TiiM-valmennus: Yritystiimien oppimisen ja yhteistyön metataitojen kehittäminen

TiiM-valmennus on uudentyyppinen tiimityön metataitoja kehittävä valmennusmuoto Oulun seudun ja Pohjois-Pohjanmaan pienten ja keskisuurten yritysten yritystiimeille. Hybridiarki haastaa tiimien vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Valmennus antaa näkökulmia ja työkaluja tähän ajankohtaiseen haasteeseen.
Neljä iloista ihmistä istuu oransseilla nojatuoleilla ympyrämuodostelmassa. Taustalla kaksi isoa näyttöä, joilla näkyy etäosallistujien kasvot.

TiiM-valmennuksen tiedot

Aika: 08/2022–02/2023

Paikka: Oulun yliopiston Linnanmaan kampus, LeaF-vuorovaikutuslaboratorio & Zoom

Kohderyhmä: Oulun seudun ja Pohjois-Pohjanmaan pienet ja keskisuuret yritykset

Valmennuksen kesto: Yhteensä 8-10 tuntia 4-6 viikon aikana

Vapaita aikoja: Valmennusajat sopimuksen mukaan

Mikä on TiiM-valmennus?

TiiM-valmennuksen tavoitteena on auttaa tiimejä kehittämään tiimityön metataitoja eli strategiataitoja, joiden avulla tiimi pystyy asettamaan tavoitteita sekä tunnistamaan ja ratkaisemaan tiimityön haasteita. Näiden avulla vaikutetaan tiimien tehokkuuteen, työhyvinvointiin sekä työmotivaatioon.

Valmennuksen etenemiskaavio: Tiiminvetäjän haastattelussa kartoitetaan tiimin lähtötilanne, tavoitteet sekä haasteet, toiveet ja tarpeet. Kolmessa 2,5 tuntia pitkässä tiimitapaamisessa tiimejä valmennetaan oppimisen ja yhteistyötaidoissa sekä metataidoissa, ja pohditaan, miten tiimi työskenteli ja oivalsi tänään. Viimeisenä tiiminvetäjän haastattelussa vedetään yhteen tiimin tavoitteita, etenemistä, saavutuksia ja työstämistä vaativia asioita.

Lisätietoja valmennuksesta

Palautetta aiemmista valmennuksista

Valmennus on vahvistanut uskoa tiimiimme ja siihen, että saamme asiat järjestymään. Oli hyvä, että pidimme valmennuksessa tiimipalavereitamme. Ei meillä olisi ollut erillistä aikaa kehittää työtämme. Näin kehitystyö tapahtui työn tekemisen ohella.Lue lisää: Kun etäpalaveri vähentää väsymystä

Valmennukseen investoitu aika oli kannattavaa. Oli hyvä pysähtyä ajattelemaan toimintaamme ja nähdä, että olemme ihan salonkikelpoisia keskustelijoita. Valmennus antoi rauhallisuutta ja työkaluja ratkoa ongelmatilanteita. Kokouskäytäntömme myös muuttuivat ja tiimipalaverien suunnittelulle ja valmistelulle opittiin varaamaan enemmän aikaa. Nämä ovat työkaluja arjen hektisyyden suunnitteluun.Lue lisää: Oulun yliopistosta tukea yrityksille tiimityöskentelyn haasteiden ratkaisemiseen

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ota yhteyttä tai kysy lisätietoja. Tiimivalmennuspaikkoja on rajoitetusti tarjolla, joten varaa paikkasi ennakkoon.

Anna Laitio

Projektikoordinaattori, TiiM-projekti

anna.laitio@oulu.fi

puh. +358 50 3051 632

Niina Palmu

Projektipäällikkö/valmentaja, TiiM-projekti

niina.palmu@oulu.fi

puh. +358 50 4130 297

Valmennuksen järjestäjänä toimii Oulun yliopiston TiiM-projekti. TiiM-kehittämishanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja toteutuksesta vastaa Oulun yliopiston Oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikkö sekä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu.