pääsääntöisesti hakuajan päättymiseen mennessä. Jos valmistut pohjakoulutuksestasi vasta hakukeväänä, voit myös hakea yliopistojen avoimen väylän haussa.

Pohjakoulutusvaatimukset ovat samat kuin korkeakoulujen toisessa yhteishaussa. Jos haet kandidaatti- ja maisterikoulutukseen (3+2 vuotta) tutustu kandidaatti- ja maisterikoulutuksen pohjakoulutusvaatimuksiin. Jos sinulla on jo korkeakoulututkinto ja haet avoimen yliopiston opinnoilla maisterikoulutukseen, tutustu maisterikoulutuksen pohjakoulutusvaatimuksiin.

Katso koulutuksen valintaperusteet aina Opintopolku.fi -palvelusta.

Oulun yliopistoon haettaessa sinun tulee osoittaa suomen kielen taitosi. Suomen kielen kielitaitovaatimukset koskevat kaikkia Oulun yliopiston hakukohteita, joissa on opetuskielenä suomi.

Katso hakukelpoisuusvaatimukset ja suomen kielen kielitaitovaatimukset alta kohdasta Kuka voi hakea yhteishaussa?.

Aikataulut

Yliopistoilla on erilaisia liitepyyntöihin liittyviä toimitustapoja ja aikatauluja. Jos haet eri yliopistojen hakukohteisiin, sinulla voi olla erilaisia liitepyyntöjen määräaikoja. Lue ja tutustu hakukohteiden valintaperusteisiin Opintopolku.fi -palvelussa.

Yliopistot julkaisevat avoimen väylän hakukohteiden tuloksia eri aikoihin, kuitenkin viimeistään 4.7.2024. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 11.7.2024 klo 15.00.

Kevään 2023 Yliopistojen avoimen väylän haun opiskelijavalinnoista on lisätietoja tilastossa Oulun yliopistoon hyväksyttyjen alimmat pistemäärät, hakijat ja aloituspaikat.

Hakiessasi Oulun yliopistoon katso tarkemmat hakemisen aikataulut Hakijan kalenterista.