Saksan oppimispolku

Valitse tästä oikea kurssi tai taso.

Oppimispolku

Saksan oppimispolku. Saksan kursseja tarjotaan eri taitotasoilla seuraavasti. Taitotason alta löydät kurssit ja ohjeistusta edeltävistä opinnoista. Opintojaksokuvaukset voit lukea Pepin opinto-oppaasta tai Tuudosta.

Saksan opettajat neuvovat mielellään oikeantasoisen kurssin valinnassa.

Taitotaso A1

Jos sinulla ei ole aiempia saksan opintoja tai olet suorittanut vain yksittäisiä kursseja lukiossa, valitse Saksan alkeiskurssi I.

Taitotaso A2

Jos olet suorittanut kurssin Saksan alkeiskurssi I tai lukenut saksaa esimerkiksi 2 vuotta yläkoulussa, valitse Saksan alkeiskurssi II.

Jos olet suorittanut yliopistossa Saksan alkeiskurssit I ja II tai lukenut koulussa lukion lyhyen saksan ja tarvitset kertausta, valitse Saksan jatkokurssi I tai Saksan jatkokurssi II.

Taitotaso A2/B1

Erityisesti kauppakorkeakoulun opsieklijoille on tarkoitettu kurssi Saksan jatkokurssi taloustieteilijöille.

Taitotaso B1

Jos olet lukenut saksaa koulussa A-kielenä tai B1-kielenä, voit valita seuraavista kursseista yhden tai useita:

  • Saksan jatkokurssi III
  • Saksan jatkokurssi IV
  • Saksan kielen tekstin ymmärtäminen

Erityisesti kauppakorkeakoulun opiskelijoille on tarkoitettu kurssi Geschäftsdeutsch. Myös muiden tiedekuntien opiskelijat voivat tulla kurssille, mikäli ryhmässä on tilaa.

Taitotaso B1/B2

Kurssille Interkulturelle Kommunikation / Tandem Deutsch-Finnisch voit osallistua, mikäli suunnittelet vaihtoon lähtemistä saksankieliseen yliopistoon.

Erityisesti kauppakorkeakoulun opiskelijoille on tarkoitettu kurssit Handelspartner ja Wirtschaftsdeutsch. Myös muiden tiedekuntien opiskelijat voivat tulla kurssille, mikäli ryhmissä on tilaa.

Saksan kielen kurssien tarjonta eri taitotasoilla Oulun yliopistossa ja ohjeistus edeltävistä opinnoista.