Hakeminen

Eri vaihto-opiskeluohjelmiin on omat erilliset hakuaikansa, jotka on syytä ottaa huomioon jo hyvissä ennen hakemista. Tutustu huolellisesti eri vaihto-ohjelmien hakuprosessiin.

Hakeminen Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin

Seuraava haku kaukokohteisiin Euroopan ulkopuolella järjestetään marraskuussa 2022. Tarkemmat tiedot haussa mukana olevista kohteista ja hakuprosessista löytyvät tällä sivulla ennen hakuajan alkua julkaistavasta hakukuulutuksesta. Tutustu huolellisesti myös tällä sivulla kuvattuun hakuprosessiin.

Eurooppa

Hakujen ajankohdat

Erasmus+ ja Nordplus -vaihtoihin järjestetään vuosittain kaksi hakuaikaa:

1.-28.2. järjestettävässä päähaussa haetaan vaihtoon seuraavan lukuvuoden vaihtojaksoille.

15.-30.9. järjestettävällä toisella hakukierroksella haetaan tulevan kevätlukukauden vaihtojaksoille ja haussa ovat mukana ne kohteet, joihin on jäänyt paikkoja vapaaksi helmikuussa järjestetystä hausta. Kaikki hakukohteet eivät siis välttämättä ole haettavissa syksyisin järjestettävällä toisella hakukierroksella.

Hakuprosessi

Erasmus+ ja Nordplus -vaihtoihin hakeminen on kaksivaiheinen prosessi.

1) Ensin haet vaihtoon täyttämällä sähköisen hakulomakkeen SoleMOVE-liikkuvuustietokannassa. Ohjeita SoleMOVEn käyttämiseen ja sähköisen hakemuksen tekemiseen löydät SoleMOVE-ohjeesta. Tarkista hakemukseen tarvittavat liitteet omalta kv-koordinaattoriltasi.  

2) Kun SoleMOVE-hakemuksesi on hyväksytty ja sinut on valittu vaihtoon Oulun yliopistosta, tulee sinun tehdä vielä hakemus vaihtoyliopistoon.

Katso oman tiedekuntasi kohteet ja tarkemmat ohjeet Erasmus+ ja Nordplus -vaihtohakuihin Eurooppa-sivun Sinulle-valikosta. Euroopan vaihtokohteisiin haettaessa sinua auttaa oman tiedekuntasi / tutkinto-ohjelmasi kv-koordinaattori.

Euroopan ulkopuoliset kohteet

Hakujen ajankohdat

Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin järjestetään vuosittain yksi hakuaika. Seuraava haku järjestetään marraskuussa 2022 ja tuolloin ovat haussa vaihtopaikat syyslukukaudelle 2023 ja kevätlukukaudelle 2024.

Marraskuun hakukierroksella haetaan vaihtoon seuraavan lukuvuoden syys- ja kevätlukukaudelle. Hakukierroksella ovat mukana vaihtopaikat Yhdysvalloissa, Australiassa ja Kanadassa, Etelä-Amerikassa, Japanissa, Kiinassa, Hong Kongissa, Singaporessa, Taiwanissa, Thaimaassa, Etelä-Koreassa, Venäjällä ja north2north-ohjelman vaihtopaikat Kanadassa sekä ISEP-ohjelman vaihtopaikat.

Osa vaihtokohteista on laaja-alaisia, eli niihin voivat hakea kaikki opiskelijat, joille on vaihtokohteessa tarjolla tutkintoon sopivia opintoja. Osa vaihtokohteista on rajattu tietyille aloille ja niihin voivat hakea vain ko. oppiaineiden opiskelijat. Löydät listaukset Euroopan ulkopuolisista vaihtokohteista ja niihin liittyvistä mahdollisista rajoituksista Euroopan ulkopuoliset kohteet -sivulta. Huomaathan, että kullakin hakukierroksella haussa mukana olevat kohteet voivat vaihdella vuosittain.

Tarkat tiedot kullakin hakukierroksella mukana olevista kohteista, hakuohjeet, hakuinfojen ajat ja muun hakuun tarvittavan tiedon löydät tällä sivulla ennen hakuajan käynnistymistä julkaistavasta hakukuulutuksesta.

Hakuprosessi

Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake SoleMOVE-liikkuvuustietokantaan, johon kirjaudutaan Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ohjeita SoleMOVEn käyttämiseen ja sähköisen hakemuksen tekemiseen löydät SoleMOVE-ohjeesta. Sähköisen hakemuksen liitteeksi (vain Word- tai Pdf-muotoisina) tarvitset:

Valintaprosessi

Valintakriteereinä käytetään akateemisia perusteluita vaihtoon hakeutumiselle, opintomenestystä ja kielitaitoa. Mahdolliset aiemmat vaihtopaikkojen perusteettomat peruutukset voidaan katsoa heikentäväksi tekijäksi valintoja tehtäessä.

Hakuprosessin eteneminen 

Hakuajan päättymisen jälkeen hakemukset arvioidaan ja pisteytetään. Oulun yliopiston ehdokkaat valitsee koulutuspalveluiden valintatiimi. Lopullisen valinnan tekee aina vastaanottava yliopisto.

Kysyttävää? Ota yhteyttä international.office(at)oulu.fi