Syljen jäljet

Kaupallisten DNA-testien käyttö on yleistynyt nopeasti viime vuosina kaikkialla maailmassa. Etsimme osallistujia tutkimukseemme, jonka tarkoituksena on kartoittaa kokemuksia siitä, millaista on löytää uusia sukulaisia tai uutta tietoa omasta alkuperästä kaupallisten DNA-testien kautta (esim. Ancestry, MyHeritage, FTDNA, 23andMe jne.)

Rahoittajat

Photo by Sangharsh Lohakare on Unsplash

Projektin tiedot

Projektin kesto

-

Rahoittaja

Useita rahoittajia (Monitieteisen tutkimuksen keskusten keihäänkärkiprojektit)

Projektin koordinaattori

Oulun yliopisto

Yhteystiedot

Projektin vetäjä

Yhteyshenkilö

Projektin kuvaus

Tutkimustiedote ja tietosuojailmoitus (klikkaa tätä tekstilinkkiä).

Lähetä kirjoitelma tutkimusaineistoksi ja/tai ilmoittaudu haastatteluun (klikkaa tätä tekstilinkkiä).

Hankkeessamme kartoitamme, miten kaupallisen biogenetiikan avulla muodostetaan ja puretaan muun muassa perheen, sukulaisuuden ja kansallisuuden kollektiiveja ja verkostoja. Monitieteinen hankkeemme yhdistää sukupuolentutkimuksen, tieteen ja teknologian tutkimuksen, antropologian ja historiantutkimuksen näkökulmia.

Olet tervetullut osallistumaan tutkimukseemme, jos olet täysi-ikäinen ja tehnyt kaupallisen DNA-testin (esim. Ancestry, MyHeritage, 23andMe, FTDNA). Voit osallistua tutkimukseen jättämällä meille kirjoitelman ja / tai osallistumalla verkon välityksellä tehtävään yksilöhaastatteluun (linkki yllä). Voit myös ottaa suoraan yhteyttä tutkija Laura Menardiin laura.menard@oulu.fi

Jos olet adoptoitu ja haluat ilmoittautua haastatteluun, voit ottaa suoraan yhteyttä tutkija Anna Rönkään: anna.r.ronka@oulu.fi / +358 29 44 83813.