Minna Kempe

MSc.
Projektitutkija
Sisäympäristö, rakennusterveys

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
Teknillinen tiedekunta

Nimeni on Minna Kempe ja olen koulutstaustaltani Rakennusterveysasiantuntija (RTA), biokemisti ja laboratorioanalyytikko. Työskentelen projektitutkijana Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkimusyksikössä. Olen myös jatko-opiskelija osana Hyvä sisäilma ja rakennusterveys -tutkimusryhmää.

Työskentelen parhaillaan kahden tutkimuksen parissa, joista toisessa tarkastellaan rakennuksiin tehtävien energiaparannus-toimenpiteiden pitkän aikavälin vaikutuksia sisäympäristöön (INSULAtE seuranta) ja toinen on valtakunnallinen asumisen laatua, terveyttä ja turvallisuutta koskeva kyselytutkimus (ALTTI 2022). Tarkastelen myös aikaisemmin INSULAtE (2010-2015) -hankkeesta kerättyjä tietoja sisätilojen mikrobiologisista yhteisöistä ja kerätyn pölyn toksisuudesta, tutkiakseni liittyvätkö nämä ja käyttäjien kokema terveys ja muut sisäilmaparametrit toisiinsa.

Väitöstutkimukseni yhdistää aiheet rakennusten energiatehokkuus, sisäympäristö, sisäilman toksisuus sekä mikrobien ja ihmisten terveyden välisen monitahoisen suhteen.

Tutkijan tiedot

Minna

Yhteystiedot

Sähköposti

minna.kempe@oulu.fi

Puhelinnumero

+358505866223