Hakeminen

Haku Erasmus-vaihtoon lukuvuodelle 2021-22 järjestetään helmikuussa 2021. Haussa ovat mukana tiedekuntien Erasmus- ja Nordplus-vaihtokohteet Euroopassa.

Hakeminen

Lisätietoja vaihtokohteista ja oman tutkinto-ohjelmasi hakuohjeet löytyvät täältä Sinulle-osioista.

Seuraava haku kaukokohteisiin Euroopan ulkopuolella järjestetään 1.-20.11.2021. Tarkemmat tiedot haussa mukana olevista kohteista ja hakuprosessista löytyvät tällä sivulla ennen haun käynnistymistä julkaistavasta hakukuulutuksesta. Tutustu huolellisesti myös tällä sivulla kuvattuun hakuprosessiin.

Eurooppa

Hakujen ajankohdat

Erasmus+ ja Nordplus -vaihtoihin järjestetään vuosittain kaksi hakuaikaa:

1.-28.2. järjestettävässä päähaussa haetaan vaihtoon seuraavan lukuvuoden vaihtojaksoille.

15.-30.9. järjestettävällä toisella hakukierroksella haetaan tulevan kevätlukukauden vaihtojaksoille ja haussa ovat mukana ne kohteet, joihin on jäänyt paikkoja vapaaksi helmikuussa järjestetystä hausta. Kaikki hakukohteet eivät siis välttämättä ole haettavissa syksyisin järjestettävällä toisella hakukierroksella.

Hakuprosessi

Erasmus+ ja Nordplus -vaihtoihin hakeminen on kaksivaiheinen prosessi. Ensin haet vaihtoon täyttämällä sähköisen hakulomakkeen SoleMOVE-liikkuvuustietokannassa. Ohjeita SoleMOVEn käyttämiseen ja sähköisen hakemuksen tekemiseen löydät SoleMOVE-ohjeesta. Tarkista hakemukseen tarvittavat liitteet omalta kv-koordinaattoriltasi.  Kun SoleMOVE-hakemuksesi on hyväksytty ja sinut on valittu vaihtoon Oulun yliopistosta, tulee sinun tehdä vielä hakemus vaihtoyliopistoon.

Katso oman tiedekuntasi kohteet ja tarkemmat ohjeet Erasmus+ ja Nordplus -vaihtohakuihin Eurooppa-sivun Sinulle-valikosta. Euroopan vaihtokohteisiin haettaessa sinua auttaa oman tiedekuntasi / tutkinto-ohjelmasi kv-koordinaattori.

Euroopan ulkopuoliset kohteet

Hakujen ajankohdat

Syksystä 2020 alkaen Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin järjestetään vuosittain yksi hakuaika:

1.-20.11. järjestettävässä haussa haetaan vaihtoon seuraavan lukuvuoden syys- ja kevätlukukaudelle. Hakukierroksella ovat mukana vaihtopaikat Yhdysvalloissa, Australiassa ja Kanadassa, Etelä-Amerikassa, Japanissa, Kiinassa, Hong Kongissa, Singaporessa, Taiwanissa, Thaimaassa, Etelä-Koreassa, Venäjällä ja north2north-ohjelman vaihtopaikat Kanadassa, ISEP-ohjelman vaihtopaikat sekä FIRST-ohjelman vaihtopaikat Venäjällä.

Osa vaihtokohteista on laaja-alaisia, eli niihin voivat hakea kaikki opiskelijat, joille on vaihtokohteessa tarjolla tutkintoon sopivia aineita. Osa sopimuksista on rajattu tietyille aloille ja niihin voivat hakea vain niiden oppiaineiden opiskelijat. Löydät listaukset Euroopan ulkopuolisista vaihtokohteista ja niihin liittyvistä mahdollisista rajoituksista Euroopan ulkopuoliset kohteet -sivulta. Huomaathan, että kullakin hakukierroksella haussa mukana olevat kohteet saattavat vaihdella vuosittain.

Tarkat tiedot kullakin hakukierroksella mukana olevista kohteista, tarkat hakuohjeet, hakuinfojen ajat ja muun hakuun tarvittavan tiedon löydät tällä sivulla ennen haun käynnistymistä julkaistavasta hakukuulutuksesta.

Hakuprosessi

Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake SoleMOVE-liikkuvuustietokantaan, johon kirjaudutaan Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ohjeita SoleMOVEn käyttämiseen ja sähköisen hakemuksen tekemiseen löydät SoleMOVE-ohjeesta. Sähköisen hakemuksen liitteeksi (vain Word- tai Pdf-muotoisina) tarvitset:

Valintaprosessi

Valintakriteereinä käytetään akateemisia perusteluita vaihtoon hakeutumiselle, opintomenestystä ja kielitaitoa. Mahdolliset aiemmat vaihtopaikkojen perusteettomat peruutukset voidaan katsoa heikentäväksi tekijäksi valintoja tehtäessä.

Hakuprosessin eteneminen 

Hakuajan päättymisen jälkeen hakemukset arvioidaan ja pisteytetään. Oulun yliopiston ehdokkaat valitsee koulutuspalveluiden valintatiimi. Lopullisen valinnan tekee aina vastaanottava yliopisto.

Kysyttävää? Ota yhteyttä international.office(at)oulu.fi